Sandboxie egy virtuális környezetben fut gyanús szoftvert, és nem csak biztonságosan - video bemutató

Hi barátok, ma lesz egy program, amely megvédi jobb, mint egy olyan biztonsági szoftvert, itt nem vagyok utalva a programhoz antivírus, antispyware vagy tűzfalat, úgy értem egy virtuális környezet nagyon gyorsan, hogy mi lehet az alkalmazások futtatásához kétes és azon túl, megpróbálhatjuk legitim alkalmazások, amiről tudjuk, hogy néha problémákat okozhat.
A szoftver, hogy jelenleg ez az úgynevezett Sandboxie (láda homok), létrehoz egy virtuális környezetben, ahol tudjuk futtatni vagy telepíteni alkalmazásokat, egyfajta bizonytalanságban virtuális belépő a szoftvert, de nem tudja, hogy kint szoftver futtatható normálisan bár funkciókat, az egyetlen különbség az, hogy nincs közvetlen kapcsolat a más fájlokat.
Tételezzük fel az alábbiakat:
1. Ön a Yahoo Messenger és az küldjön egy barátnak egy linket a "cool kép" vagy a "vicces film" valóban ott vár egy nagy vírus (borotvált fej, tetovált motoros egy denevér a kezében), a kíváncsiság nem engedi, hogy nem éri el a linket küldött a "barátja", persze rájössz, hogy lesz ...
2. Ha yahoo messenger fut a virtuális környezetben "sandboxed", a vírus nem fog fájni fog futni, de nem megy sehova nem kár, akkor nyomja meg a virtuális falak homokozó.
Sandboxie környezetben, teljesen elszigetelve a valós világban, már bizonyította ezt, és n bemutató, amely Letöltöttem a virtuális böngésző nem volt elérhető a normál környezetben (nem sandboxed).
Talán bonyolultnak tűnik, ha nem figyelsz, nem fogja érteni, hogyan működnek a dolgok után néz a bemutató talán lesz, hogy az én kevés gesztenyét a fej szakemberek magyarázatot, túl egyszerűnek, ezt a minden ember megérti, miről beszélünk.

Alkalmazások, induljon Sandboxie vagy sandbox (a homokozóban):
Szoftver csevegés:
Yahoo Messenger
Google Talk
tört angolság
Skype
Böngésző:
Firefox
Internet Explorer
működik
króm
E-mail kliens:
Thunderbird
kilátás
Outlook Express
A Bat
Manager Letöltés:
Free Download Manager
GetRight
FlashGet
Ezek csak néhány típusú alkalmazások és alkalmazások hozhat malware a számítógép, akkor hozzá a listához, és keres.
Jó böngészést és ne felejtsd el, Sandboxie tudja védeni magát sokkal jobb, mint egy víruskereső védeni.
Ne feledd, ha a javaslatok, panaszok vagy kiegészítések, ne habozzon írni a megjegyzések rovatban, de-akkor is, ha teljesülnek a megjegyzések rovatban a felhasználó egy problémát, és tud segíteni neki, ne habozzon, tegye meg, az egyetlen módja, amit tehetünk ez a hely jobb, lásd a megjegyzések rovatban!
Enjoy!
Cristian Cismaru


Szerezd meg a Flash Player megtekinteni a videót.


Kapcsolódó oktatóanyagokMintegy Cristian Cismaru

Szeretek mindent, kapcsolódó IT & C, szeretem megosztani a tapasztalatokat és információkat, hogy felhalmozódnak minden nap.
Tanulj úgy, tanulni!

Hozzászólások

 1. ALEXANDRU - mondta

  Szép bemutató! Nagyon kellett valami ilyesmi ...
  De amikor bejött partíció C> SandBox> a felhasználói> DefaultBox és a meghajtó (hozhat létre, mint sok partíciókat akar? Törölheti a partíciót?)

 2. Nicu Dumitrescu - mondta

  KIS is van egy doboz. Van valami hasonló?

  • stefan - mondta

   Nicu Dumitrescu: Van egy ilyen KIS dobozban. Van valami hasonló?

   KIS 2011 x64 nem ... "A Biztonságos futtatás alkalmazásokhoz összetevőt Kaspersky Internet Security 2011 nem támogatja a GMT operációs rendszerek: Microsoft Windows XP x64, x64 Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows 7 x64."

