Gyorsabban hálózhat a DNS megváltoztatásával, valamint a felnőttek kártevőinek és tartalmának blokkolásával

A DNS megváltoztatásával gyorsabban hálózhat
A DNS megváltoztatásával gyorsabban hálózhat

Mi a gyorsabb oktatóvideó a DNS-változtatással kapcsolatban?

A gyorsabb net oktatóanyagban a DNS megváltoztatásával megmutatom, hogyan lehet a DNS módosításával gyorsabb hálózatot szerezni, blokkolni a rosszindulatú programokat és a felnőtteknek szóló tartalmakat.

Hogyan juthatunk gyorsabban nettóvá?

A DNS megváltoztatásával gyorsabban hálózhat

Az internetszolgáltatójánál gyorsabb DNS-kiszolgáló használatával jobb oldalbetöltési sebesség érhető el.

Maga a sávszélesség nem lesz nagyobb, de az oldalak és az erőforrások (képek, szkriptek, hirdetések) betöltési ideje sokkal gyorsabb lesz.

Alapvetően a válaszidő javulni fog, és összességében kevesebbet kell várnia a weboldalak betöltésére.

Cloudflare DNS

A DNS megváltoztatásával gyorsabban hálózhat

A Cloudflare olyan vállalat, amely CDN (tartalomszolgáltató hálózat) szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek.

A CDN-ket a világ legtöbb webhelye használja, hogy a lehető leggyorsabban kiszolgálja a látogatókat. Vagyis a webhelyek például képeket, szkripteket és más erőforrásokat töltenek fel automatikusan ezekre a CDN-ekre, amelyeket az egész világon terjesztenek.

Egy brazíliai ügyfél, amikor meglátogatja a videotutorial.ro webhelyet, meglátogatja webhelyünk egyfajta másolatát, amely egy brazíliai Cloudflare szerveren vagy annak közelében található.

A Cloudflare szolgáltatásokat a világ legtöbb webhelye használja, és ezért a Cloudflare tudja a legjobban, hogy hol vannak az egyes webhelyek, és a leggyorsabban tudja kiszolgálni a látogatókat.

Cloudflare DNS a nagyközönség számára

Ha még mindig meglehetősen összetett CDN-szolgáltatásokkal rendelkeztek az oldalak számára, és elsőként értesültek a helyek helyéről, a Cloudflare elindította DNS-szolgáltatások a nagyközönség számára.

Minden felhasználó otthon, anélkül, hogy bármit is fizetne, használhatja a DNS-címek három készletének egyikét, ami segít felgyorsítani, blokkolni a rosszindulatú programokat és blokkolni a felnőtteknek szánt tartalmakat.

Cloudflare DNS IP-címkészletek:

A gyorsabb háló elérése érdekében:

1.1.1.1

1.0.0.1

A rosszindulatú programok letiltása:

1.1.1.2

1.0.0.2

A felnőtteknek szóló tartalom letiltása:

1.1.1.3

1.0.0.3

Hogyan blokkolhatjuk a rosszindulatú programokat és a felnőtteknek szánt tartalmakat Android vagy iOS telefonokon vagy táblagépeken, ha nincs hozzáférésünk az útválasztóhoz?

Blokkolja a felnőtteknek szánt és rosszindulatú programokkal kapcsolatos tartalmakat az Android rendszeren

1.opció

Az Android 9-től a kapcsolatokban van egy privát DNS-nek nevezett beállítás. Itt adjuk meg a címet:

family-filter-dns.cleanbrowsing.org

* a zár bármilyen kapcsolatra, wi-fi vagy mobil kapcsolatra készül

2.opció

Ha Android 7 vagy 8 operációs rendszert használ, írja be a következő DNS-címeket a jelenlegi Wi-Fi-kapcsolat beállításaiba:

1.1.1.3

1.0.0.3

* Sajnos a rosszindulatú programok és a felnőttek blokkolása csak wi-fi-n történik, a jelenlegi hálózaton, más wi-fi hálózatokkal és nem a mobil adatátvitellel

Blokkolja a felnőtteknek szánt tartalmat és a rosszindulatú programokat iOS rendszeren

Az aktuális wi-fi kapcsolathoz írja be manuálisan a következő DNS-t:

1.1.1.3

1.0.0.3

* Sajnos a rosszindulatú programok és a felnőttek blokkolása csak wi-fi-n történik, a jelenlegi hálózaton, más wi-fi hálózatokkal és nem a mobil adatátvitellel

Rosszindulatú programokat blokkoló oktatóanyagok és felnőtteknek szánt tartalom:

Oktató videó - Gyorsabban hálózhat a DNS megváltoztatásával

Kapcsolódó oktatóanyagokMintegy Cristian Cismaru

Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat.
Tanulj úgy, tanulni!

Hozzászólások

 1. érdekes cikk ... de a sebesség tekintetében ... előnyösebb lenne egy mérőalkalmazást futtatni ... namebench “https://www.howtogeek.com/howto/16372/find-a-faster-dns-server-with-namebench/” eu A linuxban használom, de természetesen működik Windows rendszerben ... az upc-n (az előbbin) nem a leggyorsabban a cloudflare ... ideális esetben a namebench.cfg fájlt kell szerkeszteni, hozzáadva a helyi és az univerzális DNS-t a lehető legfrissítve ... "Http://itgl.weebly.com/blog/1111"

 2. Ciprian - mondta

  Szia Cristi! Az RDS hálózaton egyetlen beállítás sem működött. Lehetséges a KAON AR4010N router miatt? A Cloudflare DNS IP-címkészletek bevezetése után a hálózat teljesen összeomlott. Van megoldás? Köszönöm!

 3. mih957 - mondta

  ugyanez vonatkozik a Huawei routerre az RDS-től? kérlek, tudsz nekem sokat segíteni

 4. azt jelenti - mondta

  Érdekes, de nagyon jól működik, ha közvetlenül a böngészőben megváltoztatja a DNS-t anélkül, hogy megváltoztatná a router beállításainak DNS-változását. A Microsoft EDGE és Firefox böngésző beállításaiban elég jól működik, a Chrome-ban még nem próbáltam. Adja meg a böngésző beállításait, és ott keresse meg a DNS-változását.

 5. Szia Cristi. Nekem is dilemmám van a fenti bemutató kontextusából. Szeretném bekapcsolni a PC-meghajtót, és annak semmi életjel nincs, amíg kihúzom az internetkábelt, mi lenne a probléma?

 6. Daros - mondta

  Salut!
  Teszteltem, és a TP-Link Archer AX6000 routeren működik.
  Köszönjük a bemutatót, a kellemes ünnepeket és örömöt!

 7. Andrei S - mondta

  Helló,
  Javít-e a DNS megváltoztatása a késésben a játék közben? Kösz!

 8. yannis M - mondta

  A DNS a DI-EN-ES (rövidítve a Domain Name Service) rövidítést jelenti, nem pedig a DE-NE-SE

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.