A képernyő frissítési gyakorisága és az érintéses mintavételezési arány a telefonokon

A képernyő frissítési aránya és az érintéses mintavételezési arány

Miről szól a képernyő frissítési gyakorisága és az érintéses mintavételi gyakoriságot bemutató oktatóanyag?

A videó bemutatóban A képernyő frissítési gyakorisága vs az érintéses mintavételezési gyakoriság meglátjuk, mi a különbség a képernyő frissítési gyakorisága és az érintőképernyő mintavételi gyakorisága között. Ez a két specifikáció, amellyel találkozhat a mobiltelefon-bemutatókon.

Mi a képernyő frissítési gyakorisága?

A képernyő frissítési gyakorisága románul a képernyő frissítési gyakoriságát jelenti. De mit jelent ez?

A telefon képernyőjén, úgy értem, hogy az LCD vagy az OLED panel frissítési gyakorisága másodpercenként. Általában 60 frissítésünk van másodpercenként, azaz másodpercenként 60 alkalommal a képernyő "becsukja és kinyitja a szemét", miközben kommunikál az operációs rendszerrel, amely elküldi a megjelenítendő tartalmat.

Ha a tartalom másodpercenként 30 képkocka, akkor a képernyőn két frissítéskor egy képkocka jelenik meg, így a tartalom folyékonynak tűnik.

A folyékonyság akkor bomlik le, ha például van egy alacsonyabb és meglehetősen atipikus képernyő, például másodpercenként 53 frissítés. Rángatózó kép jelenik meg itt a képernyőn, és ez a kép nem azért rángatózó, mert a processzor vagy a grafikus chip nem tudja lejátszani a tartalmat, hanem azért, mert ez egy szinkronizáció a képernyő frissítési gyakorisága és a tartalom másodpercenkénti képkockái között.

Frissítési sebesség értékek: 30hz-tól 240hz-ig, a telefontól függően.

Mi az érintéses mintavételi arány?

A telefonok vagy táblagépek képernyőjén kapacitív érintőmátrix van, vagy ellenáll a nagyon régi képernyőknek. Olyan ez, mint egy láthatatlan, vízszintes és függőleges szálú pókháló, amelynek célja az ujja vagy az érintőceruza helyzetének megállapítása a képernyőn.

Ez a mátrix, akárcsak a képernyő, frissítési gyakorisággal rendelkezik, vagyis van egy kis arcunk, amely másodpercenként "n" -et olvas "érintő mátrixnak számító" pókháló "-ból, hogy lássa, hol van megnyomva, vagy honnan hová mozgott. ujját a képernyőn.

Érintéses mintavételezési értékek: 30 - 240 Hz, a telefontól függően.

A képernyő frissítési gyakorisága és az érintéses mintavételi gyakoriság mérési alkalmazásai:

Képernyő információ - a képernyő frissítési gyakoriságához

Érintse meg a Multitest elemet - az érintéses mintavételi arányhoz

Kapcsolódó oktatóanyagok:

Oktató videó - A képernyő frissítési aránya és az érintéses mintavételezési arány

Kapcsolódó oktatóanyagokMintegy Cristian Cismaru

Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat.
Tanulj úgy, tanulni!

Hozzászólások

  1. Amikor 6 évig vásárolt táblagépen vagy telefonon online filmeket néz meg weboldalakról, a filmek képe rángatózó (szakaszos), vagyis gyakran és rövid időközönként megszakad. Ez a probléma a régi kapacitív érintőmátrix miatt van? Van megoldás?

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.