Hogyan partíció helyesen és hogyan kell telepíteni Ubuntu Linux dual boot Windows XP - bemutató videó

Néhány nappal ezelőtt bemutatjuk, hogyan kell telepíteni Ubuntu Linux Wubi megváltoztatása nélkül WinXP, de láttam, hogy sokan vágy, hogy telepítse a kettős bot, de ezúttal az igazi, és nem a Wubi.
Itt jön a nap, az Ubuntu Linux particionálása és telepítése rendkívül egyszerű, és csak annyit kell tennie, hogy az Ubuntu megfelelő kettős rendszerindításban legyen a Windows rendszerrel, és nagyon óvatosnak kell tartania ezt az oktatóanyagot. Ideális esetben azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy rendelkezzenek 2 merevlemezzel, és az egyiket teljes egészében az Ubuntunak szenteljék. Ha 2 merevlemez-meghajtó van, húzza ki a már meglévő merevlemez-meghajtót a Windows XP, Vista vagy Windows 7 rendszerből, ne vegye ki a meghajtóból, hanem csak óvatosan húzza ki a tápkábelt és az alaplaphoz csatlakozó csatlakozót, és hagyja csatlakoztatva az alaplaphoz. és csak azt a hardvert használja, amelyet el szeretne szentelni az Ubuntu Linux operációs rendszernek. Letölt egy ISO-képet az Ubuntu-val az Ubuntu Románia hivatalos weboldaláról: http://www.ubuntu.ro. Indítson el egy CD-t az ISO-képpel. Ha nem tudod, hogyan kell elindítani egy indítható CD-t, Cristi kollégám több oktatóprogramban mutatta be a különféle író szoftvereket, hogyan lehet ezt megtenni. Írja be a weboldal jobb felső sarkában található "keresés a videotutorial.ro oldalon" mezőbe: "CDBurnerXP" (ingyenes szoftver CD-k írására) vagy "Nero" vagy "ImgBurn" (ingyenes szoftver CD-k írására) vagy "hogyan elindít egy CD-t ”vagy csak a„ Bootable CD ”, nyomja meg az enter-t, és megtalálja az oktatóanyagokat.
Feltételezve, hogy elvégezte a fenti lépéseket, csak annyit kell tennie, hogy behelyezi az ISO-képet tartalmazó rendszerindító CD-t az Ubuntu Linux-al a meghajtóba, a BIOS-ban beállítottuk, hogy a rendszer elsőként indítsa el a CD-ROM-ot (csak a ha még nem állította be ezt), vagy nyomja meg a gyorsindító menü gombját (csak néhány alaplap támogatja, például Gigabyte kártyákon nyomja meg az F12 billentyűt, és navigáljon a "fel" - "le" nyilakkal CD-ROM-on, nyomja meg az Entert) és a rendszer a CD-ről indul)
Ha nincs gyors indítómenüje, és nem tudja, hogyan állítsa be a rendszer BIOS-ját, hogy először indítsa el a CD-ről való indítást, Cristi kollégám bemutató előadást készített, amelyben elmagyarázta a BIOS-t, beleértve ezt. Az oktatóanyag megtalálásához írjuk be a jobb felső sarokban található „Keresés a videotutorial.ro-ban” mezőbe: „Néhány magyarázat a BIOS-ról” nyomja meg az Enter billentyűt, és megtalálja az oktatóprogramot.
Most, hogy minden készen áll, a többi lépés egyszerű, és az alábbiakban részletesen bemutatjuk. Telepítheti az Ubuntu Linuxot dupla rendszerindítással, Windows rendszerrel, anélkül, hogy a Windows merevlemezét leválasztaná, de idővel, amikor meg akar szabadulni a Linux-tól, „problémái” lesznek abban az értelemben, hogy a GRUB menü „átszelheti” a Windows rendszerindítóját, és még akkor is, ha a merevlemezt formázza. ahol a Linux telepítve van, a Linux GRUB az elsődleges partíción marad a Master merevlemezén (a Windows merevlemezén), és tehát amikor ablakokat akar belépni, nagyon valószínű, hogy nem tud indulni a Windowsba. Ha nincs 2 merevlemeze, akkor csak annyit kell tennie, hogy az Ubuntu Linux-ot ugyanarra a merevlemezre helyezi egy másik partíción lévő ablakokkal, és nem akadályozhatja meg, hogy a GRUBU Linuxot futtasson C-n (partíció Windows), hanem Ha 2 merevlemezed van, akkor lehetősége van arra, hogy a 2 operációs rendszer ne ismerje egymást, és ne merüljön fel probléma, ha egyszerűen leválasztja a merevlemezt a Windows rendszerről a Linux telepítése során, majd nyilvánvalóan a telepítés után Az Ubuntu újracsatlakoztathatja a merevlemezt a Windows-hoz. Az ubuntu Linux másik merevlemezre történő telepítésének és a telepítés közbeni Windows-ból leválasztott módszerének újabb megemlítése az, hogy amikor Ubuntu-ba akar belépni, be kell lépnie a BIOS-ba és a Boot Prioriti-be, hogy beállítsa melyik merevlemezt válassza. indulni.

