Hogyan láthatjuk a Wi-Fi jelszavakat az Androidon a QR-kód beolvasásával

Hogyan láthatjuk a Wi-Fi jelszavakat az Androidon

A bemutatóról: Hogyan tekintheti meg a Wi-Fi jelszavakat az Androidon?

A mai video oktatóanyagban (Hogyan tekinthetjük meg a Wi-Fi jelszavakat Androidon) megtudhatjuk, hogyan találhatjuk meg a WiFi jelszavakat azokhoz a hálózatokhoz, amelyekhez korábban csatlakoztunk, és azokhoz, amelyekhez jelenleg csatlakozunk.

Új funkció a WiFi-hez az Android 10-en

Az Android 10 új funkcióval rendelkezik. Az a képesség, hogy megosszuk (megosszuk vagy megosszuk) a hálózatot vagy a WiFi hálózatokat, amelyekhez korábban csatlakoztunk, egy QR-kód megjelenítésével, amelyet beolvashatunk ahhoz a hálózathoz.

WiFi-hálózat megosztása QR-kód segítségével - Hogyan tekinthetjük meg a Wi-Fi jelszavakat az Androidon

Egyes telefonokon, a OnePluson vagy a Google Pixelnél, a QR-kód alatt, amely akkor jelenik meg, amikor WiFi hálózatot akarunk terjeszteni, az adott hálózat jelszava is egyértelműen megjelenik. Más telefonokon, amennyire megértem, a Samsungon a jelszó nem egyértelműen jelenik meg, hanem csak a QR-kód.

A QR-kód értelmezése a múltban csatlakoztatott WiFi hálózatok megfejtéséhez és jelszavak megkereséséhez

A jelen videóban megoldást ismertettem azokban az esetekben, amikor a jelszó nem látható egyértelműen a QR-kód alatt. Szükségünk van egy harmadik féltől származó alkalmazásra, amelyet telepíthetünk, és ez értelmezi vagy dekódolja a QR-kódot nekünk, így egyértelműen megmutatja nekünk annak a hálózatnak a jelszavát, amelyhez meg akarjuk találni a jelszót.


A bemutatóban használt QR-szkenner-alkalmazás, innen letölthető:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apple.qrcode.reader


Az iPhone telefonra a QR-kód olvasót letöltheti innen:

https://apps.apple.com/ro/app/qr-reader-for-iphone/id368494609?l=ro

A WiFi megosztási szolgáltatás hasznossága QR-kódon keresztül, sebezhetőségek és következtetések

Ennek az új szolgáltatásnak az az előnye az Android 10-ben, hogy lehetővé teszi egy új hálózathoz való csatlakozást, csak egy QR-kód beolvasásával, és a WiFi-hálózat QR-kódon keresztüli megosztásának lehetőségét.
Noha első pillantásra nagyon hasznos funkciónak tűnik, különösen akkor, ha összetett jelszóval, értelmetlen, sok véletlenszerű karakterrel kell csatlakoznia a hálózathoz, ez ugyanakkor sebezhetőségeket is mutat, és ezek közül az egyikről beszélünk a videoklipben. ma.

Mindenkinek van Android 10-e, és legalább egyszer bejelentkezett a hálózatba. A jelszó könnyen megtekinthető és manipulálható, hogy bárkihez elérhesse, még azoknak is, akiket nem akar elérni.

Oktatóanyagok, mint:

 1. Kijelző nélküli tárolt jelszót a telefon vagy tabletta
 2. A Windows jelszó visszaállítása, ha elfelejtette 🙂
 3. Bontsa ki a Wi-Fi jelszavakat egy gyors USB-meghajtóval egyetlen paranccsal
 4. Mi ez és mit használ egy QR-kódhoz

Video bemutató - Hogyan láthatjuk a Wi-Fi jelszavakat az AndroidonKapcsolódó oktatóanyagokAdrian

Flamand információ és a tudás, Szeretek mindent, mi a művészet, és ossza tudásom nagy öröm. Azok, akik átadják magukat mások elveszítik önmagukat, de hasznos, így valami hasznos társai. Azt élvezi ez a kiváltság, soha nem fogom mondani, hogy "nem tudom", de "még nem tudom"!

Hozzászólások

 1. Coco Moll - mondta

  Ez a lehetőség megoszthatja a vezeték nélküli hálózat csatlakozási adatait az Android 9 rendszerben. A Samsung-ra gondolok. Lehetséges, hogy más gyártók is. A Bixby segítségével, miután nyomtatott képernyőt adott a Qr-kódnak, könnyen visszafejteni tudom a csatlakozási adatokat, anélkül, hogy más gyártótól származó alkalmazásokat telepítenék.

 2. cristian - mondta

  Cristian, meg tudsz-e csinálni egy oktatóprogramot a Windows 11-en?

 3. QR szkenner - mondta

  Csodálatos szkenner

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.