9 beállítás azonnali változtatásra az iOS 14 alkalmazásban iPhone és iPad készüléken

9 beállítás, amelyek azonnal megváltoznak az iOS 14 rendszerben
9 beállítás, amelyek azonnal megváltoznak az iOS 14 rendszerben

A 9. oktatóvideó beállításairól, amelyek azonnal megváltoznak az iOS 14 rendszerben

A mai videóban (9 beállítást azonnal módosítani kell az iOS 14-ben) az új iOS 14 operációs rendszerről, valamint 9 beállításról fogunk beszélni, amelyeket szerintem azonnal meg kellene változtatni.
Miért mondom azonnal? Mivel ezek közül a beállítások közül sok rendkívül hasznos, és mivel sajnos alapból letiltják azokat, akik iPhone 11-nél régebbi iPhone-modellekkel rendelkeznek.

1 Az alapértelmezett böngésző és e-mail alkalmazás megváltoztatása

Bár Android-on már régóta megválaszthatjuk, hogy melyik alapértelmezett alkalmazást használjuk zenéhez, böngészőhöz, e-mailhez, fizetésekhez, asszisztenshez, híváshoz, SMS-hez, iOS-en nincs ilyen lehetőség.

Az új iOS 14-gyel lehetőségünk van alapértelmezett alkalmazást beállítani, sajnos, csak a böngészőhöz vagy az e-mailhez. Ez azt jelenti, hogy ezentúl az iOS 14-ben beállíthatjuk, hogy a linkek már ne a Safari böngészővel, hanem a Chrome, Firefox, Edge segítségével nyissanak meg.

Ugyanez vonatkozik az e-mailre is. Beállíthatjuk, hogy amikor elérünk egy e-mail címet, az iPhone-on az előre telepített Mail alkalmazás már nem fog megnyílni, hanem egy Gmail, Yahoo Mail, Spark vagy más e-mail alkalmazás, amelyet alapértelmezés szerint használni szeretne.

Őszintén szólva örültem volna annak a lehetőségének, hogy az iPhone-ra előre telepített Maps helyett használhatjuk a Google Maps, a Waze vagy bármely más térképalkalmazást. De ki tudja, talán az iOS 15-ben!?!?

2 Rejtett mappa elrejtése a galéria Albumok részében

Eddig az iOS korábbi verzióiban, amikor elrejtettem egy fényképet, az eltűnt a Könyvtár részből, és átkerült egy Rejtett nevű mappába, amely az Albumok részben található.

Mostantól az iOS 14-ben elrejthetjük a Rejtett mappát az Albumok részben.

3 Lehetőség a pontos hely kikapcsolására gyanús alkalmazások esetén, vagy amelyek esetében nem mindig szeretnénk megtudni a pontos helyünket

A magánélet, a titoktartás és a biztonság aggodalma jogos.

Ebben az összefüggésben az Apple egy érdekes funkciót vezet be az iOS 14 rendszerben. Most már képesek vagyunk letiltani a pontos helyhez való hozzáférést azoknak az alkalmazásoknak, amelyek a helyünket használják. Ezzel azok az alkalmazások, amelyekhez letiltottuk a hozzáférést a pontos helyhez, továbbra is hozzáférhetnek a helyünkhöz, de nem a pontos vagy pontos helyre, ahol vagyunk, hanem egy hozzávetőlegeshez.


Ezt a funkciót körültekintően kell használni azoknál az alkalmazásoknál, amelyekből ételt rendel, vagy azokhoz, amelyekhez taxit rendel. Ha a hely nem pontos, de hozzávetőleges, a megrendelt étele vagy taxija nem biztos, hogy eléri Önt!

Csak a nem fontos alkalmazások esetén tiltsa le a pontos helymeghatározást.