   Nicu Dumitrescu: Van egy ilyen KIS dobozban. Van valami hasonló?

 3. MACKO - mondta

  Jó tutorial. Filositor az Ön számára, akik szeretnék kipróbálni a futtatható

 4. pc1990 - mondta

  po softu amely képes telepíteni és játékok?

  • romeo - mondta

   pc1990: Po softu amely képes telepíteni és játékok?

   Igen, futás játék már telepítve van, telepítettem egy próba játékot, és megy simán.

 5. kemény! jobb, mint egy ingyenes víruskereső és e-ware.asta műsor virtuális módban egyetlen dolog, amit mutattak letöltés.

 6. Bravo A sokat várt bemutató Sandboxie.Felicitari és folyamatos siker a csapat

 7. Nicu Dumitrescu - mondta

  Mr. Cristi, sajnálom, hogy vissza ugyanazt a témát (siettem, hogy az első bemutató) A KIS 2010 (amit már eddig is bemutató, ami után telepítettem KIS 2010) van homokozó. 2011 KIS most az úgynevezett "Biztonságos futtatás megosztott mappájában) A kérdésem a következő: ha én KIS 2011 (engedélyezett) szoftver van szükség, és ez a bemutató? Nem akarom, hogy a kemény két programot, hogy nem ugyanaz a dolog. Köszönöm. (Ugyanakkor a teszt és Sandboxie)

 8. romeo - mondta

  Kivételes!
  Gyakran a virtualizáció segítségével teszteljék a különböző alkalmazások vagy gyanús futtatható (repedések, keygen helyek stb.), Valamint a szörfözés a háló. Eddig én használtam VMware Workstation, csak a rendszer, hogy a lassabb, mert a források megosztása a virtuális gép. Úgy látom, hogy ez a szoftver megoldotta a problémát, és felajánl két előnye van: a biztonság és a sebesség.
  Kösz a tippet.

 9. A harmadik kijavítja Cristi tag, hogy azt mondja: "a gyors AMI virtuális környezetben", és nem hangzik jól!

 10. névtelen - mondta

  Helló Cristi! Láttam, hogy egy sor útmutatók drót. Mint javaslatot bemutató vagy sorozat tutorials mintegy Photoshop, mint te. Program meglehetősen bonyolult, és azt hiszem, ez a sok házi feladatot útmutatók a program.

  • Gigel - mondta

   És azt is, iratkozz fel a bemutató! Gigel

   névtelenHi Cristi! Láttam, hogy egy sor útmutatók drót. Mint javaslatot bemutató vagy sorozat tutorials mintegy Photoshop, mint te. Program meglehetősen bonyolult, és azt hiszem, ez a sok házi feladatot útmutatók a program. Idéz nekem

 11. ASUSCristi korrigálja a harmadik tag, hogy azt mondja: "a gyors AMI virtuális környezetben", és nem hangzik jól!

  Köszönöm, javítottam még hibázunk

 12. névtelenHi Cristi! Láttam, hogy egy sor útmutatók drót. Mint javaslatot bemutató vagy sorozat tutorials mintegy Photoshop, mint te. Program meglehetősen bonyolult, és azt hiszem, ez a sok házi feladatot útmutatók a program.

  Gimp sorozat egy valódi támogatást a "szakemberek", akik szeretnének ugrani egyenesen a Photoshop.
  A kezdő felhasználók, nem tudom, mit lehet tenni a Photoshop, meg tudod csinálni a Gimp?
  Ahogy mi is ...
  Egy sor Photoshop üdvözlendő lenne, talán hamarosan lesz.

 13. gabi - mondta

  Milyen hosszú a próbaidőszak Sandboxie?
  Láttam, hogy nem szabad

 14. Ön nincs semmi Cristi, bravo a bemutató Kellett valami, nem tudtam megtalálni a programot, és

 15. névtelen - mondta

  Számomra ez a program nincs hatása.

