Hogyan készítsünk online rádióállomást - HD videó bemutató

Az internet elterjedésével egyre több rádióállomás felbukkan, mint gomba az eső után, és valószínűleg azon gondolkodik, hogy hogyan állíthat be ilyen állomást, vagy hogyan továbbíthat zenét az interneten keresztül.

A következő, hogy a rádióállomás van szükség 3 szükséges szoftver az internetes zenei kérdés.

1 Winamp (audio lejátszó)
2 Shoutcast DSP (Plugin for Winamp)
3 Shoutcats DNS-t (szerver segít minket ahhoz, hogy zene)

A dolgok egyszerűek: először telepítse a Winamp-t, majd telepítse a Shoutcast DSP-t és a Shoutcast DNAS-t. Telepítésük után megnyitjuk a Winamp-t, nyomjuk meg a Ctrl + P billentyűt, kattintsunk a bal oldali ablakra, amely megnyílt a DSP / Effect-en, és a Kattintson a jobb egérgombbal a Nullsoft SHOUTcast DSP-re. A SHOUTcast Source megnyitó ablakban menjen a "Kimenet" fülre, kattintson a Yoellowpages oldalra, ahol a Leírásban rádiónk nevét (pl .: Radio Pirate) írjuk az URL-re, amelyet így hagyhatunk, vagy a Ha van weboldala, akkor egy webhelyhez felveheti a webhely címét.

A Műfajnál azt a zenei műfajt írjuk, amelyet továbbítani szeretnénk (pl .: Pop, Dance, Hip Hop, Popular), most a következő „Encoder” fülre megyünk, ahol az Econder Typenél jó internetkapcsolat van, és szélessége jó sáv esetén az AAC + kódolót jó minőségű, sztereó és tiszta hangzáshoz választhatja, ha gyengébb / közepes kapcsolat van, azt javaslom, hogy állítsuk be az MP3 kódolót, és az Encoder beállításaiban válassza a maximális 40 kb / s, 22.050 kHz, sztereó!

Most folytassuk a következő lépéssel, ahol konfigurálnunk kell a kiszolgálót, ehhez kattintson a Start gombra, majd a Minden program, a SHOUTcast DNAS elemre, és kattintson a SHOUTcast DNAS konfiguráció szerkesztése elemre, egy szövegfájl megnyílik a Jegyzettömbben, egy kissé görgessünk le, és arra keresünk a „MaxUser = 32” sort, ahol 32 a maximális hallgatók száma, amelyet szerverünk támogat, ha szeretné, megváltoztathatja a maximális hallgatók számát 32 törlésével és a kívánt szám megadásával !! De vigyázz, ha gyengébb hálóval is jár, akkor ajánlott, ha 32-re állítja, vagy 32-nél kevesebb hallgatót állíthat be.
Menj, és keresse meg ezt a sort "Password = changeme", ahol meg a bejelentkezési jelszót a szerverhez, törlése "chengeme" és üzembe a kívánt jelszót pl. Password = 123456
Miután ezt beállítottuk, visszatérünk a SHOUTcast Source ablakba, kattintsunk a "Output" fülre, majd a Connection elemre, és a Password mellett a jelszó átadjuk a "SHOUTcast DNAS konfiguráció szerkesztése" fájlban megadott jelszót.
Csak annyit kell tennie, hogy megy a Start menübe, majd a Minden program, a SHOUTcast DNAS elemre, kattintson a SHOUTcast DNAS (GUI) elemre a szerver elindításához, majd a Kimeneti fül SHOUTcast Source ablakában kattintson a "Csatlakozás" gombra, játsszunk egy dalhoz a Winampban és Gratulálunk, amikor a rádió szerint az emberek közvetítik, és zenédet sugározzák az interneten !!!
Barátaink, rokonaink, hogy meg tudja adni nekik a hallgatni URL.URL helyén lesz a formában: http://ip-ulvostru:8000/listen.pls
Ha ez az URL "csúnya "nak tűnik, és úgy gondolja, hogy nem működik jól, kollégám oktatóanyagot készített egy DynDNS domainről, amelyet felhasználhat az ip" maszkolásához "
Ennek ellenére arra hívlak benneteket, hogy ezt a videót bemutató, hogy jobban megértsék a lépéseket meg kell követni, hogy egy internetes rádióállomás!
Élvezze a show!

Adrian Burlugeanu

Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (592)

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.