Elveszett fájlok és képek a telefon Android

Hi barátok, a mai bemutató látni fogjuk, hogyan tudjuk visszaállítani az adatokat, vagy elveszett fájlok formázása után az Android okostelefon, amely nem rendelkezik egy SD kártya slot.
Android készülékek, mert a piac nagyon nagy, vannak modellek Android okostelefonok, amelyek nem támogatják az SD kártya adatait. Bár sok felhasználó ez hátrány is vannak számunkra a lehetőséget, hogy visszaszerezze az elveszett fájlokat, miután a formázás akkor is, ha nem vagyunk képesek, hogy elővigyázatosságból kiveszi adatok SD előtt játszunk mindenféle ROM számítóelemeket tehetünk, mint tulajdonosok okostelefonok adatok SD kártya.
Visszaállítani törölt képeket Android?
Tudnia kell, hogy bármilyen Android eszközön, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e SD-kártya támogatással, vagy nem, számos partíció létezik. Még ha azoknak is, akik SD-kártya nélküli nyílás nélküli eszközzel rendelkeznek, nincs lehetőségük a kártya eltávolítására a felhasználói adatokkal, ahol a mentett fotók, filmkészített videók, zene és letöltések kerülnek mentésre, az eszköz belsejében még mindig található egy „felhasználói adatok” nevű partíció. ”Amely SD-kártyaként vagy“ külső memóriaként ”viselkedik. Azok, akik SD-kártya nélküli nyílással rendelkeznek, és fájlkezelőt használnak, valószínűleg észrevették, hogy a fájlok közötti böngészéskor a fájlkezelő két helyet jelenít meg: eszköz (ahol a rendszerfájlok fognak találni) és a tárolás (ahol meg fogja találni a különféle alkalmazások vagy a felhasználó által létrehozott külső fájlokat (például zene, filmek, fényképek, letöltések) vagy az eszköz és az sdcard, helyét egy olyan ikon jelképezi, amely SD-kártyát jelenít meg, annak ellenére, hogy az eszközben nincs ilyen.
Nos, ez azért történik, mert - amint azt már fentebb mondtam - az eszköz belső memóriájában több partíció található, amelyek közül az egyik "felhasználói adat", amelyet külső tárolónak vagy a felhasználó partíciójának tekintünk, mintha egy SD-kártya, amelyet nem tudunk eltávolítani az eszközről.
Mivel mindenféle ROM-sel történő formázás és lejátszás előtt nem távolíthatjuk el a „felhasználói adatok” partíciót a telefonról, nagy esély van a fontos fájlok elvesztésére (a „felhasználói adatok” zenét, filmeket, videókat és fotókat szerettekkel tartalmaznak) ) a "Gyári adatok visszaállítása" alatt, vagy amikor új ROM-ot akarunk villogni. Ha továbbra is azt a hibát követtük el, hogy a "Gyári adatok visszaállítása" műveletet közvetlenül az operációs rendszer beállításaiból végeztük, és nem a helyreállításból, akkor a következőképpen állíthatjuk be a "Gyári adatok visszaállítása" után elveszett fontos fájlokat:
Mielőtt elkezdenénk, akkor tudnia kell, hogy meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:
- Linux, Ubuntu vagy Linux Mint operációs rendszer futtatásához telepíthető és futtatható egy virtuális gépen, mint például a VirtualBox vagy a VMware Player, vagy élőben futtatható CD-n vagy USB-meghajtón. Ha úgy dönt, hogy a Linuxot olyan virtuális gépen használja, mint a VirtualBox vagy a VMware Player, akkor telepítenie kell a Guest Additions-t (ha a VirtualBox-ot használja) vagy a VMware Tools-t (ha VMware Player-t használsz) az USB-eszközök virtuális gépen való használatához. Ha nem tudod, hogyan kell ezt csinálni, akkor a múltban oktatóanyagot is készítettünk Hogyan kell használni az USB eszközök, mint a webkamerák, TV tuner, Bluetooth, stb Virtualbox
- annak az okostelefonnak vagy táblagépnek, amelynek adatait vissza szeretné állítani, ROOT-at / a-nak kell lennie
- a BusyBox telepítése az eszközre, amelyre vissza kívánja állítani az adatokat (ha rendelkezik root felhasználóval vagy egyéni ROM-ot használ, és nem a hivatalos, amelyhez az eszköz jött, akkor valószínűleg telepítette a BusyBox-ot)
- hogy rendelkezzen kéznél az Android készülék adatkábelével, amelyre vissza kívánja állítani az adatokat, hogy csatlakoztassa az eszközt az Ubuntu / Linux Mint futtató számítógéphez vagy az Ubuntu vagy Linux Mint futtató virtuális géphez.
- szerszám VHD amely segít a "userdata" partíció konvertálásában virtuális merevlemezre (VHD), amelyet fel lehet szerelni Windows 7 vagy Windows 8
- adatmentő szoftver Windows rendszerhez, például: Recuva, iCare Adatmentés vagy Pandora Recovery
Step 1:
- nyisson meg egy terminált az Ubuntu vagy a Linux Mint alkalmazásban (attól függően, hogy mit választott használni), és írja be egyenként a következő parancsokat az Enter billentyű lenyomásával minden megadott parancs után:
sudo apt-get install android-tools-ADB-fastboot android-tools
sudo apt-get install pv
- csatlakoztassa azt az Android készüléket, amelyről vissza akarjuk állítani a fájlokat, ADB módban, az Ubuntu vagy a Linux Mint futtató számítógéphez vagy virtuális géphez. Azok számára, akik nem tudják, hogyan kell egy Android-eszközt csatlakoztatni ADB módban, elmagyaráztuk ezt a video oktatóanyagban és az általunk készített más video oktatóanyagokban.
- ismét kinyitjuk a terminált, és az Enter parancsot nyomva minden egyes megadott parancs után egyenként írjuk be a következő parancsokat:
aDB eszközök
ADB forward tcp: tcp 5555: 5555
aDB shell
/ System / xbin / -p 5555 azt busybox nc -e / system / xbin / busybox dd if = / dev / block / mmcblk0p12
- Hagyja nyitva azt a terminál ablakot, ahol a fenti parancsokat futtatta, hozzon létre egy új mappát az Asztalon vagy a Home partícióban, amelyet kívánt módon nevez (úgy döntöttem, hogy nexus-nak hívom), és nyisson meg egy új terminált, ahol futtatja a következőket: határozott:
ADB forward tcp: tcp 5555: 5555
cd nexus (a terminálon való navigáláshoz a “nexus” vagy “cd Desktop / nexus” mappában, ha a “nexus” mappát választotta az asztalon)
nc 127.0.0.1 5555 | pv őket 0.5> mmcblk0p12.raw
Alapvetően ez az utolsó parancs a "userdata" partíciót (mmcblk0p12.raw) Netcat (nc) útján továbbítja a "nexus" mappába, amelyben vagyunk, mert éppen a terminálon keresztül navigáltunk a fent említett parancs segítségével (cd nexus vagy cd Desktop / Nexus). Mivel a sorrendben a "pv" -et (Pipe Viewer) is használtuk, átvitelre kerülünk.
Mivel kicsit tovább tartottam a szöveggel, a "felhasználói adatok" partíció (mmcblk0p12.raw) VHD-re konvertálásának lépései, amelyeket majd partícióként csatolunk egy Windows 7 vagy Windows 8 rendszerhez az adatok helyreállítása céljából a fent említett helyreállítási szoftverből megtalálhatja őket a video bemutatóban.
Igaz, hívlak benneteket, hogy néz a video tutorial, hogy pontosan mit kell tennie, hogy visszaszerezze a fontos fájlokat egy Android okostelefon vagy tablet támogatás nélkül az SD kártyát, ha a gyári beállítások visszaállítása dátum.