 16. cuibaru - mondta

  helló egy év kértem ezt bemutató ... azt mondta, akkor ez nem érdekelte a nimeni.oricum jobb későn, mint soha!
  dirpy.com meghalt ... Szeretek dirpy screenr ... inkább használni, így egy oldalon az online adó mp3 a játék élő videó a youtube-on, különösen video2mp3 (ún. oldal)
  Gratulálok egyébként a munka és az, hogy láttam, hogy naponta fel 2,3 tananyagokat timp.eu mondják, hogy ez meg fog duplázódni a nézetek számát az oldalon ... ez nagyszerű, ha mindig is 2 3 nap tutorials!
  Üdvözlet és további jó munkát, a legmelegebb Romániában!

 17. Costel - mondta

  Sandboxie jó uTorrent?
  Ha futok uTorrent a homokozóban, majd töltse le a fájlt utorrent a fájlt tölti le mindent a homokozóban?
  És ha így tud szkennelni a víruskereső?

 18. Nicu Dumitrescu - mondta

  Mr. Stefan, köszönöm a választ. Én Win.7 Végső x32. Szerettem volna tudni, hogy egy bizonyos hasonlóság a KIS és ez a szoftver, hogy ez azt mutatja, a szakmai dl.Cristi a bemutató.

 19. Stefan - mondta

  Brother ...
  ez a dolog nagyon klassz!
  Sandboxie így fuss egy vírus, és nem kap fertőzött!
  gyakorlatilag felülmúlja még az AVG, Avira és a Kaspersky!
  megjegyezni 10
  Öt csillag tőlem
  a legjobb tutorial!

 20. neluclrs - mondta

  Érdekes tutorial.
  Néztem, és mit gondolok róla, nézzük meg, ha a víruskereső, hogy!
  Meglepetés!
  Én COMODO
  Szakaszban DEFENSE találja obtiunea "A program futtatása a Sandbox"
  Érdekes!
  Említettem már, hogy fogalmam sem volt, hogy futtasson egy programot a homokozóban.

  KÖSZÖNJÜK VIDEOTUTORIAL!

 21. sklipy - mondta

  Hello mindenkinek, van egy kérdés, nem kapcsolódik a bemutató Elnézést kérek, hogy így: cd-rom nem akar olvasni üres CD-t? minden cd tettem olvasni gond nélkül, de egy üres cd .. érvénytelen egyszerűen látni! dc? Még soha nem volt baj vele korábban. Ha valaki tudja, vagy volt hasonló probléma, kérjük a hozzászólásod. thx

 22. István - mondta

  Tényleg kell ez a program ...

 23. Basil tudja, mit - mondta

  Számkivetés idő ... néha észre, hogy az internet már egy kicsit, de
  néhány technikát, hogy egyes szkriptek, vírusok, ha akkor is okozhat nem megfelelő működését alkatrészeket. Például egy vírus tartsa a merevlemez, videokártya vagy processzor 100%-os vagy hozhat létre végtelen mappákat vagy fájlokat, akkor tudja kezelni az összes RAM memória, stb ... és így, repedés "a rendszer ... szóval nem támaszkodnak A Sandboxie sandbox hasznos ... ha van egy macska otthon :)))))))))))))

  • cuibaru - mondta

   Basil tudja, mit: Számkivetés idő ... néha észre, hogy az internet már egy kicsit, de
   néhány technikát, hogy egyes szkriptek, vírusok, ha akkor is okozhat nem megfelelő működését alkatrészeket. Például egy vírus tartsa a merevlemez, videokártya vagy processzor 100%-os vagy hozhat létre végtelen mappákat vagy fájlokat, akkor tudja kezelni az összes RAM memória, stb ... és így, repedés "a rendszer ... szóval nem támaszkodnak A Sandboxie sandbox hasznos ... ha van egy macska otthon))))))))))))

   nem sokat nevettem olyan nehéz ... nem bűncselekmény, haver, de van egy vírus, hogy a srác mondani?

 24. Viorel - mondta

  salut.am egy Asus P5QPL-AM, 775 aljzattal és egy Intel Pentium 4 524, 3066 MHz-es és egy nagyon régi videokártya ATI Radeon X300 / X550 / X1050, és szeretnék vásárolni után emag.ro következő videokártya Sapphire ATI Radeon HD 4650, 1024MB, DDR2, 128bit, HDMI, PCI-E, vagy ez: Videokártya HIS ATI Radeon HD 5450 Silence 1024MB, DDR3, 64bit, HDCP, DVI DualLink Full HD PCI-E I tudni akarja, hogy ha én összeegyeztethető lehet a processzor és alaplap baza.multumesc ...

