A Windows laptop telepítése Intel 11. generáció - amikor az SSD nem látható

Gen 11. generációs Windows laptop telepítése Tiger Lake

Miről szól az Intel 11. generációs Windows laptop telepítési bemutatója?

Mutatok egy telepítést a Windows laptop Intel 11. generációjához. Tiger Lake processzorral rendelkező laptopokhoz való, amelyekre nem lehet telepíteni a Windows rendszert, mert nem látja az SSD -t.

Miért nem látom az SSD -t néhány laptopon, 11. generációs Intel processzorral (Tiger Lake)?

Csakúgy, mint korábban, amikor a Windows -ot RAID -tömbre telepítették, és a telepítés során illesztőprogramra volt szüksége, így kapjuk az Intel 11. generációs vezérlőjét, amelyről a Windows nem tud.

Általában, ha van egy SATA vagy M2 SSD -nk, amely SATA módban működik, vagy akár HDD, akkor ez a vezérlő nem befolyásol minket.

A probléma NVMe SSD -k használatakor jelentkezik. Ezek nem láthatók Windows telepítésekor.

Mit tegyünk, hogy lássuk az SSD -ket a Windows 11 -es generációs Intel telepítésekor?

Az SSD megtekintéséhez és a Windows telepítéséhez szükséges belépünk a BIOS -ba, "Speciális" és kapcsolja ki a VMD vezérlőt, Miután nyomja meg az F10 és az Enter billentyűt.

A számítógép újraportálása után telepítse a normál Windows rendszert. Észre fogja venni, hogy az SSD látható és normálisan telepítheti az operációs rendszert.

Mi történik, ha a VMD vezérlő le van tiltva?

Otthoni felhasználók számára ez nem szükséges VMD vezérlő aktiválni kell. Inkább a vállalati környezethez készült, és nagyobb rugalmasságot és biztonságot kínál.

Miért látható az SSD a Windows új laptopokra történő telepítésekor?

Az NVMe SSD -ket a rendszer nem látja SATA -nak. Közvetlenül a PCIe buszon futnak.

A biztonság megerősítése és a rugalmasság növelése érdekében az Intel kifejlesztette a VMD vezérlőt, amely további lehetőségeket kínál az adatközpontban szükséges speciális konfigurációkhoz és egy további biztonsági réteghez.

A VMD vezérlővel való beszélgetéshez az operációs rendszernek speciális illesztőprogramokra van szüksége, amelyek jelenleg nem szerepelnek a Windows rendszerben. Ezért a telepítés során a Windows nem látja az NVMe SSD -t.

Hasonló oktatóanyagok

Kártyák és címkék másolása
Laptop akkumulátor állapotának ellenőrzése
Túlhajtja laptopját vagy asztali videokártyáját
Laptop törött képernyővel - képernyő törlése

Videó bemutató - A Windows Laptop Intel Generation 11. telepítése




Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (12)

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.