A fényképezés alapjai, a záridő, a rekesz és az iso mindenki számára érthető - oktatóvideó

Helló barátaim, ma hosszabb (nem egyszerre) oktatóanyagok sorozatát indítom a fényképezéshez és a filmkészítéshez, megtanuljuk lépésről lépésre az eszközök titkait, megtanuljuk "megszelídíteni" őket, hogy pontosan azt kapják, amit akarunk.
Mint minden területen kell, hogy az első bázis nélkül az alapokat tudunk lépni. Persze, mindenki tudja, hogyan kell nyomni a gombot, de ez nem mindig működik valami, hogy megcsodálják, talán sokan csodálják néhány szép fotót, és csoda, hogy nem azokat a képeket, biztosan nem automatikus fotós, ez minden bizonnyal .
Annak érdekében, hogy a "csorda" -on kívül más eredményeket érjünk el, "elsajátítanunk" kell az eszközt és annak beállításait. Néha félelmetesnek tűnhet, de könnyebb, mint gondolnád.
Záridő, a rekesz és az ISO azok a dolgok, meg kell érteni őket, ha teljesen érti ezeket, akkor minden természetesen jön, akkor csak meg kell, hogy kövesse a logikát.
Ha nem tudod, nem tudom, miért volt a kép túl sötét vagy túl elárasztott fehér.
Látom amatőr fotósok, akik imádkoznak a szentek nem mozog a téma, ha tudják, néhány logikus dolgok, hogy jó képet is, ha a téma a BMW megy teljes sebességgel, akkor csak meg kell növelni a zársebesség és a rekesz hogyan, hogy elég kitettséget, míg az ISO kell tartani, hogy minimális, ahol lehetséges.
Ez a három paraméter módosítható bármikor kamerák manuális módban akkor is, ha egy olcsó kompakt fényképezőgép, akkor nem kellett volna egy DSLR, hogy gyönyörű képeket.

A három alapvető dolgot:

1. Zársebességet.
A redőny olyan, mint egy függöny az érzékelő előtt, vagy a fólia, amely kinyílik és bezáródik, hogy a fény "elérhesse" az érzékelőt, ez a sebesség növelhető vagy csökkenthető az igényektől függően, és természetesen a lencsétől függően, nem tudunk sebességet használni nagyszerű a lassú lencséknél, a fényképek sötétnek tűnnek.

2. Rekesz (F-stop).
Ez pontosan olyan, mint az írisz (csakúgy, mint a szem), bezárul és kinyílik, hogy a fény bejusson az eszközbe. Ezt automatikusan megteszi a szemében, meg kell tennünk a készüléken, vagy hagyjuk, hogy az eszköz értelmezze a környezeti fényt és automatikusan beállítja a rekesznyílást, a gyönyörű képekhez a lehető legszélesebb rekeszre van szükségünk, így szűk mélységélességet kapunk (a fókuszban lévő rész kicsi), a fókuszán kívül a "bokeh" effektus érkezik, amely olyan köd, amely a kompozíciónak kellemes hatás, és hangsúlyozza, mi a figyelem középpontjában (fókuszban).

3. ISO
Ez az érzékelő fényérzékenység, egy jó szenzor magas natív ISO csinál sokkal jobb a gyenge fény, a színek megmaradnak, alacsony zajszint. Célszerű, hogy iso lehető legalacsonyabb szinten, és emelje meg csak akkor, ha nincs más választásunk.

Ha megérted ezt a három dolgot lesz sokkal tisztább, praktikus kamera, hogy ellenőrzik a viselkedését és megjelenését a végleges kép.

Ne feledd, ha a javaslatok, panaszok vagy kiegészítések, ne habozzon írni a megjegyzések rovatban, de-akkor is, ha teljesülnek a megjegyzések rovatban a felhasználó egy problémát, és tud segíteni neki, ne habozzon, tegye meg, az egyetlen módja, amit tehetünk ez a hely jobb, lásd a megjegyzések rovatban!
A megjegyzések rovatban próbál valamelyest a témában, így más látogatók kínálnak bemutató + kommentek vonatkozó megjegyzéseket lehet extra támogatást a felhasználói hibákat, vagy vágy, hogy tanuljanak.
Mielőtt feltettem egy kérdést, próbáld meg a megjegyzéseket legrégebbi, a legtöbb alkalommal van már megválaszolta a kérdést.
Használjon több kategória tetején a webhely és a kereső a jobb sarokban, hogy gyorsan, hogy mi érdekel minket, már több mint 800 útmutatók, amelyek lefedik szinte minden műfajban a szoftver, ráébredtünk, I csak meg kell keresni őket, és nézni őket.