  • TzyTzy - mondta

   ViorelAsus P5QPL-AM

   igen, ez kompatibilis processzor egy kicsit ideges, hogy az újabb játékok, azt kell frissíteni is, sok szerencsét

   • Viorel - mondta

    TzyTzy:
    igen, ez kompatibilis processzor egy kicsit ideges, hogy az újabb játékok, azt kell frissíteni is, sok szerencsét

    . Megy, hogy nekem, és a processzor dolga, mint hogy bani.multumecs

 25. Basil tudja, mit - mondta

  Ló ... a régi, és már nem hisznek a Mikulás ... talán egy kicsit Mikulás

 26. Basil tudja, mit - mondta

  Viorel, vesz egy kártyát nVidia minden a pénz van

 27. Basil tudja, mit - mondta

  A vírus változtatni fel a CPU frekvencia lock biztonsági mechanizmusát, hogy meggátolja a rendszer túlmelegedés esetén, ezzel tönkretéve a CPU vagy az alaplap (vagy mindkettő). Esetleg lehetne írni nonszensz képében így lehet betölteni BIOS. Lehet, hogy felülírja a boot szektor egy HDD ... a többi jó, nézzük az új bemutató

  • Basil tudja, mit: A vírus változtatni fel a CPU frekvencia lock biztonsági mechanizmusát, hogy meggátolja a rendszer túlmelegedés esetén, ezzel tönkretéve a CPU vagy az alaplap (vagy mindkettő). Esetleg lehetne írni nonszensz képében így lehet betölteni BIOS. Lehet, hogy felülírja a boot szektor egy HDD ... a többi jó, nézzük az új bemutató

   Több mint valószínű, hogy nem tud semmit a hardver vagy szoftver, sci-fi legnagyobb hallottam az életemben.
   Kérjük, tartózkodjanak a jövőben az ilyen gondolatok "okos" nem akarjuk, hogy a technikai részleteket.

 28. Stefan - mondta

  igen .. nagyon jó .. nagyon jó bemutató, de van egy kérdés :)
  Ha PAGI Mozilla Firefox a homokozóban, és megy a helyszínen csapkod és Sandboxie a vírust befolyásolja a számítógép a program Nuti hatással PC?
  vagy ellopja a számítógép IP és adja tn .. Sandboxie be a számítógép nem minket?

 29. Alin - mondta

  Telepítettem a ODC-u "sandbox", de nem engedi meg, hogy csatlakozni valakinek pc.Exista bármilyen módon tudok csatlakozni vagy kell szoftvert telepíteni kívül a doboz? Köszönjük!

  • Tiberius - mondta

   Alin: Telepítettem az ODC-u "sandbox", de nem engedi meg, hogy csatlakozni valakinek pc.Exista bármilyen módon tudok csatlakozni vagy kell szoftvert telepíteni kívül a doboz? Köszönjük!

   Használata más nem tudja a TTH ODC nem tudja ellenőrizni a sértetlenségét a letöltött fájlt. Használja ApexDC (klón erős, de kissé jól megtervezett) és a ruelaza ki "Sandbox", és ha nem a router port-forward (olvasd el az útválasztó kézikönyvét).

 30. Tiberius - mondta

  Sry barátom, de ez csak hülyeség "Sandboxie védheti meg magát sokkal jobb, mint egy víruskereső védeni."

  Ez a kis program nem védi a PC Soha jobban, mint egy komplett biztonsági megoldás (nem számít, mennyire optimista van).

  Statisztikailag elmondható, hogy hány felhasználó egy engedélyezett operációs rendszer biztonsági javítások naprakész? Folyton próbálta mindenféle számítógépes biztonsági programok "csoda", hogy nem tesz semmit, hogy megakadályozzák a felhasználó.

  Ha minden jön ymessenger, sok alternatív, compelxe biztonságosabb, de ez egy "fej fej nem lő"

  A legjobb "sandbox" Úgy vélem vmware vagy virtuális doboz.

