Kiküszöböléséről fertőzés, amely automatikusan tegye a Facebook oldalon

Hé barátok, a mai bemutató, úgy döntöttem, hogy szándékosan vírust, hogy lássuk, hogyan lehet megszabadulni a fertőzés, amely automatikusan üzeneteket a Facebook kategorizálása a barátaink, és hogy spamm.
Hogyan lehet megfertőződni a "Flash Player frissítésével"?
Egy már megfertõzõdõ barát felad a falon, vagy egy üzenet egy hivatkozással a fotója mellett (hogy a bejegyzés a lehetõ legmegbízhatóbb legyen), valamint a "Privát barát neve XXX [VIDEO] no: 6" vagy a "WTF mezz meztelen" üzenet. Miután rákattint a fertőzött barát bejegyzésében található linkre, eljut egy olyan oldalra, amely nagyon hasonlít a hivatalos YouTube oldalra. Itt látható néhány másodpercnyi videoklip, amelyben egy lány türelmetlenül táncol egy webkamera előtt, és néhány másodperc alatt a videó leáll, és frissítést kapsz a Flash Player plugin-re kattintva egy kék gombra. Player ”a videó többi részének megtekintéséhez.
Ha rákattint a kék "Flash Player frissítése" gombra, egy végrehajtható fájl kerül letöltésre a számítógépére, amely a futtatás után telepít egy kiterjesztést a Google Chrome böngészőjébe. Miután belépett a böngészőbe, a kiterjesztés átveszi az irányítást a böngészőn, blokkolja a hozzáférést a böngésző menü Bővítmények szakaszához, így nem távolíthatja el azt, majd automatikusan üzeneteket küld a Facebook oldalára, hogy megfertőzze a listán lévő barátait. .
Ez a fajta fertőzés idővel, én személy szerint adott két változata is. Az első verzió ajánlott, hogy közvetlenül telepíteni egy böngésző kiterjesztés a Google Chrome és a Mozilla Firefox és az 2 kínál, hogy letölt egy kis futtatható méretű (kb. 446 KB). Ez a program használja a hivatalos Adobe ikonra meggyőzni, hogy ez egy hivatalos frissítés a Flash Player az Adobe-tól. Ha futtatja a végrehajtható automatikusan telepíti a Chrome böngészőt (mert azt vettem észre, hogy csak átmenetileg érintette a második változat a fertőzés) kiterjesztése, amely automatikusan üzeneteket a Facebook-on, és akkor blokkolja a hozzáférést az opció Extensions / Magasító Google Chrome menüben.
Aa néhány tipp, hogy megvédje magát az ilyen típusú fertőzés
Még akkor is, ha rákattint egy linkre egy barát bejegyzésében, miután elérte az oldalt, figyelmesen nézze meg a címsort, és próbálja megérteni a webhely nevét, hogy megnézze, van-e értelme a névnek. Ne tévesszen meg az elért weboldal elemeivel! Az ilyen fertőzéseket terjesztő webhelyek közül sok a YouTube böngésző lapot hívja, és a hivatalos YouTube logót a webhely kedvelőjeként helyezi el abban a reményben, hogy ez félrevezet téged. A legtöbb esetben az ezeket a fertőzéseket terjesztő webhelyek nem tartalmaznak logikai nevet a böngésző címsorában, kiejtendő szó, de egy karakterlánc, véletlenszerű számok, amelyek nem alkotnak egy szót, amint az látható video bemutató.
A fertőzéseket terjesztő webhelyek legtöbbször ingyenes domaineken készülnek, ezek egyike, és a fejezetben látott legrosszabb a ".tk" ingyenes domain.
A másik dolog, amit tudnia kell, hogy csak a böngészők Firefox, Safari vagy az Opera továbbra is szükség van a Flash Player plugin. A Google Chrome és az Internet Explorer 10 11 vagy a Windows operációs rendszer és a Windows 8 8.1 jön a Flash Player plugin már telepítve van. A Google Chrome jön a Flash Player plugin az operációs rendszertől függetlenül használható.
Csak meg kell tudni, hogy elkerülje ezt a zavart, és mivel több ember használja a rosszindulatú frissítést a Flash Player a böngészőben, az Adobe úgy döntött, egy ideig, hogy a Flash Player már nem lesz kénytelen a frissítés Az új verzió a böngésző, hanem egy külön ablakban. Manapság, ha módosítja a beállításokat a telepítés wizard-ul/pasii Flash Player automatikusan ellenőrzi a számunkra frissítések induláskor és minden alkalommal. Ha az új verziók és frissítések a Flash Player lesz elérhető, hogy fog nekik automatikusan, függetlenül attól, hogy a böngésző egy külön ablakban, az Ön értesítése nélkül, csak azért, hogy a félreértések elkerülése végett hivatalos frissítést egy hamis frissítés nem az, hogy megfertőzi a számítógépet.
Egy másik jelzés, hogy rájönünk, hogy a frissítés hamis, és amelynek célja a megfertőzés, az a tény, hogy a videót néhány másodpercig lejátszották, majd leállították. Logikus, hogy ha nem frissítettük volna a Flash Player-t a mai napig, akkor a videónak nem kellett volna elindítania a 4-5 másodperc lejátszását.
A végén nagyon óvatos, hogy mit kattint, hogy a szükséges időt, hogy olvassa el az oldal neve jelenik meg a címsorban (Address bar) a böngésző, nem rohan telepíteni, amit kínálnak letölthető. Ne feledje, hogy ezek a fertőzések is idővel kibontakozzanak, amint láttuk, ez a bemutató.
Ennek ellenére arra hívlak benneteket, hogy nézni a videót bemutató, hogy pontosan hogyan távolítsa el a fertőzést spamm üzeneteket automatikusan kiküldetés a Facebook és a címke / címkék uieste barátok.


