Frissítse a Windows 11 rendszert régebbi számítógépeken - ha legalább TPM 1.2 -vel rendelkezünk

Miről szól a Windows 11 frissítési bemutatója a régebbi számítógépeken?

A mai videó bemutatóban a Windows 11 frissítése régi számítógépeken.

Megmutatom, hogyan frissíthet Windows 10 -ről Windows 11 -re, ha régebbi összetevői vannak, amelyek nem támogatják a TPM 2.0 -t

Miért nem működik a Windows 11 régebbi számítógépeken?

A Windows 11 bevezetésekor a Microsoft világossá tette, hogy a Windows 11 -nek meglehetősen szigorú hardverkövetelményei vannak.

Ezek a minimális követelmények azt mutatják, hogy új alkatrészekre van szükségünk.

A TPM 2.0 támogatásának megkövetelésével a Microsoft a régebbi összetevőket inkompatibilissé teszi az új operációs rendszerrel.

Szerencsések vagyunk, van egy másik módja a Windows 11 régi számítógépekre történő telepítésének

Még a Microsoft is, honlapjukon azt mondják nekünk, hogy van mód a frissítésre (nem friss telepítés) régebbi PC -ken, feltéve, hogy legalább TPM 1.2 -vel rendelkezünk.

Mire kell emlékezni?

  1. Van egy "átjárónk" az UPGRADE -hez Windows 10 -ről 11 -re
  2. A frissítést csak ISO -képű operációs rendszerből tudjuk elvégezni, friss telepítés nem
  3. Meg tudjuk csinálni a UPGRADE -t, ha van TPM 1.2
  4. Új regisztrációs kulcsot kell készítenünk

Honnan tudja, hogy milyen TMP van a számítógépén, és frissíthet -e Windows 11 -re?

  1. Nyissa meg a Windows PowerShell -t rendszergazdai jogokkal
  2. Írja be a "get-tpm" parancsot
  3. További információk alább láthatók
  4. Ha a jelenlegi TPM "igaz", akkor szerencsés
  5. Ha a jelenlegi TPM "hamis", akkor nem lehet Windows 11 -re frissíteni

Hogyan készítsük el a rendszerleíró kulcsot, amely lehetővé teszi a UPGRADE elvégzését a Windows 11 rendszeren, ha régebbi hardverünk van?

  1. A Start menüben írja be a Rendszerleíróadatbázis -szerkesztőt, és nyomja meg az enter billentyűt
  2. Megnyílik a rendszerleíróadatbázis -szerkesztő
  3. Készítsen új kulcsot:
  4. Regisztrációs kulcs: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ Setup \ MoSetup
  5. Név: AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
  6. Típus: REG_DWORD
  7. Érték: 1

A rendszerleíró kulcs végrehajtása után töltse le a Windows 11 rendszert, és frissítse a Windows 11 rendszert régebbi számítógépeken

Ha minden rendben van, azaz ha rendelkezik legalább TPM 1.2 -vel, akkor folytathatja az ISO -kép letöltését:

Írja be a következő linket, töltse le az ISO -képet, bontsa ki a tartalmat az asztalon lévő mappába, és futtassa az exe -t a mappából.

Töltse le az ISO image Windows 11 rendszert

Hasonló Windows telepítési útmutatók:

Frissítse a Windows 11 rendszert adatvesztés nélkül
Windows 10 telepítési útmutató
Az Intel 11. generációs Windows laptop telepítése

Videó bemutató - Frissítse a Windows 11 rendszert régi számítógépeken




Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (23)

  • Szia Cristian. A Windows 11 telepítése és újratelepítése után telepítenem kell a Windows 10 rendszert, és ugyanazokat a lépéseket kell követnem?

