Az Ubuntu Lucid Lynx 10.04 LTS hivatalosan letölthető, telepíthető és bemutatható - oktatóvideó

Helló barátaim, a mai leckében bemutatom az új Ubuntu Linux disztribúciót, amelyet ma, 29.04.2010. április 10.04-én adtak ki Lucid Lynx XNUMX LTS néven (Long Time Support). Az LTS egy olyan disztribúció, amelyre az Ubuntu különös figyelmet fordít, az LTS verziók sokkal stabilabbak és kiemelt prioritással bírnak a fejlesztők számára. Az Ubuntu egy ingyenes operációs rendszer, ugyanakkor nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy "bárki" hozzájárulhat a szoftver fejlesztéséhez. Ubuntu szabadon marad és mindig is szabad marad, ez az egyik Ubuntu ígérete. Ha kíváncsi, hogy mi az új ebben a Lucid Lynx disztribúcióban, itt van a válasz:

- 2 új téma került hozzáadásra, a Sugárzás és az Ambiance
- az ablakok bezárására, minimalizálására és maximalizálására szolgáló gombok balra vannak mozgatva, de csak akkor, ha a 2 Ambiance vagy a Radiance témát használja
- A Me menü el lett választva a Kijelentkezés gombbal, amelyhez új funkciók vannak hozzárendelve, például belépés vagy az állapot megváltoztatása olyan szociális szolgáltatásokban, mint a Facebook, a Twitter stb.
- Az Ubuntu One szolgáltatáshoz hozzáadott új funkciók, például a könyvjelzők szinkronizálása a Firefox böngészőben, a kapcsolatok (amelyekről azt mondják, hogy fizetnek), a fájlok szinkronizálása, az archívumok mentése a szociális ügyféltől. A 9.10 verzióban az Ubuntu One csak a fájlok szinkronizálását támogatja
- egy új csomag háttérképeket
- a splash képernyő megváltozott
- PiTiVi videószerkesztő szoftver, egyszerű, de nagyon jó. Kivághatja, beillesztheti a videókat, vagy akár hangzást is hozzáadhat hozzájuk.
- hozzáadásra került egy Gwibber szociális kliens, amely lehetővé teszi a Twitterbe vagy a Facebook-ba való bejelentkezést és a feladást, és nemcsak közvetlenül az asztalról, anélkül, hogy böngészőjét kellene használni ehhez.
- néhány játékot eltávolítottak a Játékok menüből
- megjelent a csodálatos Gimp képszerkesztő szoftver. természetesen telepíthető, ha akar. A videotutorial.ro weboldalon egy jó sorozat is található a Gimpről
- új funkció lett hozzáadva a Rhythmbox lejátszóhoz, ez az Ubuntu One zeneraktárról szól, ahol zenét vásárolhat vagy tölthet le
- új ikonok a Nautilus-ban (a Windows Intézővel megegyező fájlkezelő)

Remélem, ezt a verziót a Linuxra ihlet között demokraták, ha nem tette volna. Mivel a béta ez a verzió 2 meg nagyon jó. Mi fog történni, vagy mi fog történni a jövőben még meg kell várni, és nagyon természetesen mi fogja meg kifüggesztett. Ha szeretné kipróbálni az Ubuntu Lucid Lynx LTS 10.04 tudod csinálni letöltése a http://ubuntu.com, mert még nem elérhető a honlapon Románia. Tin azt is mondta, hogy a boot idő javult, és még mindig egy nagyon fontos szempont, hogy ez az új kezdet dostributie megkeresi és letölti a frissítéseket, mivel a telepítő varázsló, ez az, ahol a csatlakoztatott dugó internet PC a telepítés során, ami azt jelenti, hogy nem lesz szükség arra, hogy a frissítéseket, vagy hogy új frissítés telepítése után Ubuntu, ez megtörtént már telepítve van.
Ha még nem használt Linux előtt, és szeretné, hogy belépjünk a világ a Linux van egy sor tutorials, hogyan kell telepíteni Linux dual boot Windows, hogyan kell telepíteni vezetők, hogyan kell telepíteni a Linux, hogyan kell partíciót, az ilyen kodekek vannak telepítve Linux, hogyan kell használni ODC kliens Linux.
Az utolsó 2 szeretném Önnek fontos tanácsokat:

