Hívásokat és üzeneteket anélkül GSM vagy WiFi, vagy iskolai katasztrófa

Hívásokat és üzeneteket anélkül GSM vagy WiFi

Hívásokat és üzeneteket anélkül GSM vagy WiFi

Mint tudod, hogy a két telefon, hogy kapcsolatba, szükségünk van egy mobilhálózatot vagy WiFi internet-kapcsolat. De mi van, ha egy természeti katasztrófa, amikor a mobil hálózatok és az internet már nem létezik? Vagy talán azt akarjuk, hogy kommunikálni telefonok közvetlenül csatlakoztatható az iskola.
Szerencsére P2P kommunikációs megoldások, azaz a telefonok között, anélkül, mobilhálózaton keresztül (2G, 3G, 4G) vagy az interneten. A megoldás a Wi-Fi Direct, amely összeköti telefonok egymásra. Az egyetlen hátránya lenne hatósugár, amely függ a hálózati adó és a vevő mobil (kb 100m).
Azonban a távolság nem zavar minket, ha azt akarjuk, hogy a kapcsolatot használja egy kis területen, mint az iskolában, a munkahelyen, egy olyan helyen, érinti földrengés, árvíz, stb

Hogyan lehet közvetlenül kommunikálni telefonok?

Csatlakozási mód áll olyan alkalmazást használ, amely használni fogja a Wi-Fi Direct, vagy Wi-Fi hálózaton megléte (ha nagyobb is lehet).

Amire szükségünk?

1. Wi-Fi Direct körülbelül minden Android telefon
2. app Ingyenes Wi-Fi Talkie (Play Áruház)

Hogyan lehet csatlakozni?

1. Először csatlakoztassa a telefonokat a Wi-Fi Direct (lásd a tutorial). Hogy megszüntesse az esetleges kellemetlenségekért, mindenekelőtt azt le a Wi-Fi hálózatokat.
2. Miután csatlakoztatott mobiltelefonok a Wi-Fi Direct, akkor nyissa meg az alkalmazást a mobilok és akkor automatikusan látni, hogy az ugyanazon a hálózaton.
3. Az alkalmazás megy keresztül Wi-Fi hálózathoz, feltéve, hogy a két telefon is csatlakoztatható ugyanazon router.

Mi vár ránk?

Ha a jövőt nézzük, látni fogjuk, hogy a wifi lefedettség területe megnő a 802.11 AY szabvány bevezetésével, 60 Ghz frekvenciával, amely eléri az 500m - 1Km-t, sávszélessége 20-40 Gbps.
Most van a mobil technológia LTE DirectAmely lehetővé teszi számunkra, hogy csatlakoztassa a telefonokat együtt nagy távolságokra, de sajnos ez a fajta irritált technológiai szolgáltatók, akik látják, milyen bizonytalan, ami demokratikusabbá kapcsolatokat.

Mit csinál Talkie ingyenes Wi-Fi-vel?

Ez az alkalmazás lehetővé teszi számunkra, hogy hívja, hogy üdvözölték, hogy üzenetek küldésére / fogadására és küldésére / fogadására fájlokat telefonok, amelyek kapcsolódnak, vagy a telefonok az azonos wifi hálózat, amihez kapcsolódnak. Pontosan egy teljeskörű szolgáltatást nyújtó kommunikáció, de anélkül, hogy a GSM vagy internet szolgáltató.
Mert a fájlok gyors átvitelét két telefon között a Wi-Fi Direct, mi Érdekes bemutató mobiltelefon-átadása, és más, hasonlóan érdekes bemutató, transzfer Wi-Fi Direct a PC és a telefon.

Mi tudjuk használni ingyenes Wi-Fi-talkie?

1. Az iskolában (gyermekeknek)
2. Azokon a területeken, földrengés / árvíz
3. Azokon a területeken, ahol nincs kommunikációs hálózat

Hogyan tehetjük a hálózat jobb takarást Wi-Fi ingyenes Talkie?

Mi lehet építeni egy Wi-Fi hálózat több hozzáférési pontok és a központi router (egy DHCP szerver). Ez a hálózat skála, mint szeretnénk. Ez lehet egy olyan hálózati telepítés / eltávolítás gyors, amelyek esetén kerülhet sor a természeti katasztrófa sújtotta területen, ahol mindenki tud csatlakozni, és kommunikálni egymással és a hatóságokkal.
Ha Ön szenvedélyes ilyen gerilla kommunikációs módszerek, ajánlja és Push To Talk útmutató, egyfajta internetes Talkie Walkie.

