Blender, egy erőteljes nyílt forráskódú szoftver a 3D-s grafikákhoz és animációkhoz - oktatóvideó

A Blender 3D egy ingyenes program (és ingyenes szoftver) a 3D grafikához. Használható 3D modellek létrehozására, UV leképezéshez, textúrázáshoz, kötélzéshez (animáció "csontokkal"), vízszimuláció, animáció, renderelés, részecskék és egyéb számítógépes szimulációk, nemlineáris szerkesztés, összeállítás és 3D interaktív alkalmazások létrehozása. A Blender számos operációs rendszerhez elérhető, beleértve a FreeBSD, IRIX, GNU / Linux, Microsoft Windows, Mac OS X, Solaris, SkyOS és MorphOS rendszereket. A Blender célja és összetettsége számos hasonló funkcióval rendelkezik, mint a többi 3D program, például a Softimage | XSI, a Cinema 4D, a 3ds Max, a Lightwave és a Maya. Ezek a funkciók magukban foglalják a fejlett szimulációs eszközöket, mint például a merev test, folyadék, szövet és lágytest dinamika, erőteljes karakter animációs eszközöket, csomópont alapú anyagokat és Python szkripteket.
Eredetileg a programot házon kívüli alkalmazásként fejlesztették ki a NeoGeo holland animációs stúdió (nem szabad összetéveszteni a NeoGeo játékkonzollal) és a Not a Number Technologies (NaN); Ton Roosendaal vezető szerző 1998 júniusában alapította a NaN-t a program továbbfejlesztése és terjesztése érdekében. A programot eredetileg ingyenes szoftverként terjesztették, amíg a NaN 2002-ben csődbe nem került. A "Blender" nevet Jello egy dalának ihlette a Baby albumból.
A hitelezők megállapodtak abban, hogy a Blender fel kell szabadítani, szabad szoftver a GNU General Public License feltételei a fizetési egyik részletének € 100.000. Júliusban 18 2002 Roosendaal indított adománygyűjtő kampányt és szeptemberben 7 2002 bejelentette, hogy gyűjtött elég adományok, és így Blender forráskódot kell rendelkezésre bocsátani. Blender jelenleg egy nyílt forráskódú szoftvert aktívan Blender Foundation.
Január / február 2002 világos volt, hogy az ANC nem tudott ellenállni, és zárva lesz márciusban. Mégis volt ereje, hogy hozzon létre egy másik változat, 2,25. Egyfajta húsvéti tojás, egy utolsó személyes szimbólum, az alkotók úgy határozott, hogy egy primitív csimpánz. Ez hozta létre a Willem-Paul van Overbruggen (SLiD3), aki szintén az úgynevezett Suzanne után orángután Kevin Smith Jay és Néma Bob visszavág.
Suzanne Blender alternatív vizsgálati modellek, például a modell kevesebb mellékhatással Teapot.Un Utah, csak 500, Suzanne gyakran használják, mint egy gyors modell tesztelésére az anyag, textúra és világítás. A legnagyobb díjat a verseny neve Suzanne Blender.
Blender viszonylag kis beépítési méret, és fut több népszerű platformon. Annak ellenére, hogy gyakran elosztott iratok nélkül vagy szemléltető jelenetek nélkül bonyolult program bővelkedik funkciók specifikus modellezési szoftver tetején. Között a képességei:

* Támogatja a különböző geometriai primitívek, beleértve sokszög alakúak, gyors felosztás felületmodellezés, Bezier és NURBS felületek, Metaballs, sokszög szobrászat és vektoros betűtípus betűtípusok.
* Sokoldalú belső megjelenítési képességű és az integráció a nyílt forráskódú sugárkövetõ YafRay.
* Eszközök animáció, beleértve inverz kinematikai, deformálódása armatúra (csontváz), valamint a rácsok, formakulcsokat képkockák, idővonal, animáció nemlineáris korlátok, vertex súlyozás, dinamikus softbody, beleértve ütközés detektálás tárgyak, folyadék dinamika, kemény test dinamikáját a haj alapján a részecske rendszer, és a rendszer a részecskék ütközés érzékelése.
* Python script eszközöket, hogy új eszközöket és a prototípus, játék script logika, és a feladatok automatizálása.
* Nem-lineáris videoszerkesztő és kompozitáló lehetőségek bázis.
* A játék Blender, egy al-projekt kínál interaktív funkciók, mint például ütközés detektálás, dinamika motor, és a programozható logikai. Azt is lehetővé teszi létrehozása önálló alkalmazások, amelyek valós időben futnak, építészeti látványtervezés videojáték programozás.