- Bár ez a végleges változat, próbáljon nem sok alapot fektetni belőle, ez egy nagyon forró rendszer, csak a "sütőből", és valószínűleg hibákat tapasztal, vagy észreveszi, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy kellene. Jelenleg játsszon vele egy virtuális gépen, vagy telepítse egy tesztgépre (ha van valami ilyesmi), ezt mondom, mert túl korai lenne rohanni és izgatottan lenni. Ha azt akarja használni fő napi operációs rendszerként, várjon legalább 4 hetet, amíg a vizek megnyugodnak, a dolgok tisztázódnak, és minden hibáról jelentést lehet tenni, és esetleg kijavítani lehet.
- Azt javaslom, hogy ne induljon 9.10-től 10.04-ig az Update Manager segítségével, akkor a legjobb, ha friss telepítést végez (tiszta, fej-farokba telepítés). Ezt mondom, mert egy friss telepítés sokkal kevesebb, mint egy frissítés a frissítéssel. Manager, ahol hozzáteszi, hogy hibák, fájlkonfliktusok vagy akár adatvesztés is előfordulhat a frissítés során. Ahelyett, hogy helyreállítással vagy friss telepítéssel dörzsöli a fejét, inkább egyszerre kell megtennie. Még a legtapasztaltabb Linux vagy Ubuntu közösség is friss frissítést javasol a frissítés helyett
Hogy jobban megértsük, miről van szó, és hogy valójában a fenti azt javaslom, hogy nézd meg a bemutató videót össze. Én adtam az új témák és új háttérkép, amellyel szó szerint defaut (baseline). Ön mit gondol?

Ne feledd, ha a javaslatok, panaszok vagy kiegészítések, ne habozzon írni a megjegyzések rovatban, de-akkor is, ha teljesülnek a megjegyzések rovatban a felhasználó egy problémát, és tud segíteni neki, ne habozzon, tegye meg, az egyetlen módja, amit tehetünk ez a hely jobb, lásd a megjegyzések rovatban!
Enjoy!

Frissítés 2-05-2010:

Az Ubuntu Lucid Lynx 10.04 LTS rendszeren nincs több probléma a PPPOE-kapcsolattal (RDS), a korábbi 9.10-es verzióban volt néhány hiba a PPPOE-kapcsolatok létrehozásakor.

Adrian Burlugeanu...... ..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (206)

  • Csodálatos oktatóanyag, Adrian, a végén figyelembe vette azt, amit korábban tettem a megjegyzésekben: D
    Kapcsolatban az új verzió azt mondanám, hogy ez egy nagyszerű dolog, és ez nem csak a megváltozott hangja május BNE Sound Driver Pulse azt mondta, hogy szánalmas véleményem, és ez még mindig béta (a 2 év), míg ALSA több nus jó, de miért nem hajtják végre, mert mozog, mint 9.10 BNE van, és még mindig úgy tűnik, hogy valami végül megoldotta a problémát PPPoE most fog csinálni közvetlen nettó Connection Manager, akkor a DSL és kész . most nem tudom, hogy a hiba megoldódott, és a Huawei modem a Vodafone-tól, de remélem da.Recomand kedves próbálja meg ezt OS!
    Köszönjük, hogy elküldte! Remélem, hogy jöjjön, és más tut a linux.

    • Nagy bemutató Adrian, miután figyelembe kell venni, amit tettem a Tut korábban Hozzászólás
      Kapcsolatban az új verzió azt mondanám, hogy ez egy nagyszerű dolog, és ez nem csak a megváltozott hangja május BNE Sound Driver Pulse azt mondta, hogy szánalmas véleményem, és ez még mindig béta (a 2 év), míg ALSA több nus jó, de miért nem hajtják végre, mert mozog, mint 9.10 BNE van, és még mindig úgy tűnik, hogy valami végül megoldotta a problémát PPPoE most fog csinálni közvetlen nettó Connection Manager, akkor a DSL és kész . most nem tudom, hogy a hiba megoldódott, és a Huawei modem a Vodafone-tól, de remélem da.Recomand kedves próbálja meg ezt OS!
      Köszönjük, hogy elküldte! Remélem, hogy jöjjön, és más tut a linux.  

      Követted már azokat, amelyek már vannak? Megtalálhatja őket, ha beírja őket a jobb oldali Keresőmezőbe: Linux, és megadja az Enter billentyűt. Ha nem tévedek, az ALSA illesztőprogramja Kubuntuban jön, Amarok használja őket. A Linux általában mindig rossz volt a hang és a videó oldalán, úgy értem, illesztőprogramok (ATI). Eddig nem volt probléma a hanggal ... a hangkártyám egy integrált, amelyet a Realtek 7.1-es rendszer támogat. A legnagyobb csalódásom az, hogy a sofőrök szánalmasak. Ha videokártya vásárlását tervezi, és bármilyen operációs rendszerrel szemben rugalmasságot szeretne, vásárolja meg az nVidia szoftvert. Ezeket a Linux nagyon jól támogatja

