A ChatGPT AI most itt van – bárki kipróbálhatja

A ChatGPT mesterséges intelligencia most itt van

Mi az a ChatGPT oktatóanyag a mesterséges intelligenciáról?

A ChatGPT mesterséges intelligencia bemutató videójában most bemutatom a ChatGPT-t. Egyfajta chatbot, amely mesterséges intelligenciával van átitatva.

A cikk egy részét maga a ChatGPT írta.

…………. Itt vannak a ChatGPT által generált sorok, amelyek válaszoltak a kérdéseimre.

Mi az a mesterséges intelligencia?

A mesterséges intelligencia (AI) a számítástechnikának egy olyan ága, amely olyan algoritmusok és rendszerek fejlesztésével foglalkozik, amelyek képesek olyan feladatokat végrehajtani, amelyek általában emberi intelligenciát igényelnek, mint például a beszédfelismerés, a természetes nyelv megértése, a döntéshozatal vagy a gépi tanulás. Az AI három fő kategóriába sorolható: gépi tanulás, természetes intelligencia és erős mesterséges intelligencia.

Hány fajta mesterséges intelligencia létezik?

A mesterséges intelligenciának több kategóriája vagy típusa létezik, de a legismertebbek a következők:

  1. Gépi tanulás: Ez azon az elgondoláson alapul, hogy lehetővé teszi a számítógép számára a tanulást anélkül, hogy kifejezetten programoznák. Három típusra osztható: felügyelt tanulás, felügyelet nélküli tanulás és megerősítéses tanulás.
  2. Természetes intelligencia (természetes nyelvi feldolgozás): Ez a természetes nyelvi feldolgozásra és a számítógép általi megértésre összpontosít.
  3. Erős mesterséges intelligencia (Strong AI): Ez azokra a rendszerekre vonatkozik, amelyek képesek megérteni vagy szimulálni az emberi intelligenciát bármely területen.
  4. Gyenge mesterséges intelligencia: olyan rendszerekre utal, amelyeket egy meghatározott feladat elvégzésére terveztek, mint például a beszédfelismerés vagy a sakkozás.
  5. Általános mesterséges intelligencia (General Artificial Intelligence): olyan rendszerekre utal, amelyek képesek megérteni vagy szimulálni az emberi intelligenciát bármely területen, nem csak egy adott területen.

Mi az a ChatGPT, és melyik AI kategóriába tartozik?

A ChatGPT az OpenAI által kifejlesztett nyelvi modell, amely egy gépi tanuláson alapuló mesterséges intelligencia rendszer. Sokféle szövegre képezték ki, hogy koherens és releváns válaszokat tudjon generálni a természetes nyelven feltett kérdésekre. A ChatGPT egy figyelmes generációs nyelvi modell, amely képes önállóan szöveget generálni az adott kontextusból származó információk felhasználásával.

A ChatGPT a Gyenge mesterséges intelligencia kategóriába tartozik, mert egy konkrét feladatra specializálódott, amely természetes nyelvű szöveg generálása.

…………….. Itt érnek véget a CharGPT által generált vonalak

látod Ez a ChatGPT átveheti a helyemet.

A ChatGPT még a gyenge AI kategóriában is elég lenyűgöző

megpróbálhatod:

https://chat.openai.com/chat

…….. nézze meg az oktatóvideóban, mire képes a ChatGPT

Kapcsolódó oktatóanyagok:

Videófelbontás javítása mesterséges intelligencia segítségével
Oldja meg a számításokat vizuálisan a Google Lens segítségével
Waifu2X ingyenes mesterséges intelligencia képekhez

Oktatóvideó – A ChatGPT mesterséges intelligencia most itt van




Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (6)

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.