  • Van egy asus laptopom TPM 2-vel és i7 7700-al, és a hivatalos képpel telepítettem, amely nem kompatibilis, egyszerűen telepítve.
    Nekem is van egy Dell Optiplex PC-m TPM 1.2-vel és i5 6400-al, és egy USB-t is bedugtam, és gond nélkül telepítették Windows 10-ként.
    De a Windows frissítésnél azt mondja, hogy mindkettő nem kompatibilis a win 11 -el

  • Tisztán telepítve van az USB -pendrive -ra vagy az ISO -képre. Ha arról van szó, hogy ez a számítógép nem kompatibilis, akkor nyomja meg a Shift billentyűt és az f10 billentyűt, és írja be a regedit parancsot a regedit megnyitása után. A regiszterekben a hkey_local_machine stb. módosítani kell, ami után bezárjuk a regisztereket, és a kép ezzel a számítógéppel nem kompatibilis, visszaadjuk és folytatjuk a telepítést, és működni fog. Megértettem, hogy a nem kompatibilis számítógépek nem kapnak Windows frissítéseket.

  • Két-három napja küldtem egy "üzenetet", amelyben elmondtam, hogy létezik a Rufus 3.16, amely a Windows 11-et teszi fel.
    nem vetted figyelembe, mege tisztán telepítve.

  • Bocsánat, nem írtam le mindent. Tehát tisztítsa meg az usb sticket vagy az iso képet, amikor a képhez érünk (Ez a pc nem kompatibilis), nyomjuk meg a shiftet és az f10-et a keresőmező jelenik meg, és írja be a regedit-et. Megnyitjuk a regedit-et és a hkey_local_machine-nál a beállítás után megyünk a rendszerbe ott a setupnál csinálunk új kulcsot és a LabConfig dam enter nevet adjuk neki. Miután rákattintunk a LabConfig-ra és jobb gombbal kiválasztunk az üres helyre új DWORD 32 bites értéket adjuk neki a BypassTPMCheck nevet, entert adunk, duplán kattintunk rá és a nullát 1-re változtatjuk és adjuk az ok-ot. Ezután ismét jobb gombbal kattintunk, és készítünk egy másik 32 bites DWORD kulcsot, és hívjuk BypassSecureBootCheck-nek, írjuk be és változtassuk meg az értéket 0-ról 1-re, majd adjuk meg az ok-ot. A 4 GB-nál kisebb memóriával rendelkezőknek ott is készítünk egy kulcsot, és BypassRAMCheck-nek hívjuk, és az 1-es értéket is. Akinek több mint 4 GB, annak nincs szüksége erre a kulcsra. Miután mindezt megtettük, bezárjuk a regeditet, és a képnél (Ez a pc nem kompatibilis) visszamegyünk a bal felső nyílra, és folytatjuk a telepítést. Nekem működött, de visszaállítottam a Windows 10-emet, win 10-nél készítettem egy biztonsági mentést. A számítógépem nem kompatibilis és még tmp 1.2-m sincs, és úgy működött, ahogy mondtam. Megértem, hogy a nem kompatibilis számítógépek nem kapnak Windows frissítéseket. Remélem érted amit írtam.

  • Megerősítem CRISTI PH szavait, valószínűleg ez a legegyszerűbb "tiszta" telepítési módszer. Mindössze annyit kell tennie, hogy készítsen egy rendszerindító USB-meghajtót Rufus-3.16-tal, amely megkerüli a Windows 11 hardveres alkalmazásokat. Semmi mást nem kell tenni. A Windows 11-et így telepítettem (Rufus-3.16_BETA2-vel, Rufus-3.16 stabil még nem jelent meg) két Intel 4 sorozatú processzoros laptopra, amelyeket letiltottam a BIOS Security Chipben (TPM 1.2) és a Secure Bootban – valószínűleg nem kötelező. deaktiválásához mindenképpen kerülje meg őket.

  • Megerősítem CRISTI PH szavait, valószínűleg ez a legegyszerűbb "tiszta" telepítési módszer. Mindössze annyit kell tennie, hogy készítsen egy rendszerindító USB-meghajtót Rufus-3.16-tal, amely megkerüli a Windows 11 hardveres alkalmazásokat. Semmi mást nem kell tenni. A Windows 11-et így telepítettem (Rufus-3.16_BETA2-vel, Rufus-3.16 stabil még nem jelent meg) két Intel 4 sorozatú processzoros laptopra, amelyeket letiltottam a BIOS Security Chipben (TPM 1.2) és a Secure Bootban – valószínűleg nem kötelező. deaktiválásához mindenképpen kerülje meg őket. Mindkét laptop megkapja a Windows frissítéseket.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.