Adrian: Információkra és ismeretekre éhes, tetszik minden, ami a technikai területtel kapcsolatos, és nagy örömmel osztom meg tudásomat. Azok, akik másoknak adják magukat, elveszítik önmagukat, de hasznosan, így valami hasznosat hagynak másoknak. Élvezve ezt a kiváltságot, soha nem azt mondom, hogy "nem tudom", hanem "még nem tudom"!

Megjegyzések megtekintése (99)

    • Nagyon jó bemutató! Egy kis pontosítás. A második terminálon, miután megadta az adb shell parancsot, írja be a su-t és írja be. Így fog gyökerezni. Ezt követően: / system / xbin / busybox nc -l -p 5555 -e / system / xbin / busboxbox dd, ha = / dev / blokk / mmcblk0p12 (vagy amit a felhasználói adatok mellett mond neked), a DiscInfo segítségével könnyedén megtudhatja, amely megtalálható a PlayStore-ban). Néhány nap egymás után megbotlódtam, hogy miért nem kezdtem el másolni az adatokat a felhasználói adatokból. Szóval nagyon fontos sorrend: su.

  • portál: Ez az eljárás érvényes, és ha azt akarjuk, hogy a törölt SMS-t?

    A jövőben biztonsági másolatot készíthet a szöveges üzenetekről, vannak olyan alkalmazások, amelyek automatikusan biztonsági másolatot készítenek a szöveges üzenetekről és a hívásnaplókról. Az egyiket kollégám mutatta be a "Kémkedés vagy mentés a hívásnaplóhoz és sms-re android telefonokon" című oktatóanyagban, amely megtalálható a jobb felső sarokban található keresőmezővel.

  • Jó estét, Videotutorial.ro csapat, van egy kérésem ... Van egy iPhone-m 4 s, és feltette a kódot, hogy feltárja, de elfelejtettem. Oktatóprogram arról, mit tehetek? köszönöm :)

  • Üdvözlet, Adrian, kérdésem is van, lehet-e véglegesen törölni a fájlokat (képeket, videókat vagy zenéket) véglegesen a telefonomról, hogy azokat soha ne lehessen visszaállítani, el akarok adni egy telefont, és nem akarom, hogy fájlok helyreállítása belőle
    sok köszönet
    Gratulálunk útmutatók

  • Cristi Van egy nagy kérdés, hogy akkor, amikor a videó szerkesztés adását és mit szeretne csinálni a leptop vagy számítógépes feltételezve, hogy mindkettő azonos alkatrészek, ugyanazt a teljesítményt és ugyanolyan szemüveg, és azt szeretné, hogy a véleményét, és miért Zimi

  • Ő és egy másik dolog, és ha igen, leptop és számítógépes ugyanolyan szemüveg és ugyanazt a teljesítményt, ami jobb minőségű eredmény, mármint editatul és video átkódolás?

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.