      • Az is, hogy mi már nézted? Hozzászólás találjanak írásban jobb felső keresőmező: Linux, és amely az Enter billentyűt. Ha nem tévedek ALSA jön Kubuntu Amarok használ. Mindig Linux általában rossz állapotban, a hang-és videó, mármint a vezetők (ATI). Nem volt probléma a hanggal eddig ... a hangkártya egy Realtek integrált támogatási rendszer 7.1. A legnagyobb frusztrációt, hogy ATI illesztőprogramok szopni. Ha azt tervezi, hogy vesz egy videokártyát, és szeretné a rugalmasság bármilyen operációs rendszeren, vásárolni a nVidia. Ezek nagyon jól támogatja a Linux

        Igen Igazából néztem, és nézni oktatóanyagok, mert nem igazán járni nagyon játék oldalak véleménye, oktatóanyagok, hírek, stb az oldalon, és nézd meg a február 2009 tut, és én nagyon szeretem különösen, hogyan be őket, így amikor láttam az archívum VAM teszi a tut töltöttem majdnem egy nap, hogy őket, de megérte :))

        • Dap, sőt, figyeltem és követtem az összes útmutatót, mivel nem járok sokat, sokat járok felülvizsgálati oldalakon, útmutatókban, hírekben stb., És 2009. február óta követem az Ön webhelyét, és nagyon szeretem, különösen hogy bemutatja őket, tehát amikor nem volt semmi dolgom, megtekintettük az egész tut-archívumot, majdnem egy napig maradtam, hogy megnézem őket, de megérte)  

          Azt mondtad, hogy problémád van a Pulse-szal ... meg tudod mondani, kérem, ha természetesen akarod ... milyen hangkártyád van?

          • Azt mondtad, hogy problémája van a Pulse ... meg tudná mondani, kérem, ha azt szeretnénk, persze ... mi hangkártyád van?

            Akkor van egy integrált C-Media AC97 5.1 kártya, és szégyellem azt mondani, hogy a videokártya, de szégyellem, hogy ugyanolyan integrált 128 (megosztott 256 ...) a videokártyával van, nem probléma, ez jól működik az ubuntun, a filmeim is működnek. 720p. Ami a hangot illeti, kissé rosszul hangzik ... Mondhatom, hogy van egy logitek 2.1 rendszerem, és ha max-ra fordítom, vagy majdnem úgy tűnik, hogy akadályozott, azt akarom mondani, hogy a Windows-ban nincs semmiféle probléma, de végül nekem tűnik. sikeres rendszer, és érdemes kipróbálni, különösen mivel ez semmit nem fizet.

  • szuper. Nagyon jó, hogy egy általános bemutatót győződve arról, és én át ezt a verziót az Ubuntu, hogy én is elsőbbséget. Támogatja a jövőben egyre trükkök Ubuntu (november-e felfedezni, ha hosszabb ideig), és ez is nagyon sok tutoriele Linux disztribúció.

  • Nagyon hangos Adrian ez a verzió!
    De még egy dolgot szeretnék mondani: nem hasonlítja össze az Ubuntu letöltési sebességét a Windows xp vagy a Windows 7: P operációs rendszerrel.
    az ubuntu hűvösebb :)

  • ahol le az iso?  

    Igen, és keresse a "Gooagle" szót, és írja az Ubuntu 10.04 LTS-t, és a második eredmény a csoda eredménye ... milyen egyszerű ez !!

  • Jó tutorial. Vajon úgy tűnik, egy kicsit rontott. Amit mondtam, hogy a Gimp nem távolították el 10.04 ubuntu, telepítheti könnyen az Ubuntu Software Center. Én már telepített Ubuntu 10.04 szuper véleményem, és azoknak, akik szeretnének telepíteni a Windows elvesztése nélkül a számítógép ajánlom Wubi. Élvezze az új Ubuntu.

    • Jó tutorial. Vajon úgy tűnik, egy kicsit rontott. Amit mondtam, hogy a Gimp nem távolították el 10.04 ubuntu, telepítheti könnyen az Ubuntu Software Center. Én már telepített Ubuntu 10.04 szuper véleményem, és azoknak, akik szeretnének telepíteni a Windows elvesztése nélkül a számítógép ajánlom Wubi. Élvezze az új Ubuntu.  

      Még több oktatóprogramunk van a Linuxhoz kapcsolódóan ... a telepítésről, a particionálásról ... A bemutató szövegében azt is mondtam, hogy a videó bemutatója fölött van ... idegenek számára, mert a románok nem fogják elolvasni ... tudják csak Gutát és filmeket emésztni ... Isten tiltja, hogy bármit olvassanak ... Úgy gondoltam, hogy más esetekben alaposabban vitatkozunk a telepítési lépésekről, és elmagyarázzuk, ha egyszer meg kell magyarázni, hogy átmegyük ezeket a szempontokat ... elvégre telepítés eltér a régi 9.10-től, mint az első 2 lépés, de nem nagyon ... Útmutató volt a telepítésről, a partíciókról és a wubi-ról, valamint az illesztőprogramok telepítéséről és a flash, kodekek stb. telepítéséről. hogy megtalálja őket a jobb felső sarokban található Keresőmezővel.