A Blenderben egy objektum (amely egy entitás, amely kölcsönhatásba lép a környezettel) és annak “személyes” adatai (az objektum tényleges alakja / funkciója) világosak és megkülönböztethetők. Az objektum-adat kapcsolatok folyamatosan dinamikusan összekapcsolhatók, megkönnyítve a gyors modellezési folyamatokat, amelyek a Blender program egyedi jellemzői.
Belső fájlrendszer, amely lehetővé teszi több jelenet "becsomagolását" egy fájlba (úgynevezett ".blend" fájlt).
A program összes „.blend” fájlja kompatibilis az összes platformon, valamint előre és hátra a program más verzióival, és könyvtárként használható, ahonnan kész tartalom is elérhető.
A ".Blend" fájlokat periodikus példányokként a program automatikusan mentheti, ezáltal valószínűbb, hogy a fájl túléli a program összeomlását.
A teljes animáció összes jelenete, tárgya, anyaga, textúrája, hangja, képe és utómunkálata egy ".blend" fájlban tárolható.
A különféle interfészkonfigurációk a „.blend” fájlban vannak tárolva, tehát csak azt menti meg, amelyet feltöltéskor kap. Ez a fájl „felhasználói alapértelmezettként” (alapértelmezett felhasználói beállítások) tárolható, így a képernyőkonfiguráció, valamint az abban tárolt összes objektum a Blender program minden indításakor felhasználásra kerül.
Blender a megítélése egy olyan program is nehéz megtanulni. Szinte minden funkció közvetlen billentyűkombinációt, és a számos funkció által kínált Blender eredményezett különböző hozzárendelt ugyanazon kulcs. Indulása óta a nyílt forráskódú, az általuk készített erőfeszítéseket adni helyi menük átfogó és hogy szerszámok használata logikusabb és rendezett, és javítja a vizuális képernyőn bevezetésével színtémák, ablakok áttetsző lebegő egy új és továbbfejlesztett objektumfából áttekintés és egyéb kisebb javítások (szín csepegtető, stb.)
A két fő módok munka Object módban és Edit mód, amely felváltva Tab. Object módban használják, hogy manipulálják az egyes tárgyak általában, míg a Szerkesztés mód manipulálására meghatározó adatok a tényleges objektumot. Például, ha a sokszög objektumok, objektum módban lehet használni, hogy mozogni, méretével és forgatni tárgyakat egész és Edit üzemmódot használjuk, hogy manipulálják a szerkezet egyetlen egyes csúcsok. Vannak más módon, például Vertex Paint Súly Szín, Sculpt mód. Version 2.45 van, és milyen UV Mapping, de 2.46 ő szerepel Edit üzemmód.
A program gyakran használ billentyűparancsokat. By 2.x változat és verzió 2.3x különösen, ha ez volt az egyetlen módja annak, hogy a parancsok, amelyeket nagyrészt felelős létre a hírnevét a program nehéz megtanulni. Az új változat átfogóbb menüket.
Blender egy belső fájlrendszer, amely lehetővé teszi a belépő több jelenet egy fájlban (hívott fájl .blend).

* Az összes „.blend” fájl kompatibilis a program más verzióival és platformokon átívelő. Könyvtárként felhasználhatók textúrák vagy objektumok kölcsönvételére.
* Blender program automatikusan mentse munkáját az adatvesztés elkerülése érdekében az összeomlás esetén.
* Az összes animációhoz tartozó jeleneteket, tárgyakat, anyagokat, textúrákat, hangokat, képeket és effektusokat egyetlen „.blend” fájlban tárolják, tehát a mentést az érheti el, amikor feltölti. A fájl a felhasználói preferenciákat is tárolja, például a Windows elrendezését, tehát egy fájl megnyitásakor a program ugyanaz, mint a mentése.

