A beszéd számítógépes szövegbe való átalakítása - Diktálás a PC számára

A beszéd számítógépes szövegbe való átalakítása - Diktálás a PC számára

TTS vs. STT
Ha utoljára bemutattam Text-to-speech, ma van egy beszéd-szöveg szolgáltatás, azaz a szöveg átalakítása szöveggé.
A beszéd szövegbe fordítása rendkívül fontos számos alkalmazásban, de különösen a felhasználói felületen és a segédtípuson belül.

A beszéd szövegbe való átalakítása


Még néhányat is bemutattam ez a szolgáltatás mint a beszéd, de időközben sokat javult, és arra gondoltam, hogy újra megérdemli a figyelmet.

Dictation.io
Ez egy ingyenes szolgáltatás, amelyet a Google Chrome böngészőjében használhat. A diktálás a Google Voice Recognitionon alapul, ezért működik jól.

Mennyire jó a beszéd a diktációs szöveggel?
Utoljára a diktálási szolgáltatás meglehetősen spártai volt (most körülbelül 5 év), és nem ajánlott senkit, aki tudja, milyen lehetőségek. Most támogatjuk az írásjeleket, hangutasításokat különböző műveletekhez és akár hangulatjeleket is.

Milyen érdekes lehetőségek vannak a Diktálás számára?
1. Román támogatás
2. Támogatja a diktálás diacritikus felismerését
3. Hangparancsok új bekezdéshez, diktálás indítás-leállítás stb.
4. Angol nyelvű írásjelek támogatása, de románul diktál
5. Többféle exportálási lehetőség: vágólap, pc-re mentés, online megosztás, nyomtatás stb

Következtetéseim:
Amikor a szöveget a Dictation.io-val beszúrja a szövegbe, akkor jól működik, ha helyesen döntesz, és megnyomja a szavakat. Ha unatkozni fogsz, akkor a szolgáltatás nem ismeri fel tökéletesen a szavakat, de a legtöbb esetben még mindig felismeri őket. Egy másik furcsa dolog az, hogy meg kell várni, amíg a mondat meg van írva, mielőtt az írásjelek parancsát megmondja.
Nem tudom, hogyan fog működni a regionális ékezetekkel (erdélyi, moldovai stb.), Számíthatok a véleményedre.
Ezzel a pénzzel ... .. (ingyenes)

Kapcsolódó oktatóanyagok:
PC hangfelismerő ékezetes Dictanote
Google Keep, android alkalmazás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy diktálni jegyzetek
Kínai instant szövegfordítási, fényképek vagy dokumentumok
OCR funkciót a Google Docs segít a beolvasott szöveg szerkeszthető dokumentummá
Steganography lehet elrejteni egy fájl vagy kép vagy szöveges dokumentum

Dictation.io (a román nyelv támogatására)

A beszéd szöveggé alakítása a számítógépen - diktálás PC-re - video bemutató



Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (14)

  • Nagyon köszönöm, nagyon gondolkodtam azon, hogyan történik ez.
    De egy olyan program, amely a számítógépen beszélt szöveggé alakul (pl. Kommentátor), nem tudja?

  • Szia. Bár nem tudom, hogy ez a megfelelő szakasz - megpróbálom megvizsgálni, van-e lehetőség a Windows 10 homex64 helyreállítására. Van egy laptopom, amely nem működik, és nem tudok róla semmit (mi volt és hogyan volt korábban, mert valaki megadta nekem) Az acer aspire N15C4 már nem működik. Távolítottam el az 1 TB-os merevlemezt, és beillesztettem egy másik modell egy acer laptopjára, de nem tudok indulni, bár a bioszekcióban a thoshiba merevlemez prioritás. Helyeztem egy külső merevlemezre, USB-re, és mindent láttam, ami korábban volt a merevlemezen: Windowsokat, programokat stb. Láttam, hogy működhessen-e az új laptop, mivel eleinte van egy folyamatosan villog, és ennyi, bár a Windows nagyon keményen létezik. Próbáltam az F10 + ALT verziót, hogy beléphess a helyreállítási módba, de nincs eredmény, a D2D helyreállítást is aktiváltam a bios-ból. Nagyon köszönöm.

    • Soha nem fog elindítani az ablakot, ha csak egy új laptopot helyez el, ha újra behelyezi az ablakokat, mert a telepítéskor az ablakokat a rendszer felismerte, vagyis a laptopot, ahonnan - Igen

  • Köszönöm. A merevlemez-meghajtót 1 TB-os külső merevlemezré alakítottam, és ez szintén ingyenes :) és usb3.

  • Van egy kérdésem, 1001 hiba történt néhány napig az 7 ablakokon, és nem szabad megszabadulni, hogy bizonyos hirdetéseket jelenjenek meg egy adott webhelyen, azt mondták nekem, hogy nem magamról próbálom meg őket.
    így mutat
    Hiba 1001 Ray azonosítója: 3f125ee784b42902 • 2018-02-22 13: 42: 48 UTC
    DNS-felbontási hiba
    Mi történt?
    Ön kért egy oldalt egy weboldalon (www.neobux.comm), amely a Cloudflare hálózaton található. A Cloudflare jelenleg nem tudja megoldani a kért domaint (www.neobux.comm). Ennek két lehetséges oka lehet:

    Valószínűleg: ha a tulajdonos éppen feliratkozott a Cloudflare-ra, akkor néhány percbe telhet, amíg a weboldal adatait eljuttatják globális hálózatunkba.
    Kevésbé valószínű: valami nincs rendben a webhely konfigurációjával. Általában ez akkor fordul elő, amikor egy fiókot regisztráltak egy partner szervezetnél (például egy host szolgáltatónál), és a szolgáltató DNS-je meghiúsul.
    Cloudflare Ray azonosító: 3f125ee784b42902 • Az Ön IP-címe: xxx.166.139.125 • Teljesítmény és biztonság a Cloudflare segítségével

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.