Gimp ingyenes képszerkesztő szoftver 1. rész telepítése és rétegei - HD video bemutató

Ez a videó bemutató bemutatja GIMP képszerkesztő program, mint a híres Adobe Photoshop, Gimp ingyenes képest Photoshop egy kereskedelmi szoftver elég drága, különbségek a két érezhető csak a szakemberek, az otthoni felhasználók Gimp ez egy nagyon jó megoldás fotók szerkesztéséhez vagy grafika és animáció.

A GIMP a "GNU Image Manipulation Program" rövidítése, ami azt jelenti, hogy "GNU Image Manipulation Program (egy olyan licenctípus, amely lehetővé teszi a program ingyenes használatát, másolását és terjesztését ingyen)", és szoftver szoftver létrehozására és szerkesztésére. grafika, animáció és digitális képek. Általában ingyenes szoftverként használják az Adobe Photoshop cseréjére.

1995-ben Peter Mattis és Spencer Kimball hallgatók kezdtek dolgozni a GIMP-nél, majd egy évvel később, 15. február 1996-én megjelent az első 0.54-es verzió, a "Motif" (licencelt alkalmazás grafikus felületek programozásához) interfésszel. ), de gyorsan létrehoztak egy ingyenes alternatívát, a GTK nevet. Ketten, miután 1997-ben elvégezték a főiskolát, kimaradtak a programból, de néhány önkéntes helyreállította a kódokat, és 1998 júniusában kiadta az 1.0 verziót. A GIMP 1.2 továbbfejlesztette a kezelőfelületet, az ecsetek használatát és a korábbi verziók hibáinak kijavítását. A GIMP 2.0 először használta a GTK2 + eszköztárat, a szövegszerkesztés képességét és a CMYK színtér támogatását. Jelentős változások történtek a 2.2–2.4 változatban. és tartalmazta az RGB, HSV, CMYK színterek, a Pantone színek, a szürke árnyalatok, az új kiválasztási eszközök és az interfész teljes megváltoztatásának javított támogatását. A 2.6-os verzió elindításával a program felülete is javult, a program és a felhasználó közötti interakció hatékonyabb volt.

A program jellemzői közé 48 kefék (ecsetek), valamint szabványos eszközök újakat létrehozni, mintegy 150 szűrők és effektusok lehetőségek rétegek, választás, maszkok és színes csatorna, mind a digitális képeket, vektorgrafikus és animációk.

A GIMP is megnyithatja, szerkesztheti és megment egy csomó fájl, mint a JPG, PNG, GIF, TIFF, BMP, PSD, EPS, PRN, PS stb kompatibilis a legtöbb képfeldolgozó programok, mint az Adobe Photoshop, Paint Shop Pro vagy Postscript nyelv. A felhasználó importálhat az Adobe PDF dokumentumokat, és a RAW formátumot a legtöbb digitális kamera, de nem tudja menteni.
A szoftver fut a Windows, Linux és Mac OS X, ami miatt az egyik leggyakrabban használt szabad program, grafika, animáció és a digitális képalkotás.

Ez az első tutorial leírja, hogyan kell telepíteni a programot, és hogyan kell használni GIMP rétegek (réteg). Ezzel a programmal tudjuk, hogy kollázs több képek, képek szimulál, effektek, stb.

Kellemes megtekintést kívánok, és várom a következő videojátékokat a GIMP-ről.

Dan Constantin

tutorialegimp.blogspot.com

 

 

Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (133)

  • : -o .... és ... végül
    ...
    mióta várunk ....
    ez az 1. rész .. kérdezd meg az első részt ....
    ster, hogy olyan sok
    ... szívesen megnézem a gimp filmet (úgymond)

  • Thanks Dan, de észrevettem, hogy csak min 25 réteg .. Azt hiszem, el kell magyarázni vreeo 5 oktató tot.ms orcum imádom a hangját.

    • és elmagyarázta, hogy mennyi ideig ezek a rétegek, PROFESORULE NEM TUDJA ANY'll telepíteni egy egyszerű Windows PC ???

  • Bravo szuper program, és még keres egy programot, hogy módosítsák a képeket.
    Mégis, ha Bravo bemutató remélem, hogy, és így tovább.
    Ez lenne az egyik dolog, ha meg tudod mondani nekem, hogy a program neve desktopul.MULTUMESC előre forgatták :)

  • Ragaszkodom a photoshop cs3-hoz ... megszoktam..aláírások..bankárok..azok..hangolás ... és nehezen veszem igénybe ezt a programot és feladom a ps-t ... de .. .mi van a bemutatóval ... azt hiszem, hogy a legjobb és leginkább magyarázó oktatóanyagot láttam a kre-en ... magyarázó abban az értelemben, hogy megmutattad ... gyakran mutatja a telepítést és ennyi ... tartsd így! Sok mindent telepítettem tőletek ... de ... volt egy oktatóanyagod ... amelyben voltak néhány beállítások a Windows számára .. a pc megreformálása után..mit kell csinálni ... nem tudom mit írjak a keresésbe .. a bobby park készítette..vagy rólad szól..Én már nem tudom..mondd ha emlékszel ...
    ms .. thx fel!

  • @Niku: A grafika nem olyan egyszerű, mint más programok.
    Van egy barátom, aki dolgozik, a web design és azt mondta, hogy dolgozik az Adobe Phptoshop 10 éve, és még mindig nem tanítják egyáltalán.
    Gimp, mint a Photoshop, nehéz vele dolgozni, de hálás, ha elkapják nagyon nagy téma, ha érdekel ez a tanfolyam, ha szenvedélyesen játékok, vagy a messenger nem túl bölcs dolog, hogy megragad a design az Ön számára akkor nem pazarolja az időt, és válassza ki a nagy munka.
    Azt tanácsolom, hogy minden rendben van: Ha még mindig idõt a számítógépet, és próbálja meg, hogy valami érdekes, hadd FIFA és a versenyzőket, és tanulni valami hasznosat.
    Amikor megtudtam, nem volt videotutorial.ro számítógép, lett volna sokkal könnyebb, hogy kihasználják a tudás tárolt ezen az oldalon, vagy más oldalakon, és szép dolgokat.
    SIKER.

  • Csodálatosan kidolgozott videotutorial nagyon világos és őszinte bravo Dane aştâptm őket, és a másik nagy érdeklődéssel, nagyon nyugodt és tiszta Imádom, hogy a leghülyébb megmagyarázni vagy megérteni, szépen köszönöm tiltakozni hibátlan.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.