4 Képesség az SMS üzenetek szűrésére

Azok számára, akik OSD-vel rendelkeznek, vagy akik szeretik a szépen rendezett üzenetek listáját az Üzenetek alkalmazásban (iMessage), az Apple gondolt arra, hogy az iOS 14-ben bevezesse a beérkezett üzenetek automatikus szűrésének lehetőségét.

Az Üzenetek alkalmazásban az üzenetek / sms szűrésének aktiválásával az operációs rendszer 3 szűrő segítségével automatikusan rendezi a beérkezett üzeneteket.

  • Minden üzenet: szakasz, amely megmutatja az összes SMS-t, függetlenül attól, hogy kitől kapja őket
  • Ismert feladó: szakasz, amely csak a telefonkönyvében szereplő számokról kapott SMS-eket jeleníti meg
  • Ismeretlen: szakasz, amely csak azokat a számokat kapja, amelyek nem szerepelnek a címjegyzékében, rövid számoktól, hirdetési kampányoktól, vállalatoktól vagy vállalatoktól fogva csak elvben nem kívánt vagy nem kívánt üzeneteket kapnak.

5 Lehetőségek a fő képernyő lehető legrendezettebbé tételéhez

Az iOS eddigi legnagyobb problémája a fő képernyők rossz szervezése volt, és kevés lehetőség volt arra, hogy a fő képernyő (vagy több) a lehető legszervezettebb legyen.

Az összes telepített alkalmazást a főképernyőre dobta, nincs fiók az alkalmazásokkal, mint mindig az Androidon volt.

Miután telepítette mindent, amire szüksége volt, 5-6 oldalnyi főképernyővel ébredt fel, és később vagy mappákba rendezte őket, vagy így hagyta őket.

Az iOS 14-ben most lehetőségünk van elrejteni a főképernyők elől, ha olyan alkalmazások vannak rajtuk, amelyeket nem használunk olyan gyakran, és van egy új szakaszunk is, a jobb oldalon, a főoldal alján, az Application Library nevű rész.

Olyan szakasz, amelyben az operációs rendszer minden alkalmazását automatikusan kategóriákba rendezi, vagy láthatjuk mindet, listás formátumban, ábécé sorrendben. Az Alkalmazáskönyvtár szakasz tartalmaz egy keresőmezőt is, amellyel gyorsan és egyszerűen megtalálhatja a szükséges alkalmazásokat.

A főképernyő szervezésével kapcsolatban is van egy új funkciónk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kiválasszuk, szeretnénk-e a letöltött jövőbeni alkalmazásokat a főképernyőre helyezni (amint az az iOS régebbi verzióinál történik), vagy csak akkor jelenik meg az Alkalmazástár szakasz, hogy a főképernyőt a lehető legtisztábban tudjuk tartani.

6 Saját WiFi

Egy másik új funkció, amelyet az iOS 14-ben vezettek be, és nagyon hasznos azok számára, akik aggódnak a magánélet, a biztonság és a magánélet védelme érdekében, de amire az Android operációs rendszer már régóta rendelkezik, az a lehetőség, hogy az iPhone WiFi moduljának MAC-címe véletlenszerűen (mindig másik) véletlenszerűen kerül kiválasztásra amikor különböző WiFi hálózatokhoz csatlakozik.


Mit segít ez? Röviden: megakadályozza, hogy a bűnözők felkutassanak. Ha valaki összegyűjti a városban különböző WiFi hálózatokhoz csatlakoztatott eszközök MAC-címeit, ha az Ön MAC-címe ugyanaz marad, akkor az illető kitalálhatja az útvonalat, amelyen keresztül haladt keresztül a városon, ahol volt, amíg ott voltál.

Ez azt jelenti, hogy soha nem kapcsolja ki iPhone készülékének WiFi-jét, amikor otthagyja otthonát, és hogy minden nyilvános WiFi-hálózathoz csatlakozik, amely akadályozza az utakat, a kocsmákból, a tömegközlekedésből, a parkokból.