[hordozóazonosító = 1106 szélesség = 480 magasság = 223]
Adrian: Információkra és ismeretekre éhes, tetszik minden, ami a technikai területtel kapcsolatos, és nagy örömmel osztom meg tudásomat. Azok, akik másoknak adják magukat, elveszítik önmagukat, de hasznosan, így valami hasznosat hagynak másoknak. Élvezve ezt a kiváltságot, soha nem azt mondom, hogy "nem tudom", hanem "még nem tudom"!

Megjegyzések megtekintése (61)

  • Adrian továbbra is szeretné meghatározni, hogy bárki, aki szinkronizálja a beállítási kiterjesztéseket, az utolsó szinkronizálást törölje a megfelelő fiókokból. ellenkező esetben a kiterjesztés törlése után visszatérhet a következő szinkronizáláshoz a pc hátoldalán. ha tévedtem, mondd meg, hogy igen, miután formáztam a pcu-t, amikor telepítettem a böngészőt és bejelentkeztem a szinkronizálási fiókba, az visszaállítja a legutóbb elvégzett beállítások összes bővítményét.

  • Ejha mi 4 sajtológép C: \ Users \ Valentin \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Felhasználói adatok \ Default \ Extensions nagyon jó tutorial Nagyon köszönöm a bemutató

  • vissza IMEI galaxis, mint a s3, vetek neki elfelejteni, és nekem van android 4.1.2 4.3 tettem u és én elvesztettem IMEI, nem tudja használni a telefont.

  • Annak érdekében, hogy a vírus ilyen módon teljesüljön, elég tapasztalatlannak kell lennie ... nem kell másképpen mondania.

    1. Először úgy tűnik, érthetetlen címet a domain tk kéne tenni gondolod.
    2. Néhány futtatható fájlok beépített digitális aláírás tanúsítja, hogy a fájl egy elismert gyártó és beszerelő készlet további változásokat. Jobb klikk, tulajdonságok, digitális aláírás, és ellenőrizze, hogy ez rendben van, vagy a digitális aláírás. Ez nem azt jelenti, hogy ha egy futtatható amelynek nincs digitális aláírása, ez rosszindulatú, de a fájlt származott a cég mérete Adobe nyilvánvalóan kell egy integrált digitális aláírás.
    3. Ha olyan weboldalon találkozik, amely azt mondja neked, hogy nincs flash lejátszója, vagy hogy ez nem naprakész, valóban el kell hinni ennek? Nyisson meg egy másik lapot, lépjen egy videomegosztó webhelyre, kapcsolja be a klipet, és kattintson a jobb gombbal pontosan a futó klipre, majd az "Adobe Flash Playerről". Új oldal nyílik meg (hivatalos oldal) további információkkal.

    4. Általában gyanakvónak kell lennie azon webhelyek vagy szalaghirdetések vonatkozásában, amelyek azt mondják, hogy telepítenie kell egy adott plugint, hogy egy adott videót láthassa. A reklámbannereket gyakran úgy készítik és helyezik el, hogy nem is veszik észre, hogy reklámbannerek.
    5. Figyelem a torrent oldalak: sokan közülük rákattint valamit letölteni, hanem az Ön által megadott fájlt. Torrent, amely az egyik. Exe.
    6. Gyakran egy elinduló úgynevezett klip mögött lehet egy általános gif-animáció. Kattintson a jobb gombbal a képre ---- lásd a képet, ennek felfednie kell ezt. Oké ... ott lehet, és valami a html 5-en alapul, vagy akár használhatja a böngésző által futtatott flash lejátszó plugin-t.