    • Jó tutorial. Vajon úgy tűnik, egy kicsit rontott. Amit mondtam, hogy a Gimp nem távolították el 10.04 ubuntu, telepítheti könnyen az Ubuntu Software Center. Én már telepített Ubuntu 10.04 szuper véleményem, és azoknak, akik szeretnének telepíteni a Windows elvesztése nélkül a számítógép ajánlom Wubi. Élvezze az új Ubuntu.  

      Ha ez túl rövid pillantást ITT az egyik a 105 perc a webhelyünkön, és arról szól, hogy ... kitalálta ... Ubuntu Linux

      • Ha ez túl rövid pillantást ITT 105 egy perc mindent honlapunkon és szól ... te találtad ki ... Ubuntu Linux  

        Hát nem tudom, k hiányzott útmutatók. Nagyon oktatási módja. Támogatni kell több nyílt forráskódú és szabad szoftver. I KO Az Advent a Ubuntu 10.04 emberek száma, akik a Linux és más elosztó megduplázódik. És én azt mondtam ke túl rövid bemutató nem tudom, miért volt, hogy megértette. K beszélve Ubuntut használok pl 2 éve.

        • Hát nem tudom, k hiányzott útmutatók. Nagyon oktatási módja. Támogatni kell több nyílt forráskódú és szabad szoftver. I KO Az Advent a Ubuntu 10.04 emberek száma, akik a Linux és más elosztó megduplázódik. És én azt mondtam ke túl rövid bemutató nem tudom, miért volt, hogy megértette. K beszélve Ubuntut használok pl 2 éve.  Idéz nekem

          Igazad van, én nézetet.

  • 2 chichitze, amit eddig láttam (ezek megnyilvánultak a számítógépemen, más számítógépeken, nem tudom, mit mondjak) ...

    Ubuntu alapértelmezett lejátszó filmlejátszással a baj játszik feliratok (felirat feltölteni amint azt írt, de ha visszalép egy kis filmet * Még néhány másodperc * felirat elvész). Lenne hatékonyabb VLC vagy az MPlayer.

    -Javaval kapcsolatos problémák. Amit észrevettem, az ubuntu már telepítve van az "Open JDK java 6 runtime" programmal. Valószínűleg az ubuntu fejlesztői által módosított változat. A probléma az, hogy nagyon sok (98-99) töltődik a processzorom, amikor olyan Java webhelyre lépek, mint például a fájlfeltöltés. Ez még a java.com java tesztoldalán is megtörténik. Ezen tünetek a VUZE - azureus (java-alapú torrent kliens) használatakor is megjelennek.

    De amikor eltávolítottam az "Open JDK java 6 runtime" -t és telepítettem az eredeti "Sun java (TM) Runtime environment (JRE) 6" verziót, úgy tűnik, hogy minden normalizálódott.
    Nem tudom, mit mondjak...

    • 2 chichitze hogy láttuk eddig (ami történt pecalculatorul a másik PC-k nem tudom, mit mondjak) ... az Ubuntu alapértelmezett lejátszó filmlejátszással a baj játszik feliratok (felirat feltöltése hamarosan, akkor jelenik meg, de ha visszalép egy kis filmet * Még néhány másodperc * felirat elvész). Lenne hatékonyabb VLC vagy MPlayer.-kapcsolatos kérdések java. Abból, amit láttam Ubuntu "Open JDK java runtime 6" már telepítve van. Talán ez egy módosított változata Ubuntu fejlesztők. A probléma az, hogy én nagyon CPU terhelés (98-99), amikor már bizonyos oldalakon, amelyek megkövetelik a java, mint feltölteni fájlokat. Ez történik akkor is, a java teszt java.com. Továbbá, a tüneteket, ami szintén előfordulhat, ha a Vuze - Vuze (torrent kliens, amely a Java.) De amikor távolítható el, ha "Open JDK java runtime 6" és telepítette az eredeti változat a "Sun Java (TM) Runtime Environment (JRE) 6, úgy tűnik, minden visszatér a normális kerékvágásba. Nincs több probléma.
      Nem is tudom, mit mondjak ...  

      Köszönjük, hogy a kis megjegyzéseket, akkor jó, hogy a sema talán mások szembe kell néznie ezeket a problémákat

    • a bemutató Mac Osse is?  

      Mac OS egy nagyon drága, és lehet futtatni csak az Apple termékek, különösen, ha szeretné futtatni a Mac szüksége van egy Apple laptop (MacBook Mini vagy Pro), akkor láthatjuk, hogy az árak a MacBook Mini Laptop amely előre telepített Mac OS X?

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.