7 Végül közvetlenül a kamerából módosíthatjuk a felbontást és a felvett képkockákat!

Hogy őszinte legyek, az Apple-nek néhány évbe telt, mire megértette, hogy teljesen logikátlan és kézenfekvő volt kijönni a szobából, menni a Beállításokhoz, megkeresni a Kamera részt, menni a Fényképezés részhez és csak onnan megváltoztathatja a felvétel kívánt felbontását és képkockáit.

Ezután, miután beállította, amit be kellett állítania, kilépett a Beállításokból, újra megnyitotta a Kamera alkalmazást, és elkezdett filmezni.


Így? Ha egyébként meggondolná magát, és újra meg akarná változtatni a felbontást és a képkockákat, akkor mindent elölről kezdene.


Hiába szereti az iPhone-t, nem hiszem, hogy bárkinek is tetszett volna. Valószínűleg ez volt a leglogikátlanabb és legkellemetlenebb dolog egy iPhone esetében.

De legyünk pozitívak. 2020-ban az Apple mostantól az iOS 14-ben bevezette a felvétel felbontásának és képkockáinak megváltoztatásának lehetőségét, közvetlenül a Kamera alkalmazásból. Yeee! Emlékezzünk erre az évre, mondom

8 Hasznos funkciók dupla vagy hármas érintéshez az iPhone hátlapján

Itt ütött meg az Apple, és ez a funkció nagy figyelmet kapott a sajtótól. Az iOS 14-ben most mindenféle érdekes dupla koppintási funkciót felvehet az iPhone hátlapjára és egy másik háromszoros funkciót.


Például az Easy Access aktiválást kettős koppintásra állítottam, ahogyan a képernyő teteje lefelé halad a képernyő közepéig, így egy kézzel tudom használni.

Igen, már tudom, hogy ez megtehető a fő gomb duplán történő megérintésével.


Amikor megérintettem, beállítottam a telefont, hogy képernyőképet készítsen. Kényelmesebb számomra, mint egyszerre megnyomni az iPhone 8 Plus bekapcsológombját és a fõgombját. A klasszikus módszer magában foglalja két kéz használatát a képernyőképhez.

Igazán? Nem köszönöm!

9 A körülöttünk lévő hangok felismerése

Az iOS 14 rendkívül hasznos funkciója az engedélyezés iPhone értesítést küldeni, amikor felismeri / meghallja a kutya ugatását, a macska nyávogását, a csengőt, az ajtón kopogtatást, a tűzjelzőt, a füstöt, a folyóvizet, a baba sírását.


Mire való? Közöttünk vannak fogyatékossággal élő emberek, hallássérültek és számukra, de egy ásítónak is, aki egész nap fülhallgatóval a fülében ül, hogy elszakadjon mindentől, ami körülveszi, rendkívül hasznos lehet.

Ez akár az életüket is megmentheti! Lehet, hogy nem hallja a füst- vagy tűzriasztást, nem hallja a csengőt, de mindig a telefon képernyőjén tartózkodik. Ha ezeket a hangokat észleli, az iPhone értesítést küld Önnek.

Hasonló oktatóanyagok az adatvédelemről:

Oktatóvideó - 9 beállítás, amelyek azonnal módosíthatók az iOS 14 rendszerbenKapcsolódó oktatóanyagokAdrian

Flamand információ és a tudás, Szeretek mindent, mi a művészet, és ossza tudásom nagy öröm. Azok, akik átadják magukat mások elveszítik önmagukat, de hasznos, így valami hasznos társai. Azt élvezi ez a kiváltság, soha nem fogom mondani, hogy "nem tudom", de "még nem tudom"!

Trackbacks

  1. […] 9 beállítás, amelyet azonnal meg kell változtatni az iPhone iOS iOS 14 alkalmazásában, az iPad […]

  2. […] 9 beállítás, amelyet azonnal meg kell változtatni az iPhone iOS iOS 14 alkalmazásában, az iPad […]

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.