Hogyan kell telepíteni a Squid proxy szerver Ubuntu Linux

Ma kezdődik a sorozat tutorials a proxy szervereket rajtad, hogy ez a sorozat lesz hosszú vagy rövid.
Az első szerver, akkor telepíteni az úgynevezett tintahal és jelen van a legtöbb adatközpont világszerte. Az utóbbi időben bevezetett Proxy NAT (Network Address Translation) gazdasági okokból és funkcionális, szüksége van egy ágyú fogni szúnyogok.
A proxy szerver egyfajta titkár, aki tudja, hogyan kell csinálni sok mindent:
Cache lehet kiváló csoport számítógépek.
Hatékonyan kiszűrni bizonyos tartalmakat elérő számítógépek
Gyűlhet statisztikák forgalom, tartalom, ülések, stb
Antivirus játszhat több számítógép
Egzotikusabb szerverkonfigurációk (egyedi fürtök) esetén "osztályozásként" működhet
Jellemzők ne álljunk itt természetesen csak a képzelet és a jelenlegi protokollok használatát korlátozni a proxy szerver.
A közhiedelemmel ellentétben a proxy szerver nem rossz dolog, egészen a közelmúltig az egész világon a hálózatok struktúrájának része volt. A proxyról csak annyit lehet tudni, hogy "elrejti az IP-jünket". Szerencsére a proxy szerverek sokkal hasznosabbak. A késhez hasonlóan vagy vajat ken a kenyérre, vagy "felvágja a húst".
Ma látni fogjuk, hogyan kell telepíteni és kell tenni a proxy szerver.
Bárki megteheti, hogy ha nem bízik meg telepíteni a PC, mint a fő operációs rendszer, akkor gyorsan állítanunk egy virtuális gépet az Ubuntu, mint én a bemutató.
Ma teszünk:
1. Ubuntu telepítése
2. Szerkesztés konfigurációs fájl (kapcsolatok fogadására)
3. Csatlakozó a Windows proxy szerver
4. ellenőrzése konfiguráció
Figyelem.
Beállításokat tettem a bemutató nem alkalmasak professzionális munkakörnyezet, ott a biztonság az első, és az utolsó dolog, amit tennék egy admin rendszer lehetővé teszi, hogy mindenki használja a proxy szerver a cég. Tettem beállításait sumplificarea dolgokat.
Útközben meg fog tenni, amit a bátorság, kezdjük május szemcsés beállításokat. Közben pihenni, és próbálja megérteni, mi ez, és hogyan egy proxy szerver, a mi esetünkben a Squid proxy.


Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (22)

  • Windowsra is elég érdekes lenne.Ubuntun is jól érzem magam, de ha távol vagyok nem akarom nyitva hagyni a virtuális gépet mert ha valakinek megvan akkor PC-re kell mennie és ha látja futni a virtuális gépet... nem fogja tudni, mire használják, és több mint valószínű, hogy tapasztalatlan ember, amikor meglátja a terminált vagy a Windowstól eltérő felületet, valószínűleg megijed, és bezárja: Így indítom el a PC-t és konfigurálás után mindent minimalizálok a tálcán.

  • hol van a gyorsítótár? hát mi az út? és ha csak 6 GB-ot rendelnék az Ubuntu rendszerpartícióhoz.. és proxyt használtam a Windows frissítéshez.. hogyan tudnám kiüríteni azt a mappát

  • Hello! Nagyon hasznos bemutató, de én nagyon boldog lenne (talán nem csak), ha meg tudná csinálni a tutorial OpenVPN for Linux segítségével az ilyen típusú könyv: http://www.vpnbook.com (TCP 443) egyidejűleg az OpenVPN GUI alkalmazást használja, hogy megkerülje a szolgáltató által előírt proxykorlátozásokat. Windowson egyszerű, de linuxon jó lenne segítséget kérni. Köszönöm!

  • Mihai: A proxy szerver konfiguráció Windows!

    Legyen tudatában annak, hogy az olyan programok, mint ez a proxyszerver, ftp-szerver... úgy érzik, mintha „hal a vízből” lenne bármilyen Linuxon (ubuntu, backtrack, büszke...). linuxon hiba nélkül működik, ha eleve jól be van állítva. és a freebsd rendben van, de az otthoni felhasználót nem igazán használják.

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.