A „.blend” fájl objektumokat és azok kapcsolatait nehéz megfejteni, és megnehezíti azok konvertálását egy külső programból, de sok a Blenderbe beépített konverter, amelyek közvetlenül az API-n keresztül érik el az objektumadatokat, megkönnyítve ezzel. exportálás más programokba.
A Blender az adatokat különféle típusú "blokkokként" rendezi, mint például tárgyak, hálózatok, lámpák, jelenetek, anyagok, képek és mások. A Blenderben egy objektum több "adatblokkból" áll, például egy kocka legalább egy adatblokkkal rendelkezik az Object és a Mesh számára, és általában egy anyaggal is rendelkezik. Ez lehetővé teszi például az objektumok másolását, de egyetlen adatblokk megtartását, amelyhez az eredeti objektum összes példánya össze van kapcsolva, lehetővé téve az objektumok egyidejű módosítását. Az adatblokkok közötti kapcsolatok manuálisan is megváltoztathatók. Az adatbázis-blokkok más .blend fájlokból is átvehetők, lehetővé téve, hogy későbbi hozzáférés céljából könyvtárakban tárolódjanak.
Az első nagy szakmai projekt, amelyben a Blender-t használtunk Spider-Man 2, főleg, hogy hozzon létre animált rajzok és előnézetét forgatókönyvek osztály.
Szeptemberben 2005, néhány igen figyelemre méltó Blender művészek és a fejlesztők dolgoztak, hogy hozzon létre egy rövid filmet is többnyire szabad szoftver, egy ismert kezdeményezés az Orange Film Project. A kapott film, Elephants Dream premierje március 24 2006. Erre reagálva, hogy a siker a film Elephants Dream Foundation támogatta Blender Blender Intézet létrehozására egyéb projektek 2: Big Buck Bunny, az úgynevezett Peach Project, és Yo Frankie, az úgynevezett Projekt Apricot.In szeptember 27 2010 a premier Sintel film animációs film csak ezzel a programmal.
2.5 turmixgépben valószínűleg hamarosan a legszélesebb körben használt modellező program 3D.
Ne feledd, ha a javaslatok, panaszok vagy kiegészítések, ne habozzon írni a megjegyzések rovatban, de-akkor is, ha teljesülnek a megjegyzések rovatban a felhasználó egy problémát, és tud segíteni neki, ne habozzon, tegye meg, az egyetlen módja, amit tehetünk ez a hely jobb, lásd a megjegyzések rovatban!
Enjoy!
Letöltés tesztfájlokat
Által az alábbi linkre kattintva meg lehet nézni a YouTube-on sorrendben következett tutorial.
"Http://youtu.be/5uaGlrcuqv4"

írta: Dan Constantin ...tutorialegimp.blogspot.com
Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (78)

    • RKO: Letöltöttem a Blender 2.49, nagyon jól működik, és a béta.  

      Azt ajánljuk, hogy a béta verzió, mert vannak olyan nagy változások között 2.53 2.49 és 2.53 2.53.Interfata a program teljesen megváltozott, és számos funkcióval bővült.

  • szép bemutató, és szeretnék csinálni, a többi főleg ismertetők a szerkesztési videó fájlokat, és hogy lehetséges lenne, hogy egy listát a legfontosabb ellenőrzések tutrial TIA hálás, mert alig értem legfontosabb parancsok

  • Szép tutorial. Lehet kombinálni LuxRender, és egy rövid bevezetés? Modellezése oktatóprogramok talán leghasznosabb megtanulni egy programot 3D (úgy tűnik számomra) Lehet, hogy a világ lesz Interszegmens Blender.
    Sok szerencsét!

  • Köszönöm nagyon érdekes program, de hogyan lehet megtalálni az összes billentyűkombinációk használt?

    • AurelNagyon érdekes ez a program köszönöm, de hogyan lehet megtalálni az összes billentyűkombinációk használt?  

      Keystrokes megtalálható itt.

  • Köszönöm. ff használata és magam valami köze a folytatása tutorials ezt a programot, szeretnék, ha lehetséges, hogy folytassa a játékot kötve. hogy olyan nagy, hogy ez a bemutató, hogy mit kell fogalmam sincs, ha azt akarjuk, hogy elkezdjük a szerencsejáték. (mert azt mondta, a többség a szerencsejáték-ipar fordul ez a program, így azt hiszem a folytatást, nem árt)

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.