Változtassa az FPS-t Panasonic Lumix G7-re - 30 kép helyett 25 kép / mp sebességgel készít felvételt

Cserélje ki az FPS-t Panasonic Lumix G7-re
Cserélje ki az FPS-t Panasonic Lumix G7-re

Mi az FPS-változtatás bemutatója a Panasonic Lumix G7-en?

Ebben az oktatóanyagban megmutatom, hogyan lehet megváltoztatni az fps-et a Panasonic kamerákon történő fényképezéshez Lumix G7 és GX8.

A fényképezési profil 25-ről 30-ra történő változtatása másodpercenként nem végezhető el a menüből, mint más kamerákban (Nikon, Canon stb.), Ezért a gombok kombinációját, egyfajta hocus fókuszt kell használnunk.

Miért fényképezzen a kamerát másodpercenként 25 képkockán, és nem 30-nál

A PAL szabvány szerint a forgatás másodpercenként 25 képkocka történik.

Az összes olyan országban, ahol a PAL szabványt alkalmazzák, a televíziókat, felvételeket, berendezéseket stb. Úgy tervezték, hogy másodpercenként 25 képkocka vagy 25-ös szorzóval működjenek, azaz 50, 100 vagy 200 lassított képek esetén.

Csak az Egyesült Államokban, Japánban és néhány más térségben alkalmazható az NTSC szabvány, amely szerint minden lassítva 30 fps-en vagy többször forgatható.

Miért nem filmezhetek a kamerával másodpercenként 25 képkockát?


Sebesség nélkül 25 képkocka / másodperc sebességgel tudok fényképezni. A kép nagyon jó, akárcsak a tévében, ahol egyetlen néző nem veszi észre, hogy másodpercenként 25 képkockát néz.

A probléma akkor jelentkezik, ha másodpercenként 25 képkockánként és 30 képkockánként felvett sorozatokat kell kevernie.

Mivel a telefonok nem teszik lehetővé a felvételi színvonal megváltoztatását, és mivel mindegyik másodpercenként vagy többszörös 30 képkockán készül, úgy döntöttem, hogy megváltoztatom a Panasonic Lumix G7 szabványt, amellyel fényképezek.

A 25 kép / mp-es és a 30 kép / mp-es keverés oka az, hogy felül kell vizsgálnom, hol lesz vegyes felvétel.

Mi történik, ha a PAL felvételeket az NTSC felvételekkel keverjük össze?

A felvételek keverése érdekében azt szerkeszteni kell, amely az összes képkockát - felbontástól vagy fps-től függetlenül - új videofájlba konvertálja, amelynek egyetlen felbontással és egy képkockasebességgel kell rendelkeznie. .

Kikapcsoltuk a felbontást és a képátviteli sebességre összpontosítottunk, mert ez a mi tárgyunk.

Ha egy videószerkesztőben keverjük a felvételeket, akkor a kezdetektől kezdve el kell készíteni egy új projektet, hogy kiválasszuk a végső másodpercet.

Ha úgy döntünk, hogy végül 25 kép / mp-es sebességgel rendelkezik, akkor a 30-as felvétel csúnya, ráncosnak tűnik. Ugyanez történik, ha a 30 évesnél egy projektet választunk, és a 25 évesnél videót teszünk.


Időnként ezt észreveheti a tévében, különösen filmekben.

Ha a televízió által sugárzott filmek 24 éves korukban vannak, a szokásos módon mozi jellegűek a PAL-on, akkor viszonylag jónak tűnik.

A probléma akkor fordul elő, amikor a televíziók másodpercenként 30 képkockát sugároznak filmeket egy PAL rendszerben, ahol csak 25 vagy 24 (filmszerű) tartalom kerül továbbításra.

Ha hiányoztam valami, és van egy szakember közted ezen a területen, kérjük, lehetőleg vegyen be javításokat és / vagy kiegészítéseket.

Az FPS shift billentyűkombináció a Panasonic Lumix G7 készüléken

  1. Kikapcsolt kamera esetén nyomja meg egyszerre a gombokat WB + DISP +AF / AE zár
  2. A gombok megnyomásakor kapcsold be a kamerát
  3. A kamera bekapcsolt állapotában nyomja meg a gombot PLAY (a zöld)
  4. A kamera bekapcsolt állapotában nyomja meg egyszerre ISO + AE / AF zár
  5. A két gomb lenyomva tartásával kapcsolja ki a kamerát
  6. Kapcsolja be a kamerát, és lépjen be a menübe, akkor NTSC mód (30 kép / mp) aktív.

Hasonló oktatóanyagok a videó területén:

Az FPS átváltása a Panasonic Lumix G7-re - video bemutató

Kapcsolódó oktatóanyagokMintegy Cristian Cismaru

Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat.
Tanulj úgy, tanulni!

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.