Samsung TV + kalibrálás vélemények T24D390EW

Kedves barátaim, ma fogom mutatni, hogyan kell kalibrálni a TV / monitor Samsung modell 24D390EW. Ez a módszer használható más TV-k Samsung és más márkák, megemlítve, hogy más modellek némileg különböző lehet menük.
Az általam elvégzett kalibrálás valójában egy olyan profil, amelyet a TV-hez használok, és a „film” profilból készül, amely már a legtöbb Samsung tévében megtalálható.
A kalibrálás történik egy klasszikus gépet, hogy hozza a monitor / TV, majd beállítja a központon, hogy a színek olyan közel stangardul sRGB.
Szakmai Calibration értéktelen, ha nincs jel belépő TV kimenetet is kalibrálni, a végén a furcsa képek monitoron vagy televíziók, akkor is, ha vannak kalibrálva.
A nappali TV-jem egy Panasonic (plazma), kalibrált és ezen felül THX tanúsítvánnyal rendelkezik. Sajnos még mindig szükség van kiigazításokra, amikor a Dolce-en néztem tévét (jelenleg TELEKOM), mert tőlük érkező jel kissé "színes".
Hogyan készítsünk egy képet több természeti környezetben?
Mindenekelőtt egyáltalán nem jó a digitális beállítások használata tévékben, például: "mágikus szín" "dinamikus kontraszt" "valódi színek" "tisztaság" "mágikus szög" "valódi mozgás" "élénk kép".
Nem ajánlott a kontraszt, a fényerő, az élesség, a háttérvilágítás csúszkáinak használata, ehhez csak az a feldolgozási határ szükséges, amelyet „menet közben” és „sietős” eredményekkel hajtanak végre.
Ne próbálja beállítani a TV, ha közel van vele, hogy magadnak egy pár lépést hátra, és alig látható beállításokat.
A bemutató megmutatom, hogyan csinálom a beállításokat egy élvezetes tapasztalat a TV előtt, amely olyan közel, hogy a természetes színeket. De én ízlésem eltérő lehet, így próbálja számos változatát tette, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. De ne felejtsük el, kerülje a túlzott feldolgozás, akkor lehet bevezetni tárgyak vagy zajt, hogy általában van. Ne kattintson az összes butoalele!
Tudtad, hogy:
Ha véglegesen leállítja az "élességet", akkor egy nagyon tiszta, de kissé puha kép lesz, és ha visszamenne, akkor nem veszi észre, hogy puha.
A TV a tutorial:
Samsung LED TV, 55 cm, Full HD, LT22D390EW
24 változat (jobb látószög)
Samsung LED TV LT24D390EW / EN, 59 cm, Full HD (Ajánlott)
A TV is megtalálható egyéb üzletek árakon alacsony.
Ez a TV is használható az LCD monitor a VGA, HDMI 2, scart, kompozit, komponens, audio bemenet, USB bemenet és még CI + kártyát.
TV tuner támogatja az összes jelenlegi szabványoknak, tuner analóg és digitális DVB-TC.
A hangzás elég erős, hogy a TV olyan kicsi.
A plusz lenne PIP +, hogy kép a képben. Két kép a TV ugyanabban az időben, amelyek között meg tudjuk változtatni bármikor, az egyik elsődleges és a második egy sarokban, és nyomja butornului szerepet cserélnek.
Ajánlom ezt a TV azok számára, akiknek szükségük van a TV a konyhában vagy a folyosón. Ebben az esetben ez TV nem használható a nappaliban túl kicsi, és a látószög nem éppen a legjobb.


Cristian Cismaru: Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat. Megtanullak tanítani!

Megjegyzések megtekintése (38)

  • Köszönjük! Mint én útmutatók hasznosak. Még mindig jobb, ha bemutatják és beállításait egy nagyobb TV egy HD filmet.
    Egy másik kérdés a funkció bemutató felirat filmek a YouTube-on. Nagyon rendben van a funkció különösen Líbiában kevésbé ismert filmeket.

