Hogyan kell használni a Ping parancsot, hogy hárítsa el a hálózati

Ma fogunk beszélni PING, a kis segédprogram felület (CLI nem megy az egérrel) elérhető a legtöbb operációs rendszeren. Segít felismerni a probléma forrása egy hálózaton vagy az interneten.
Elvként PING parancs könnyű megérteni az emberi nyelvet egyenértékű lenne: Ön ott ?. A válasz lehet igen vagy nem.
Felváltva az összes főbb pontjait a hálózat rájövünk mi számít.
Először kezdjük a hálózati kártya (loop-back):
ping 127.0.0.1
Ha a válasz azt jelenti, hogy van egy működőképes hálózati kártya és tudunk lépni.
Második lépés az, hogy ellenőrizze, ha meg tudjuk oldani a gépnév IP-re.
ping "numele pc-lui"
Ha az első válasz, és mi AFIC IP cím azt jelenti, hogy van a jó beállításokat a DNS. Ha nem kapunk választ azt jelenti, hogy a DNS beállítások hibásak.
Harmadik lépés, hogy ellenőrizze az útválasztó vagy átjáró, amelyet a szolgáltató.
ping "adresa router sau default gateway"
Ha minden rendben van itt, akkor próbálja meg a ping google, yahoo, vagy bármi.
ping google.ro
Ha megkapjuk a választ, és a domain név megoldódott (a ping IP) azt jelenti, hogy netul útközben és a probléma származik tűzfal vagy víruskereső, amely blokkolja a böngésző.
Ha érdekel a téma, akkor továbbra is az, hogy a traceroute megmutatja, hol a mi utazási csomagokat. A traceroute és arra is mutatni, hol van a probléma merül fel az úton, így tudjuk, hogy ki kell tartani felelősségre, ha X vagy Y helyén nem töltődik is.
A különbség a ping Linuxon és a Windows rendszeren között az, hogy Linuxon a ping határozatlan ideig folytatódik, és a Windows négy sor után leáll. Ha négynél több sort szeretne a Windows-on, akkor használhatja a "-t", például a "ping -t google.ro", és ez végtelenül lesz rögzítve. a linuxon megszakíthatja a karakterláncot a Ctrl + C billentyűvel.


Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (59)

  • Mi volt Cristi, hogy lássuk, hány IP áthalad a kapcsolat a szolgáltató? Tudom, hogy tudtam, hogy egy parancsot. Ha tudnál nekem segíteni! Lehet látni, hogy hány kapcsolat át nekik.

  • AndrewMi volt Cristi, hogy lássuk, hány IP áthalad a kapcsolat a szolgáltató? Tudom, hogy tudtam, hogy egy parancsot. Ha tudnál nekem segíteni! Lehet látni, hogy hány kapcsolat át nekik.

    Pontosan erről beszélték az oktatóprogramban, ezt is megmutatták, és megtudhatja, ha fejjel-végig követte az oktatóanyagot ...

  • köszönöm Cristi és szeretném, ha folytatnád, amint tudod :)
    Nem unatkoztam
    aki megnyitja elménket, mint kilenc csodálatos emberek, mint te
    köszönhetően ismét

  • Szeretnék több oktatóprogramot a hibaelhárításról, vagy ha lehetséges, jó szándékuk van egy hibaelhárítási kategóriára (több olyan hardverről, mint a hálózatépítés, az alaplapok tünetei / hibái stb.), És egy másik javaslatot, ha szeretné, hogy ezt a kategóriát megtehessék a fizetség.....
    és azt mondom,
    Köszönöm, hogy minden, amit csinál! ! !

  • Ping azt mondta valaki a Romtelecom, de nagyon rövid volt, és nem igazán inteles.Dar tudna tenni egy tutorial perl parancsot?

  • Érdekes: megtettem az összes lépést, és meghökkent az átlagos sebességem (google - 14ms és videotutorial.ro - 4 ms). Végül láttam, hogy mobilban vagy, és én vezetékes.

  • Cristi, a bemutató, akkor azt mondta, hogy valaki tud használni az internet csomagot clonand MAC, akkor megtudja, ki az a személy? vagy el lehet távolítani a hálózat?

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.