Használati utasítást videotutorial.ro

Search Engine.
Ha például van egy probléma a Yahoo Messenger, akkor adja meg a mi kereső kifejezéseket, mint a Yahoo, Mess, Messenger, id rendetlenség, multimess probléma messenger, futár hiba, stb, akkor látni fogja, hogy lesz egy választás.

Kategóriák.
Ha a kategória legördülő találnak a bárban alatt Fő kategóriák: Office, grafikai tervezésről, hardver, internet, multimédia, Biztonság, Rendszer, tárolási, mentési, alatt ezekben a kategóriákban szervezik alkategóriák és al-al -categorii, ez pontosabb szűrés. Találni valamit kapcsolódó Yahoo Messenger kategóriákat használó vezethet a kategóriában:InternetOtt nyílik más alkategóriák ahol úgy dönt, Voice-ChatInnen lehet menni az alkategória jehuVégül, ezek a szűrők érkezik az oldalon, ahol az egyetlen példány kapcsolódó Yahoo Messenger vagy a Yahoo Mail.

Archives.
tovább levéltár Megtalálható minden oktató szervezett szép napon saptameni, hónapok és évek.
Minden logikus, csak kövesd a logika.

Enjoy!
Cristian Cismaru


Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (26)

  • Igen, elmondhatom, hogy ez egy video bemutató a témáról, de még mindig vannak hiányosságai, és látható, hogy nem vagy szakértő a kamerákban, ugyanakkor nem is túl nagyszerű fotós. minél alacsonyabb az ISO, annál világosabbá válnak a képek zaj nélkül, de ugyanakkor az ISO 800-tól kezdve és a legjobb kamerákig, vagyis a DSLR-ekkel nem készítenek többé jó képeket, és az ISO 1600-nál már zajosak nagyon jól látható, de mégis retusálható fotószerkesztő programokban. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a kompakt fényképezőgépeknek valahol van egy LED-jük, vagy valami, amely zöld színben világít, ha a beállítások jóak, és fényképezhetők, és pirosan világítanak, ha valami nincs Aztán jó képek készítéséhez, függetlenül attól, hogy hogyan állítom be a kamerát, sőt automatikusan tudnunk kell, hogy az exponáló gombnak két pozíciója van, azaz először óvatosan nyomja le félig, és várjon meg, amíg a kamera fókuszál, majd v az ember egy hangjelzést kap, amelyre összpontosított, és csak azután nyomjuk meg a végét, és elkészítjük a fényképet. Ha nem tesszük meg, soha nem készítünk jó képeket, és lenne valami más, óvatosan nyomjuk meg a gombot, és nem sietsünk az ujj lenyomásával a gombról, Többet mondanunk kell, de a fotósok között létezik olyan szabály, hogy csak kb. 10000 XNUMX kép elkészítése után jó képeket készíthet. Várakozom a többi oktatóprogramhoz és ha még mindig meg tudok csinálni valamit, akkor természetesen megteszem, ha nem ideges. Sok szerencsét és a legjobb képeket.

  • Szuper bemutató, de tedd egyet a digitális eszközökkel, azt hiszem, elég lenne mondani róluk ... kérem nekem ... 10. oktatási segédanyag ehhez az oktatóanyaghoz, a másik pedig tegnap.

  • Visszajöttem egy kérdéssel, amely nem kapcsolódik a témához, de szeretnék választ kapni: Néhány filmet DVD-re tettem, és amikor meg akarom nézni a DVD-t, nem megyek, nem adok hibát, megnyílik a vlc, de a film nem indul el, a DVD-ről a számítógépre is másoltam, amikor a DVD-re írtam, beállítottam a sebességet x6 ... DC-hez?

  • adrian:
    kérjük, hogy a bemutató, hogy milyen szép a PUK-vagy PIN!

    Csak egy speciális üzletben található, van például kosmote vagy bármilyen más kártyád, megy vele, és azt mondja, hogy rossz PIN-kódot kapott, és puk-nak nincs már rá ... és csinálnak trb ... ha a kozmotban vagy menjen a * 100 #-hoz, ahol van menü, beleértve a puk-kódot is, belépsz oda, van 2 számod vagy nem. egy másik cosmote felhasználónak, adja meg a felhasználónak, írja be azt a telefonszámot, amelynek puk-ját megjeleníteni akarja, és sms-vel szeretné megkapni azt a kozmote-számot, ahonnan belépett a menübe .... egy barátot keres a cosmote-ból, és te .. érted, hogy mire gondolok, ez igaz az ornage-re és a vodafone-ra is, akár tárolja, akár úgy ... keressen a neten vagy a weboldalon ...

