A különbség a JPEG és RAW fotó

Ma megpróbálom elmagyarázni a különbséget RAW és JPEG formátumban, így kiválaszthatjuk a megfelelő formában a megfelelő helyzetben.
Mi az a RAW?
RAW formátum egy konténer, amely tartalmazza az összes adatot rögzített az érzékelő (metaadatok) változtatás nélkül és anélkül, hogy színprofilt. Ezek az adatok könnyen módosítható képszerkesztő szoftver, és az eredmény sokkal több, mint a JPEG minőséget. RAW formátumban is több kiterjesztés, attól függően, hogy a kamera gyártójának:
NEF = Nikon
CRW, CR2 = Canon
RAW RW2 = Panasonic
PEF, PTX = Pentax
Olympus ORF =
SRF SR2 = Sony
DMG = Adobe
Mi az a JPEG?
JPEG formátum része a veszteséges formátumok. Ezek a formátumok tervezték adattömörítési, leggyakrabban adattömörítésre hatékonyabb algoritmusokat igénybe ahhoz, hogy feladja a nagy mennyiségű adat, mert nem lehet könnyen érzékeli az emberi szem számára.
A lehető legkevesebb hely "hajsza" során a JPEG kódolásban használt algoritmusok nagy mennyiségű árnyalatot vetnek fel, olyan részletekkel, amelyek a végtermék megváltoztatásához vezethetnek.
Azt javaslom, hogy mindig használja a "JPEG Fine" -t a legjobb eredmény elérése érdekében.
Figyelem.
Minden gyártó különböző algoritmusok JPEG kódolás, végezetül, az eredmények más lesz akkor is, ha ugyanazt a képet, jelenetet.
Milyen formátumban a legjobb használni?
A legtöbb esetben a JPEG is elég jó, de vannak esetek, amikor szükségünk van RAW megragadni egyedi pillanatokat.
Tudnia kell, hogy a RAW formátum, akkor is, ha az általuk elfogyasztott hely a kártyán könnyen szerkeszthető, és az eredményeket, hogy úgy érzi, mint a valódi profi fotósok.
RAW formátumot kell használni. Tartsa kéznél kamera processzor.
Vegyen részt több, lő RAW és nem fogod megbánni!


Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (27)

  • és ugyanaz történik a telefonokon? Van egy htc egy 8 mg-os kamerával, és láttam, hogy 2 mappát készít, amelyekbe az "eredeti" képeket 115 KB jpg formátumban helyezzük el, és a többi ugyanazt a képet, de kisebb méretűek, 7,9 KB és ugyanaz a JPG formátum.

  • íriszÉs ugyanez megy mobil.? Van egy HTC 8 mg szobába, és látta caface 2 mappákat fel a képeket, az eredeti 115 KB jpg és más azonos képeket, de van egy kisebb méretű és azonos 7,9 KB jpg formátumban.

    A bélyegképek kicsi, néhány kis képeket gyorsan megjelenítheti a galériában.
    Ha meg szeretné tekinteni a képet, érintse meg a hüvelykujj és nyissa meg a képet.
    Ha úgy döntesz, hogy ellenőrizze az első kép azt eszik RAM azonnal.

  • Objektívabb összehasonlításhoz jobb lett volna, ha nem alkalmazta az élességhatást a RAW verzióra, vagy nem állította be ugyanazt az értéket a jpeg fájlhoz. Ennek ellenére a különbségek nyilvánvalóak. Máskülönben nem lehet, mert a digitális érzékelő nyers adatait 16 bitre tárolják, ami azt jelenti, hogy a fájl 65.536 8 fényerővel rendelkezik, ellentétben a 256 bites JPEG-vel, illetve XNUMX fényerővel. Kíváncsi vagyok, vannak-e olyan videokamerák, amelyek hasonló formátumban tudnak felvételt készíteni, bár ebben az esetben a kapott fájlok szörnyű méretűek lennének ...

  • Helló Cristi problémája van a honlapomon. Tudom elérni, és működik, nagyon finom a saját aldomain, de amikor feltettem a domain az IP választottam állomás nem működik, akkor megpróbáltam CNAME, és tegye az oldal címét a fogadó és aldomain, hogy még mindig nem működik. Ha hozzávesszük a IP címsorba oldalamon elérhető hiba Account

    Lehet, hogy átkerültek számla, törölt, felfüggesztett vagy még nincs aktiválva.

    A kért erőforrás nem található, de rendelkezésre áll a jövőben újra.

    Hogyan tudom megjavítani? cím, DNS IP felett ez megy szuper is, de ip BA.

  • Silvia: Mit app nem használ a képek szerkesztéséhez?

    Called ViewNX szoftver olyan szoftver, ami a dobozban Nikon fényképezőgépekhez.
    Ez letölthető a Nikon támogatási webhelyén.

  • AlbertHi Cristi problémája van a honlapomon. Tudom elérni, és működik, nagyon finom a saját aldomain, de amikor feltettem a domain az IP választottam állomás nem működik, akkor megpróbáltam CNAME, és tegye az oldal címét a fogadó és aldomain, hogy még mindig nem működik. Ha hozzávesszük a IP címsorba oldalamon elérhető hiba Account

    Lehet, hogy átkerültek számla, törölt, felfüggesztett vagy még nincs aktiválva.

    A kért erőforrás nem található, de rendelkezésre áll a jövőben újra.

    Hogyan tudom megjavítani? cím, DNS IP felett ez megy szuper is, de ip BA.

    Ez segíthet, meg kell értened.
    Adja meg világosan, hogy mit tett, hol ellenséges telek hol előtt tartott, stb.
    A közös IP hosting megosztott több területen.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.