Ubuntu - bevezetés az 1. terminál részébe - video bemutató

Helló barátaim, ebben a video oktatóanyagban megismerhetünk néhány alapvető parancsot a CLI-ben (parancssori felület) vagy a terminálon, az Ubuntu Linux operációs rendszeren. Ha kíváncsi, hogy miért használjuk a parancssort vagy a terminált a grafikus felület helyett, a válasz a lehető legegyszerűbb. Van néhány fejlettebb dolog, amelyet egy grafikus felületről jelenleg nem lehet megtenni, és a terminál használatának további előnye, hogy nem használunk grafikus felületet, és ennek következtében sokkal gyorsabban fog megtörténni. továbbra is ügyeljen a grafikus felület megjelenítésére. A terminál használata sokszor segíthet diagnosztizálni az alkalmazások vagy rendszermodulok indításakor felmerülő problémákat. Sajnos a Linux nem túl jó az alkalmazások „felbukkanó figyelmeztetése” szempontjából. Arra gondolok, hogy gyakran olyan alkalmazásokkal találkozik, amelyek nem kínálnak felugró ablakokat, ha hiányzik valami az alkalmazás megfelelő működéséhez, vagy ha az ütközik egyes modulokkal, rendszerszolgáltatásokkal vagy más alkalmazásokkal. . Ily módon csak akkor tudja meghatározni a probléma okát, ha a megfelelő alkalmazást a terminálról futtatja, és a kimenetet figyeli. Az ilyen esetek nagyon ritkák, de jó, ha felkészülünk a terminál használatára, ha szükségünk van rá.
Miért a legtöbb magyarázatot és oktatóanyagok megtalálható az interneten utasításokat a terminál?
Az egyszerű ok miatt, hogy egy egyszerű parancs, mint például: "cp test.txt Public", amelyet a terminál ad meg, meghosszabbítja annak hosszú magyarázatát a grafikus felületen. A fenti parancs szavakkal történő magyarázatával ez így hangzott:
"Kattintson a jobb egérgombbal a fájlra, válassza a helyi menü Másolás menüpontját, majd lépjen a felső panelre, kattintson a Helyek, majd a Nyilvános mappa elemre, majd a nyilvános mappában kattintson jobb egérgombbal, és válassza a helyi menüből a Beillesztés funkciót"
Most arra a következtetésre jutott, hogy mennyi időt töltünk el a fájl egyszerű copy / paste parancsának magyarázatával a grafikus felületen, és mennyi időt fordítunk arra, hogy valakit írjunk: "Nyissa meg a terminált, és adja meg: cp test.txt Public"
Ez az oka annak, hogy gyakran találkozik az iránymutatásokat Terminal így Ubuntu.ro közösségi fórum, és a weboldalak vagy blogok, amelyek foglalkoznak az ilyen cikkeket és útmutatókat. Csatlakozót használó nem a dolgok gyorsabban, marad egy ablak, nem fut, mint egy őrült az egérrel az asztalon, miután kiadott parancs fog történni, nagyon gyorsan hiányában grafikus felület, pajzs nagyon hosszú idő, jobban diagnosztizálásában problémák több hatalmat, hogy mit akarunk csinálni, alapvetően terminál korlátlan hatalmat használni, ha tudod! A vége felé arra hívlak benneteket, hogy kövesse végig ezt a videót bemutató, és megtanulják az első része a sorozatát terminál alapvető parancsok használatát.
Ne feledd, ha a javaslatok, panaszok vagy kiegészítések, ne habozzon írni a megjegyzések rovatban, de-akkor is, ha teljesülnek a megjegyzések rovatban a felhasználó egy problémát, és tud segíteni neki, ne habozzon, tegye meg, az egyetlen módja, amit tehetünk ez a hely jobb, lásd a megjegyzések rovatban!
Enjoy!

Adrian Burlugeanu...... ..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (63)

  • nagyon hangos ... őszintén szólva nem láttam, de megígérem, hogy ... ragyogó vagy ... különösen annyit szeretnék, ha több oktatóanyagot kérek az ubuntust illetően ... ha természetesen tudsz

    • jégNagyon nehéz ... tényleg nem tudtam nézni, de ígérem, én ... ragyogó ... és szeretne minél több útmutatók ubuntu különösen, ha ismertek a harmincon túli k ...  