Összefoglalva: Ha úgy dönt, hogy telepíteni az Ubuntut ugyanazon nehéz, de egy másik partícióra, vagy egy másik kemény, de nem húzza ki a merevlemez a Windows telepítése közben Ubuntu, akkor válthat az operációs rendszerek 2 egy egyszerű újraindítás. És ha úgy dönt, hogy telepíteni az Ubuntut egy másik kemény, és húzza ki a merevlemezt a Windows telepítése közben Ubuntu, Ubuntu eléréséhez mindig meg kell adnia a BIOS-t és a rendszerindító prioritások közötti 2 meghajtók.

De nézzük csak meg jobban együtt tutorial.

Ne feledd, ha a javaslatok, panaszok vagy kiegészítések, ne habozzon írni a megjegyzések rovatban, de-akkor is, ha teljesülnek a megjegyzések rovatban a felhasználó egy problémát, és tud segíteni neki, ne habozzon, tegye meg, az egyetlen módja, amit tehetünk ez a hely jobb, lásd a megjegyzések rovatban!

Enjoy!

Adrian Burlugeanu...... ..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (86)

  • elveheti azokat, akiknek van rds és 9.10 verziója, és a hálózathoz való csatlakozás grafika nélkül egyszerű, írja be a terminált, és írja be a parancsot (sudo pppoeconf), nagyon egyszerű

  • Valami ilyesmit szenvedett abban az értelemben, hogy minden partícióm eltűnt. Kezdetben beállítottam az ext 3 és a swap partíciót, majd az ubuntu úgy tűnt, hogy elkezdi formázni azt, amit formázni kell, de ez hibát okozott. A számítógép újraindítása után a "Lemezindítási hiba" üzenetet kaptam. Helyeztem be az élő Windows CD-t, és betöltése után bekapcsoltam a számítógépet, és észrevettem, hogy nincs partícióm (a Ramdisk kivételével).
    Végül, az élő CD tartalmazza a "fájlok helyreállítása" programot ... Szerencsém volt.
    Tehát egy másik HDD szükséges (vagy egy bottal 8GB +)

    • vali: És történt valami ilyesmi, ami azt jelenti, hogy már elment az összes partíciót. Kezdetben meg 3 ext partíció és swap, majd ubuntu formátum tűnt kezdeni mit is kell formázni, de nem adott nekem egy hiba. Miután újraindította a számítógépet kaptam az üzenetet, "Disk boot failure". Tettem egy live cd ablakok, és miután töltött, belebotlottam a számítógépen, és látom, hogy nincs partíció (hacsak Ramdisk).
      Végül a live CD-t, amely szintén tartalmazta a "Recover My Files" ... Szerencsém volt.
      Tehát egy másik HDD szükséges (vagy egy bottal 8GB +)  

      Ez nem kötelező, de biztonságosabb. Ahogy láttam a bemutató tettem Ubuntu dual boot ugyanazon a partíción egy másik kemény, ahol volt, és a Windows, és miután befejezte az Ubuntu nem történt semmi, az I. és a Windows és az Ubuntu, csak kell hogy nagyon óvatos, amikor partíciót! Több mint valószínű, válassza ki a partíciót, ami a C és a a Windows rajta. Ha figyel az utasításokat, és nem kell, hogy cseszd meg!

      Mint látható volt már, hogy ki az OK károsítása nélkül semmit.

  • Én megszabadultak, hogy hiba a boot más módon (egy másik):
    Sajátgép (clickdreapta) rendszer tulajdonságai-fejlett Indítás és helyreállítás (beállítások)
    és innen kiválasztottam a "Szerkesztés" menüpontot, és ugyanazon a jegyzetfüzet-oldalon érkezik, ahonnan a kérdéses sort törölték.