  • NIKON - mondta

   Tiberius: Statisztikailag elmondható, hogy hány felhasználó engedéllyel operációs rendszer biztonsági javítások naprakész? Folyton próbálta mindenféle számítógépes biztonsági programok "csoda", hogy nem tesz semmit, hogy megakadályozza utilizatorul.Daca minden jön ymessenger, sok alternatív, compelxe biztonságosabb, de ez a "fej fej pull "legjobb" sandbox "úgy gondolom, vmware vagy virtuális doboz.

   Van számítógép összes frissítés, hogy naprakész víruskereső BitDefender Total Security 2011 engedélyezett, csak használja a Mozilla-val és a noscript addblock, és nincs probléma, sok ritkán ad a vizsgálat mindent előre pro licenc Windows Registry Cleaner érvénytelen parancsikonok kisebb hibákat ilyesmi. Computer simán közel 2 éve, hogy telepítve van a Windows alkalmazások is, ha intenzív csere játékot, nincs probléma. Igaz, hogy kis probléma léphet fel, de ha figyelembe őket gyorsan megértette felhasználói feladat igazgató és eltávolíthatja másodperc. Látom, nincs korlátozás, ha olyan szoftvert védelem a sebesség 5kb 10-ram, ki vagy hogyan érzékeli. Fuss egy VMware csont sokkal magasabb limit, tudom, hogy használt, és nem volt a Mac és linuxuri alkalmazást, de arra a következtetésre jutottam, hogy az ereau időpocsékolás. És linux, mac solaris korlátozások sokat jelent a Windows speciális szoftver.

 31. Dragos - mondta

  Cristi, futottam olyan nehéz, és én infentactat minden c: Kíváncsi voltam, beléptem mi lehet fertőzött. Elnézést kérek, ha tévedek, én nem ajánlom, hogy teszteljék a virusi.Recomand a biztonságos oldalakon mindkettő. Azt kérdezed, hogy mit tettem, nem mondom, hogy lesz egy katasztrófa. Ha jó lesz azt hiszem, ez lesz hatékony, voltam .. Nem rossz ... Ez történt sok most 3 hónapban FIMI világos. Ne próbálja vírusok fájlokat használni, úgy gondolja, hogy fertőzött, hogy a klasszikus címeket nem a torrentet, hogy furcsának tűnik, még a .., hogy pregatiti.Va javasoljuk, hogy van egy jó víruskereső. A srácok meg fogja mondani, hogy mi a Videotutorial.ro bun.INTOTDEAUNA. Sikerült! Hálát adok a Krisztus .. De vigyázz magadra, és a bimbózó mindig.

  • Dragos - mondta

   DragosCristi, futottam olyan nehéz, és én infentactat minden c: Kíváncsi voltam, mentem, hogy mit lehet fertőzött. Elnézést kérek, ha tévedek, én nem ajánlom, hogy teszteljék a virusi.Recomand a nem biztonságos oldalak, atat.Ma kérdezed, amit tettem, nem mondom, hogy lesz egy katasztrófa. Ha jó lesz azt hiszem, hogy hatékony legyen, azt használják, hogy szabad .. rossz ... Ez történt sok most 3 hónap FIMICLARI. Ne próbálja vírusok fájlokat, hogy úgy gondolja fertőzött, ne vegye be a klasszikus foglalkozik a torrentet is furcsának tűnik, még a .. hogy pregatiti.Va javasoljuk, hogy van egy jó víruskereső. A srácok meg fogja mondani, hogy mi a Videotutorial.ro bun.INTOTDEAUNA.succes! Hálát adok a Krisztus .. De vigyázzon magára, és a bimbózó, mindig.

 32. Petrisor - mondta

  hogyan lehet telepíteni a Windows nélkül cd windows cd pw??????

 33. mih957 - mondta

  srácok ... így tudom, hogy ez új ... ez a legjobb, és jó is ... De azt hiszem, kevesen vannak, akik kétségbe a kritikusok szakmaiság, hogy én tudom, hogy mielőtt adni bemutató szoftver minden oldalon ... de hiszem, az ország van versenyben, akik vidotutorial hanem valódi szakmai érvek nem személyes vélemények, reflexiók okos ", de addig legyünk fair play, és amit meg kell ... Úgy értem, köszönöm a csapatnak okos emberek .... szívemből! Köszönöm teljes szívemből ...

