Detektor a mikrofon és a kamera csalárd felhasználása az Android telefonokon

Miről szól a csalás mikrofonja és a fényképezőgép használata detektor?

Ebben a bemutatóban bemutatom a mikrofon és a kamera csalárd felhasználására szolgáló érzékelőt, azaz egy olyan alkalmazást, amely felismeri és megjegyzi, amikor a kamerát és a mikrofont Android telefonokon használják.

Miért szeretnénk tudni, hogy mikor használják a kamerát és a telefon mikrofonját?

A vásáron beszélgetés történik arról, hogy sok híres szolgálat a telefonunk mikrofonját és kameráját még tudásunk nélkül is használja.

Néhányan azt állítják, hogy ez nem igaz, de időszakonként egyre több botrány merül fel a felhasználóktól gyűjtött személyes adatok csalárd vagy erkölcstelen felhasználásával kapcsolatban.

Számtalanszor történt velem, hogy valakivel olyan termékekről beszélek, amelyekről még nem beszéltem, amikor a telefonom volt a zsebemben. Miután befejeztem a párbeszédet és kerestem az interneten, valami máshoz kapcsolódóan, a fellendüléshez, a termékek hirdetéseihez, amelyekről beszéltem az adott személlyel. Véletlen egybeesés?

Egy másik alkalommal telefonon beszéltem egy bizonyos autómárkáról, és miután befejeztem a beszélgetést, boom, ennek az autómárkának a hirdetései megjelentek az interneten. Véletlen egybeesés?

Miért akarják, hogy az internet az Ön adatait tetszés szerint használja fel - A mikrofon és a kamera csalárd felhasználásának észlelése

Az adatok felhasználásának első területe a hirdetés, ahol minden felhasználónak van egy profilja, amely tartalmazza a korot, a lakóhelyet, a nemet, a baráti kört, és olyan intim dolgokra, mint a böngészési előzmények, a YouTube-keresések, Facebook, a telefonhívások, szöveges üzenetek és még sok más tartalma.

Mire használják még az adatait?

Miután az adatokat a lehető legtöbb irányból, érzékelőből stb. Összegyűjtötték, profilozás / célzás céljából értékesítik harmadik feleknek, vagy profilozáshoz / célzáshoz szolgálnak. De a dolgok itt nem állnak meg.

Van egy AI (mesterséges intelligencia) is a kiképzéshez, és ehhez annyi forrásból és a lehető legváltozatosabb adatokból van szükség, amelyek az AI "oktatására" szolgálnak.

Az adataink sorában azok a hatóságok is vannak, akiket érdekli, hogy mennyi pénzt költene, miért, ha fizetett adót ebből a pénzből, kikkel vagy kapcsolatban, mi a kapcsolatok univerzuma, mit olvas, miért érdekli, stb, stb

1984 közvetlenül a szemünk előtt történik.

Annak ellenére, hogy sok minden normalizálódik, és az ember már nem látja őket furcsa dolgoknak, észrevehetjük, hogy itt van a jövő, amelyet George Orwell megjósolt.

Még azt is mondanám, hogy a dolgok inkább orwelli jellegűek, mint az 1984-es regény írója elképzelte: Csak a tévére gondolt, amely egyfajta televíziós start volt, de úgy tűnik, hogy az internet és a telefon zsebében van, nem gondolta.

Hogyan lehet megtudni, hogy egyes alkalmazások használják-e a kamerát és a mikrofont.

Ezt megteheti az Android fejlesztői csapat…

A Play Áruházban egy nevű alkalmazást találunk Pontok elérése és amely nem csak azt mutatja meg, hogy mikor használják a mikrofont és a kamerát egy tanú, hanem a naplóba felveheti, hogy hányszor használták a mikrofont és a kamerát a háttérben, mikor és mik azok az alkalmazások, amelyek hozzájuk fértek.

Hasonló video oktatóanyagok, kémkedés, adatgyűjtés stb.

Detektor csalóan felhasználva mikrofont és kamerát - Video bemutató

Kapcsolódó oktatóanyagok


Mintegy Cristian Cismaru

Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat.
Tanulj úgy, tanulni!

Hozzászólások

 1. Octavian - mondta

  Igen, és a kezünkkel korlátlan hozzáférést biztosítunk az Access Dots alkalmazáshoz, amely a kameránkkal és a mikrofonunkkal megteszi, amit akar ...

 2. Daniel - mondta

  Mit ajánl az iOS rendszerhez?
  köszönöm

Trackbacks

 1. […] Detektor a mikrofon és a fényképezőgép csalárd használata Android telefonokon […]

 2. […] Detektor a mikrofon és a fényképezőgép csalárd használata Android telefonokon […]

 3. […] Detektor a mikrofon és a fényképezőgép csalárd használata Android telefonokon […]

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.