Hívások és üzenetek, GSM vagy wifi nélkül - Video bemutató



Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (34)

  • Érdekes, azt gyanítom, hogy lenne teljesen működőképes, és a két jármű mozgásban, azzal a feltétellel, hogy ne hagyja ki túl sokat. Érdekes módon roaming nélküli járművek rádióállomás

  • A jobb alternatíva Serval Mesh. Ott Android app. Úgy működik az elvet, de könnyebb beállítani. A honlapjukon talál egy listát a természeti katasztrófák, ahol felajánlották támogatásukat.
    Az ilyen projektek mindig szívesen látjuk.
    Jó a cikk, én nem így gondolta kombináció!

  • jó ötlet, így kommunikálhat az iskolában vagy valahol, ahol nincs jó jel, ha az illető hatótávolságon belül van. és igen szeretném, ha te is elkészítenéd ezt az oktatóanyagot.

      • több gyerek, nincs más dolga. jobb, ha látod az sf-d. és egy hasznos önéletrajz kommentálása nem mindig tesz bolondot. Utoljára veszem észre. addig lehet román tanár, amíg már nem tud. hogy mindet kijavíthassam. és jobban tiszteletben tartja mások munkáját, és ne kommentálja a véleményét

        • Van minden tekintetben a mi Adrian Cristi és letett egy hosszú oktató. Figyelte őket, mert megjelentek. De őszintén meg észrevételeit sokkal érdekesebb, mint a konzultáció. Meggyőződésem, hogy együtt én és mások nevetnek meg észrevételeit. Még egy VIDEOTUTORIAL akkor számíthat arra, hogy hallja meg, és a beszélgetés.

  • Hi Cris egy ideig én szembe egy problema.O SENIOR akarja használni a telefon android. A probléma az, hogy azt lenyomva a Home gombot többször a hívás közben, és azt hitte, hogy zárt. Ez növelte a számlát. Gondolod, hogy van-e megoldás erre a problémára.
    A telefon Vodafone Smart Android változat 4 és 4.2.2.

    • Lépjen a Telefon alkalmazás beállításaihoz, és keresse meg és ellenőrizze a "Bekapcsológomb fejezi be a hívást" lehetőséget

  • Cristi, adjon Isten jó egészséget! Nagyon köszönöm a fáradságot és a munkát ..., évek óta nézem a videotutorial.ro webhelyet, és még mindig sok mindent felfedezek ... A dolgokat világosan és objektíven magyarázzák .... Köszönet neked és a csapatnak! Alin.

  • Hogyan illeszkedik a "nincs GSM vagy wifi" a címbe a "Mire van szükségünk: Wi-Fi Talkie Free" és a "Wi-Fi Direct szinte bármilyen telefonnal rendelkezik" címmel? Mint a Hamlet-ben: "Lenni vagy nem lenni"!

    • Amikor "WiFi nélkül" megemlítik (amint azt az oktatóanyag elmagyarázza), az arra a tényre utal, hogy nincsenek közvetítői, nem kell csatlakoznia GSM vagy WiFi hálózathoz.
      Hogy a különbség a WiFi hálózat és WiFi modul segítségével a telefon.
      WiFi modul van ez egyébként a telefonra, készen áll a használatra. Kapcsolódás a WiFi hálózathoz magában WiFi modul az eszköz, van egy WiFi hálózathoz csatlakozik az internethez, tudva ezt a jelszót, hogy jelentkezzen be, adja meg a jelszót, hogy a hálózathoz csatlakozni, és csatlakoztassa

  • Hello.

    Elnézést off-topic.
    Kérdésem van. Ha az USA-ban megrendelem az oneplus3-at, és valaki elhozza nekem, akkor kompatibilis lesz a romániai telefonkártyákkal, 3g, 4g, vagy .., voda ... stb? Vagy inkább van más különbség az áron kívül, ha az államokból hozom, vagy a helyszínről rendelem Európának?

    Köszönjük!

    • Vigyázzon különösen arra, amit Amerikából (telefonokról) rendel ... elsősorban, hogy kompatibilis legyen a GSM technológiával .... (A GSM (Globális Mobil Kommunikációs Rendszer) az Európai Telekommunikációs Szabványügyi Intézet által kifejlesztett szabvány. .... Az amerikaiaknak van egy másik technológiájuk, a CDMA, ha nem tévedek ... ne pazarold a pénzedet, ... jobb, ha Európából rendeled meg.

  • Valami más és érdekes. Ilyen helyzetekben azonban nem árt, ha kéznél van néhány adó- és vevőállomás. Ezek megtesznek néhány km-t, míg a telefonok wifi hatótávolsága szerintem nem haladhatja meg a 100-150 m-t a lehető legjobb esetben.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.