    • LiviuFlorin: Én megszabadultak, hogy hiba a boot más módon (egy másik):
      Sajátgép (clickdreapta) rendszer tulajdonságai-fejlett Indítás és helyreállítás (beállítások)
      és onnan választottam "Edit", és elérni, hogy ugyanazon az oldalon a jegyzetfüzetbe távolítsa el a kérdéses sor.  

      Igen, többféleképpen létezik, köszönöm a kitöltést. Nem számít, merre megy, inkább a módszeremet mutattam be, hogy azok, akik nem tudják ... ez alkalommal megtanulják, hogy láthatóvá tegyék a rejtett mappákat, és így megtudták, hogy a Windows valójában sok fájlt elrejt. A pc-ben nem csak az látható!

    • Cristi: De ez nem kell, hogy a / boot partíciót? amelyek 32 64 vagy MB?  

      Megtörtént, nézzen közelebb az oktatóprogramhoz, vagy készítsen 3 partíciót egy "/" Ext4 naplózással, majd egy "/ home" -nel, ahol a médiafájlok maradnak stb., Valamint az Ext4 naplózással és az utolsó "csereterülettel", amelyet a rendszer használ hogy már nem lesz memóriája rendelkezésre. Nem kell "/ boot" -ot használni, mert a GRUBUL egyébként a Master partícióra vagy a merevlemezre megy (ebben az esetben a C partíció, ahol a Windows)

    • Marius-Iulian: Végül tett egy bemutató ubuntu. Arra gondoltam, ha ez fog történni. Ha segítségre van szüksége útmutatók Ubuntu segít a placere.windows gonosz használata Linux (Ubuntu különösen)  

      Cristi: De ez nem kell, hogy a / boot partíciót? amelyek 32 64 vagy MB?  

      Nem kell partíció / boot, hiszen Grub egy boot, hogy telepítve van a Master Boot Record MBR azt jelenti, hogy már létezik a HD, és ez független a többi partíciót.

  • Végül tett egy bemutató ubuntu. Arra gondoltam, ha ez fog történni. Ha segítségre van szüksége útmutatók Ubuntu segít a placere.windows gonosz használata Linux (Ubuntu különösen)

  • Azok számára, akik szeretnék, hogy az Ubuntu nettó 9.10 RDS egy BUG Buun tisztviselő, azaz a kernel probléma 2.6.31.

    Hogyan lehet megoldani:

    1. írja be a pppoeconf terminált ... adja meg igen, és ha a rendszer kéri, írja be a szolgáltató nevét és jelszavát.

    2. On / Off Net:

    sudo pon dsl-provider kapcsolatot kezdeni
    sudo Poff dsl-provider megállítani a kapcsolatot.

    Sok szerencsét!

    • k1k1: Azok számára, akik szeretnék, hogy az Ubuntu nettó 9.10 RDS egy BUG Buun tisztviselő, azaz a kernel probléma megoldható 2.6.31.Cum: 1. pppoeconf a terminál típus ... hogy igen igen, és amikor beírja a nevet és a jelszót kell provider.2. On / Off Net: sudo pon dsl-provider kapcsolatot kezdeni
      sudo Poff dsl-provider megállítani conexiunea.Bafta!  

      Az Ön módszere megoldás, de nem mindenki számára, ha az ubuntu.ro fórumon elolvassa a témát, látni fogja, hogy sokan közölték, hogy ez a módszer nem segíti őket, és hogy a hálózat 5-10 percenként "esik", és mindig el kell mennie a terminálra. " sudo pon dsl-szolgáltató "újraaktiválására. Nem tudom, ki akarja csak a kezét a terminálon ülni 10 percenként, néhány percenként 10 percenként. A legjobb, ha türelmes kijavítani ezt a hivatalos hibát, vagy telepíteni az előző 5-es verziót, vagy egy másik módszer a rooter vásárlása. Van egy kakasom, és elvégeztem az RDS-kapcsolat beállításait a kakasban, így nincs több gondom, nem kell semmiféle beállítást tennem. Van internetom, amint befejezem az Ubuntu telepítését anélkül, hogy bármilyen beállítást elvégeznék.