    További tippek:
    1. Állítsa be a Windows Explorert úgy, hogy mindig megjelenjen a fájlkiterjesztések. Alapértelmezés szerint elrejti őket. Sokan ezzel félrevezetik a "dupla kiterjesztésű" fájlokat. Ha a Google keresésben "beállítja a Windows Explorer-t a fájlkiterjesztések megjelenítésére", akkor biztosan elég eredményt fog találni.
    2. Tiltsa le azokat a böngészőmodulokat, amelyeket nem gyakran használ. Számos weboldal bizonyos biztonsági réseket használ fel ezekben a modulokban, hogy valamilyen módon bejusson a számítógépébe. A java modult általában a legsebezhetőbbnek tekintik a "nulla napos sebezhetőség" fejezetben. Ha nem igazán van rá szüksége, akkor jobb, ha nem telepíti a Java-t ... vagy legalább tartja ki a modulokat, és ideiglenesen bekapcsolhatja őket, amikor szüksége van rájuk. Próbálja meg a lehető leggyakrabban frissíteni őket.
    Hogyan letiltani?
    Például, ha google chrome-t használ, akkor írja be a „about: plugins” címsort idézőjel nélkül. A Firefoxban kattintson a narancssárga ikonra --- kiegészítők ---- modulok. Például, csak a flash lejátszót hagyom aktívvá, és erről szól. Létezik egy ilyen modulkonfigurációs menü az Internet Explorerben (mechanikus kulcs --- internetbeállítások --- programok ---- kiegészítő programok kezelése), de a funkcionalitás szempontjából meglehetősen merevnek tűnik, nincs igazán lehetőségem arra, hogy tiltsa le azt, amit szeretnék .... Nem használom azonban gyakran, és sokan azt mondják, hogy az Internet böngésző sebezhetőbb, mint más böngészők.

    3. Más alkalmakkor már beszélt a "digesec hashing utility" programról. Meg tudja számítani az internetről letöltött fájlok kivonatát. Miután kiszámította az sha-1 kivonatot egy adott fájlhoz, megnyithatja egy böngészőt, és megadhatja azt a google-ban. Végezzen néhány keresést, és derítse ki, hogy a fájl megbízható-e vagy sem. Nem tudom, léteznek-e olyanok, akik megértik, mire gondoltam.

    • Tudja, hogy rendkívül sok felhasználó esik ebbe a csapdába. Minden nap több tucat ilyen üzenet van megcímkézve. Hihetetlen, bár sokszor nyilvánosan közzétettem a Facebook-on néhány képernyőképet olyan jelzésekkel az oldalakon, amelyek utánozzák a YouTube-ot, és hogy a kék "Frissítés a Flash Playerre" vagy "Frissítés most" kék gomb hamis.

  • Nagyon hasznos a bemutató is szükséges ilyen információt kapcsolatban ilyen vírusok.
    Valami hasonlót szenvedtem, az is egy vírus volt, amely xxx képet küldött a facebook chat-en, az én nevem. . . de a végén minden önmagában eltűnt, vagy tettem valamit anélkül, hogy észrevettem volna, és megszabadultam az átkozott vírustól: D
    Köszönjük Adrian, kiváló munkát!

  • Szia ! Van egy Goclever TAB A104 tabletta. 10 "körülbelül egy éven át, és elégedett voltam, megszakítás nélkül nézhetem a Fimehd.net filmeit. Az Opera-ban, tökéletes. Néhány napig az oldal betöltődik, de a filmet nem lehet kiadni; Itt a végén töröltem a frissítéseket, majd újra telepítettem őket, és működik. Próbáltam az Opera-val, és már nem tudom telepíteni, valamint a Google Chrome-val, azt mondja, hogy valami hiányzik, de nem mondja mit, bár a Google Play Marketből származik! Igaz, telepítettem a Flash Player-t is, majd töröltem, azt mondta, hogy nem kompatibilis az Android 4.4-rel. Végül telepítettem az Opera Mini-t és a Google Chrome Beta-t, de Még mindig nem járok filmet. Alapvetően nem tudom, mit tegyek! Ha bárki segíthet nekem, előre köszönöm! Petrus_16

    • Írja be a keresési mezőbe jobbra fent: hogyan kell telepíteni flash player android 4.4 kitkat nyomja meg az Entert, és megtalálja a bemutató

    • Nem, akkor kapunk egy vírus, ha rákattint a linkre a poszt voltál megjelölt és telepítse a kiterjesztést vagy végrehajtható, hogy felajánlja letölthető

    • Megállapítja, mint a merevlemez. A telepítés után követi a bemutató, hogyan kell optimalizálni ssd megtalálni a keresési mezőbe a jobb felső sarokban

  • Úgy gondolom, hogy ha már használta és telepítette az MBAM-ot, akkor nem volt esélye arra, hogy "megfertőzze" a számítógépet. Megpróbáltam elérni a kérdéses linket, de nem tudtam, hogy az MBAM ne engedje meg

    • Malwarebytes ingyenes változat valós idejű ellenőrzés, valós idejű keresés verzió kereskedelmi és Malwarebytes Pro változat esetén valós idejű ellenőrzés megvédi / figyelmezteti, ha a telepítendő / hozzáférni egy rosszindulatú.

  • igen, tudtam, de elfelejtettem elmondani ezt a dolgot, mondjuk, hogy néhány éve használom az MBAM PRO verzióját, és eddig minden rendben van, de az ingyenes verzió rendben, ha valaki mégis megfertőzi a számítógépét ezzel "vírus" egy "gyors vizsgálat" alatt az MBAM megtalálja, és pontosan azt teszi, amit tett ebben az oktatóanyagban. Különben is nagyon hasznos oktatóprogram, és figyelmeztetem a barátaimat erről a "vírusról".

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.