      Kövesse sok útmutatók többnyire Ubuntu Linux, kitaláltam, hogy látogasson el honlapunkra, és híreket Linux at: linux.videotutorial.ro

  • Helló,
    Elnézést elsősorban azért, mert nem hiszem, hogy ezt a kérdést kellett volna itt közzétennem (de nem tudom, mi az oktatóprogram). Valakihez elmentem, aki telepítette a linuxot, és fel akarta adni a linux telepítését és az xp telepítését. Az MBR problémája az, hogy újra létre kell hozni. A leggyorsabb megoldás az volt, hogy a hdd-t Linux-mal elkészítettük és egy másik kalkulátorra formáztuk. Tudom, hogy vannak szoftveres megoldások is. Variant a "javítás" indítással a CD után Windowsokkal, majd ... a fixmbr / fixboot nem működik, mert a rendszerindító CD-k után indul (pl .: a legújabb boot cd), de nem a Windows cd után. Tudna segíteni nekem a válaszban? Köszönöm és gratulálok oktató.

  • Nagyon jó bemutató sokat számíthat a terminál tutorila rólam, mert egy év újabb linux nehéz ezek nélkül comenzi.Multumesc és (remélem), hogy ezzel más oktató ilyen a Kezdetben linux.Chiar AMI fórumon, mint ubuntu.

  • Argentin, ismét szeretnéd összekeverni a linux és a Windows között? ... átkozottul, válassz egy másik témát az asztalon, mert sok gyerek úgy gondolja, hogy a linux megegyezik a Windowsnel ... Nem vagyok nagy szakember, de nyilvánvaló, hogy a Linux kifejezés a Linux kernelre utal ... egyébként növezem az oktatóanyagokat, csodálatos munkát végez, de néha temperamentumosabb

    • VasileArgentína, az ember újra szeretnénk, hogy zavar a Linux és a Windows? A fenébe ... válasszon egy másik témát descktop mert sok gyerek azt hiszi Linux eszik, mint a Windows ... Nem egy nagy szakember, bár nyilvánvaló, hogy a kifejezés Linux utal a Linux kernel ... egyébként fokozott oktatóanyagok nagyszerű munkát végeznek, de néha inkább temperamentumos

      Nem tudom, mit értettél az "argentin" alatt ... de nem tudom, honnan származnak ezek az okok ... az oktatócímben egyértelműen meg van írva, hogy Linuxról szól, és az oktatóprogramban azt is mondtam, hogy Linuxról szól, akkor kell lennie legalább alkalmatlanná (hogy ne használjunk egy másik nehéz kifejezést), hogy nem értjük meg vagy nem vesszük észre, hogy Linux és nem Windows. Ezért úgy döntöttem, hogy ezt a témát használom, hogy az emberek megértsék, hogy a Linux gyönyörű lehet, hogy alapértelmezetté teheti néhány unalmas és csúnya témát, de átalakítható a kívánt elemre. Teljesen szabadon használhatom bármilyen témát, amit akarok, vagyis a Linuxot, azt a szabadságot, hogy használjam azt, amit akarsz, és azt, amit akarsz. Nem úgy, mint a Windows rendszerben, ahol meg kell tennie, és nem kell tudnom, hogy nem tudom, hány javítással telepíthet egy rossz témát. Ha nem tetszik az általam készített oktatóprogramok, akkor felszólítom, hogy ne nézzék meg őket többé. Az egyik téma semmilyen módon nem befolyásolja a Linux valódi identitását, és más módszerekkel vigyázok rá, hogy megértsék az embereket, hogy a Linux nem Windows, ezt a nagy karakter jellemzi a többi Linuxról szóló ismertető kommentárjában, amelyet korábban készítettem. Pontosítást arról, hogy mi az a Linux, miként adtam a „3 szoftver Linuxra történő telepítésének módjáról” című ismertetőt, amelyet úgy talál, hogy beírja a jobb oldali keresőmezőbe, a fekete szélre az oktatócím címét, és megadja az enter parancsot. Azt is elmagyaráztam, hogy "mi a Linux a" EZ cikk (kattintson a THIS szóra, hogy közvetlenül a cikkhez juthasson) Élvezze az oktatóprogramot, és ne aggódjon amiatt, amit csinálok, hogy magyarázzam meg, ha tisztázom ... Nagyon jól tudom, mit kell tennem, jobban, mint te egyébként is!

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.