  • romeo - mondta

   mih957: Emberek ... így tudom, hogy új ... ez a legjobb, és jó is ... De azt hiszem, kevesen vannak, akik kétségbe a kritikusok szakmaiság, hogy én tudom, hogy mielőtt adni bemutató szoftver minden oldalon gondolom, nehéz ... de ez fog versenyezni azokkal vidotutorial hanem valódi szakmai érvek nem személyes vélemények, gondolatok okos ", de addig legyünk fair play, és amit meg kell ... Úgy értem, köszönöm a csapatnak okos fiúk .... a szív! Köszönöm teljes szívemből ...

   Te teljesen dreptate.Cine úgy vélik, képes elhagyni fecsegést, építeni egy honlapot, és ott fitogtatni képességeit. Én egy, megy itt, mint egy diák. Ugyanígy, bár, azt hiszem, ha valaki van véleménye a témáról, és jó érvekkel, ő szabadon fejezzék ki magukat. Interaktivitás fejlécében lévő hozzászólások még szükséges az adminisztrátor, és ez természetesen mindig szívesen látjuk.

 34. Udrea gabriel - mondta

  érdekes bemutató, de ász, mint ha meg tudod csinálni egyet simbian.am előfizetési n70 és beállításokat, és nem velük, hogy a email.Armai lehet probléma, ha nem túl nagy baj, hogy telefonon acelasii nem használja apligatia wwigo Láttam minden, amit csatlakozni neked egy kis bemutató összeomlik Simi Bluetoth kapcsolatban sem?
  ha találtam autó a legjobb minőségű, mint dispazitiv Bluetoth áron. Előre is köszönjük.

 35. Mihai Ionescu - mondta

  ez a program jó, de mit gondolsz a "Visszatér"? használom hosszú ideig (és gratissi a program), és elégedett ff.

 36. tibyarad - mondta

  Hogyan, mint ha van egy vírus a Sandboxie az üres dobozt, ha felvilágosít engem? fecare indítsa újra a göngyöleg doboz?
  vár választ

 37. Mihai Ionescu - mondta

  Azt szeretném kérni, hogy "sovány" és a program Visszatér.
  Tisztelettel misuion

  • Francisc - mondta

   Mihai Ionescu: Azt szeretném kérni, hogy "sovány", és a program RETURNIL.Cu Kedves misuion

   És ez jó. De ha csak internetezhetnek virtualizáció, Online Armor Firewall, még az ingyenes verzió is hasonló funkciót.

 38. Blacksun - mondta

  Nekem van egy probléma.

  Az első alkalommal, amikor telepíteni Sandboxie, elkezdtem a programot böngésző messenger, megy minden, fogd be a PC, és amikor újra a homokozóban böngésző megnyit, de nem szabad megjelenik a homokozóban a program fut , de valójában jelenik meg, de amikor kinyitom nélkül homokozó, akkor menj.

  Mi a gond?

 39. Ovidiu T - mondta


  Lehet csinálni egy bemutató, és a BufferZone Pro az összes program Trustware kezdve sandbox / homokozó. Ez ingyenes, és szebb a felülete, mint a Sandboxie ...

 40. maxxxymus - mondta

  Hello! Telepítettem Sandboxie beleértve 3.46 soros és sajnos, míg a szörfözés az interneten, minden oldalt, és levelet én hal deformálódott, hogy nem látnak semmit világos, akkor törölve lesz. Tudsz mondani nekem, ezért teszek, vagy mit lehet használni gond nélkül! ms!

 41. Viorel - mondta

  Nagyon örülök, telepített telepítettem tökéletesen működik mia mesenger követelte, hogy azt akarja, rendszergazda, nem tudja, hol akar rendszergazdaként a számítógépes képzés vagy dobozokban, Lam talált dobozok telepített számítógépes oktatás, mert néztem, és van nicaeri és brauserul tökéletesen működik a homokozóban, bárcsak a SAR tehet egy leírást, hogyan kell telepíteni ezt a homokozóban, és futni néhány szoftvert, mert ez túl rövid volt, köszönöm.

Trackbacks

 1. [...] Ez az üzenet már említettük a Twitter által Ady, VIDEOTUTORIAL.RO. VIDEOTUTORIAL.RO Said: Sandboxie virtuális környezetben fut gyanús szoftvert, és nem csak a biztonságos | Videotutorial.ro http://t.co/8xoRqGD [...]

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.