  • Van egy kérdés, hogy senki nem tudta, hogyan kell válaszolni nekem, az biztos! Én laptol Packard Bell (a cég nem számít, de én laptop), igaz, hogy a Windows telepítése GYAKRAN vagy operációs rendszer korrupt BIOS UNI UNI nincs válasz igen, de nem biztos abban, hogy ez igaz, és én ezen a nyáron Telepítettem a Windows XP, Vista és A VRO 7 10, vagy csak az 11 ezen a nyáron, DCI laptop 15 VRO, 16 telepített operációs SOSTEME (talán BELIEVE VO túlzás Putyin 12 telepített rendszer), és nem tudom, hogy ez igaz-e vagy sem ADATOK még nem telepített Windows vagy ALCV VO. És tönkreteszi a laptop, mint ARS MAM! KÉRJÜK A mint ennél gyorsabb válasz

    • Bogdan: Van egy kérdés, hogy senki nem tudta, hogyan kell válaszolni nekem, az biztos! Én laptol Packard Bell (a cég nem számít, de én laptop), igaz, hogy a Windows telepítése GYAKRAN vagy operációs rendszer korrupt BIOS UNI UNI nincs válasz igen, de nem biztos abban, hogy ez igaz, és én ezen a nyáron Telepítettem a Windows XP, Vista és A VRO 7 10, vagy csak az 11 ezen a nyáron, DCI laptop 15 VRO, 16 telepített operációs SOSTEME (talán BELIEVE VO túlzás Putyin 12 telepített rendszer), és nem tudom, hogy ez igaz-e vagy sem ADATOK még nem telepített Windows vagy ALCV VO. És tönkreteszi a laptop, mint ARS MAM! KÉRJÜK A mint ennél gyorsabb válasz  

      A BIOS olyan BIOS, mint a számítógép nem képes lebontani. Nem bomlik a számítógépen, így a laptopon sem működik;)

  • k1k1 Szóval azt hiszem, tudok telepíteni az operációs rendszerek több száz, és nem fáj? Adrian Igaz, hogy az biztos, hogy egy szakértő mondja. Nem mondanám, hogy mások nem értő, de biztonságban!

    • Bogdan: K1k1 Szóval azt hiszem, tudok telepíteni az operációs rendszerek több száz, és nem fáj? Adrian Igaz, hogy az biztos, hogy egy szakértő mondja. Nem mondanám, hogy mások nem értő, de biztonságban!  

      Nem vagyok szakember, de rengeteg tapasztalattal rendelkezem ezen a területen, és ennél is ostobább, mivel "az operációs rendszerek telepítése nagyon gyakran megtöri a BIOS-t", amit még soha nem hallottam, most először hallom. EZ NEM IGAZ. A BIOS az önálló BIOS, amelynek saját arca van, és az operációs rendszer az operációs rendszer. Telepítsen annyi rendszert, amennyit csak akar, és ahányszor csak akarja.

    • Bogdan: K1k1 Szóval azt hiszem, tudok telepíteni az operációs rendszerek több száz, és nem fáj? Adrian Igaz, hogy az biztos, hogy egy szakértő mondja. Nem mondanám, hogy mások nem értő, de biztonságban!  

      igen, tudom, milyen kell lennie biztos :)) =))

  • Adrian egyébként köszönöm a oktatóprogramok és várok, de végül megy ubuntu miután látta az összes oktatóanyagok ubuntu te, mégis befejezni chear összes program és beállítás, hogy lehet ezzel egyéb részletes megjegyzéseket, hogy egyesült problémák, és meg kell csinálni a tutorial, ami imp. Telepítettem ubuntu windows: ők elégedettek és a hiba, de én szeretném, hogy várjon egy kicsit, jól informált engem megérteni?, És van egy kis gondom az Ubuntu: nem látok útmutatók eldeloc és flash player telepítve van, de ha a java instalatnustiu lam Azt hiszem, néhány yutube látja őket, mások nem

    • Bogdan: Adrian egyébként köszönöm oktatóanyagok és várok, de végül megy ubuntu miután látta az összes oktatóanyagok ubuntu te, mégis befejezni chear összes program és beállítás, hogy lehet csinál más részletes róla uni problémái vannak, és meg kell csinálni a tutorial, ami imp. Telepítettem ubuntu windows: ők elégedettek és a hiba, de én szeretném, hogy várjon egy kicsit, jól informált engem megérteni?, És van egy kis gondom az Ubuntu: nem látok útmutatók eldeloc és flash player telepítve van, de ha a java instalatnustiu lam Azt hiszem, néhány yutube látja őket, mások nem  

      Ennek oka az internet, esténként ... vagy inkább este a hálózatok nagyon el vannak foglalva, gyerekek jönnek az iskolából, emberek munkából, és elkezdenek letöltni filmeket, zenéket stb., És így a hálózatok nagyon zsúfolttá válnak, Ha automatikusan zsúfoltsá válnak, akkor csökken a sebessége és nem csak a tiéd, hanem mindenki. Látni fogja, hogy nagyon késő este vagy reggel az oktatóanyagok nagyon jól fognak működni.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.