  • CRISTI bemutató nagyon jó, de van egy kérés, ha lehetséges, hogy a bemutató néhány a legjobb programok optimalizált PC

  • Igen, nem lennék sietett, mint Cony, hogy szavazzon a fotós tulajdonságai felett, biztos vagyok benne, hogy nem tette a fotózást szakmának, hanem azt kell mondanom, hogy „DOWN HAT”. Megvilágította, hogy úgy mondjam, a kezdő utca a fotózásban, elmagyarázom ezeket a technikai adatokat, amelyek nélkülözhetetlenek egy sikeres fénykép elkészítéséhez. Csatlakozom azokhoz, akik nagyra értékelik az oktatóanyagot, és különösen azokhoz, akik továbbra is hisznek a fotózásban. Nagyon örülök, hogy ötletted volt a megosztásról ezen a területen, és én a jobboldalt meghökkent az egész csapat rendkívüli munkája: nincs sok ideje, hogy gyakran neked írjak, de ma este, amikor megláttam az oktatóprogramot, nem tudtam segíteni, és hálát kell mutatnom a munkáért. sokan közülük, akik követik ezt az oktatást, és megértik, hogy a fényképezés sokkal többet jelent, mint az exponáló gomb megnyomása, és néhány évvel ezelőtt beléptem az „Örök pillanatok” csodálatos világába. azok, akik megpróbálják a vi a fotózás technikájának gyakorlati megvalósítása, először a szívvel, majd a szemmel, majd csak az redőny megnyomásával, és Cony, a híres fotós megjegyzésének kiegészítéseként azokon a területeken, ahol lakom, ezt megtanította: "Ha 36 fotóból három fotó közül választhat (filmfotós volt), és a másik 33 képet madár nélkül dobja el, akkor fotósnak hívják."
    Csak így tovább a jó munkát, és nézd a bemutató kialakítása a témában, a képek, jobb tertzilor stb

  • TYB:
    Igen, és én nem rohan, hogy a szavazásra tulajdonságait Cony a fotós, biztos vagyok benne, hogy nem a fotózás szakma, de azt kell mondani, hogy "Le a kalappal." Felvilágosult, hogy úgy mondjam, az utcai fényképezés kezdő, megmagyarázza a műszaki adatok alapvető elfog egy fénykép reusite.Ma csatlakozni, akik nagyra értékelik a bemutató, és különösen azok, akik még mindig hisznek fotografie.Ma vagyok olyan boldog, hogy volt az ötlet megosztása és ezen a területen, és a jobb elképedtem a hatalmas munkát, amit csinálsz körül echipa.Nu nincs ideje írni gyakran, de ma este, amikor láttam, hogy a bemutató nem tudtam segíteni, és akkor tényleg kell mutatni hálámat a munka voastra.La sokan azok közül, akik követik a bemutató, és kezdjük megérteni, hogy a kép sokkal több, mint az exponáló gomb lenyomása és pár évvel ezelőtt lépett be ezt a csodálatos világot az "Örök pillanat." Szeretnék tanácsot azok, akik a jövőben megpróbálják átültetni a gyakorlatba fényképezés, hogy első szívű képre, majd kacsintott, és csak utána nyomja declansator.Si kiegészítéseként Cony megjegyzése, a híres fotós a részek, ahol élek tanította nekem: "Amikor a 36 felvétel (ő volt a fotós a film), akkor választhat másik három 33 jó képek, és dobja a madár se, akkor nevezhető fotós". Csak így tovább a jó munkát, és nézd a bemutató kialakítása a témában, a képek, jobb tertzilor stb

    Nem vagyok profi fotós, azt mondhatom, hogy én vagyok egy amatőr ambiciózus, ám tudják, értik és érzik, a készülék, ez nagyon fontos.
    Inkább hajlok a videó felé, de a fotózás egyre gyakoribbá válik, különösen akkor, ha valami kihúzódik az általam javasolt dolgokból. A videó kiválóan jön ki a dslr-től, a videokamerákkal nem lehet túl sokat ellenőrizni a végeredményt, a dslr-vel ehelyett csodákat dolgozhat, főleg ha üveg van. Csak azért, hogy tudd, a tavalyi Dr. House-ot DSLR-ekkel forgatták. Minősége több ezer euró, mindössze néhány száz.
    Megpróbálom elmagyarázni, illetve a műszaki dolgokat, és elméletet tehetség nem hiszem, hogy bárki tud segíteni, én nem művészi hajlott.
    A legfontosabb ember az elején, hogy megtanulják, hogyan működik a gép (mint én), valamint az alapvető szabályokat, akkor mindenki a saját.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.