    • Az elvégzett beállítások érvényesek régebbi TV. Ott fog jönni még jobb, attól függően, hogy a minősége a panel.
      YouTube A feliratok csak akkor állnak rendelkezésre, aki írt a film kapta és a fordítás (még angolul). Angolul beszélőknek, youtube lehet, hogy az automatikus magyar fordítás.
      A film aptiunea megtekinti a feliratok vagy sem.

      Minta video feliratok:

      Hogyan lehet feltörni egy vezeték nélküli hálózat WEP, WPA vagy WPA2 (hogyan kell megtörni WiFi)

      Feliratozás történik barátunk Alex.

      • Bravo Cristi, gyönyörűen dolgozott, és nem csak ez a bemutató
        Írsz egy mérnök tapasztalattal 40 éve

      • A Cristi fantasztikus, Samsung UE 40J5100 készüléken használtam őket, én is kedvelem ezt a TV-t természetes módban, de a tévében jobb ez, a klip beállításaival. Az ötlet az, hogy ha eltávolítom a jelet a számítógépről, amint mondtad, akkor sokkal jobban néz ki, és ez normális. Ha más beállításai vannak, ne habozzon, írja meg észrevételeiben vagy kérdéseiben ..... :)

  • Hello, van egy probléma a Yahoo fiókot, mesenger, tudom, hogy a felhasználói nevet és a jelszót, de nem tudja elérni a mes, mert nem emlékszem a válasz a kérdésre, hogy siguranta.Am találtam néhány Tananyag a Yahoo, de nem határozza meg ezt a problémát, helyreállítását kérdések megválaszolása érdekében siguranta.Ai lehet, hogy egy bemutató, hogyan lehet e-mailt azoknak a yahoo fiók feloldásához mesg.

  • Salut!
    Cristi / Adrian, tudod, hogy egy bemutató a Windows 10 amely új frissítéseket érdekes Építsd meg először, beleértve Cortana a Windows Phone?

  • Jó Cristi azt hiszem, csak t24d390ew Samsung képernyő mérete eltér a tiéd, és én kalibrált soft hcfr spyder4 pro + videó + gcd mp4 és árokba ezeket a beállításokat tv
    film módban
    hátsó megvilágítás 16 120 cd / m2
    kontrasztot 95
    fényerő 44
    egyértelműség 20
    50 színe
    próbáld ki a v50-r50-et
    Speciális beállítások
    Fekete árnyék off
    0 bőrszínt
    Automatikus színtér
    White Balance
    depl + 5
    Mo v 0
    csökken 0-ra
    piros szint +15
    Zöld szinten 0
    kék szint -5
    hogy ez 6500 K színhőmérséklet
    gamma -1 ez gamma 2.2
    Kép beállításai
    meleg színárnyalat 2
    pihenni off

    • Ha bekapcsolta a kép ezekkel a beállításokkal eredmény jó volt.
      Megvettem ezt a monitor / tv de a 24 és 2 Órákig csak azért, hogy az összes képet a beállítások és profilok usb tv monitor, Angle igen, hogy nagyon olcsó káposzta, de vettem lam fontért 600 hálószobában.
      Ez kompatibilis MHL 24 modellt. Ki akar érzem magam, mint egy tv-film vásárol legalább fulhd a 101cm

    • Azt mondtam, nem pedig szöveges, ez nem egy profi kalibrációs szakmai kalibrációs nincs értéke, ha a kép jön a kábel tökéletes.
      Színhelyesség az egyik, a természetesség más.
      Készülékek sRGB vagy legfeljebb csak látni Adobee RGB. Szemünk sokkal okosabb.
      Szakmai kalibrációs esetén hasznos panelek gyártására (reklám, kutatás, grafika, stb).

    • Az ISFccc TV-k professzionális kalibrálása újdonság Romániában. A kalibrált kijelző által szolgáltatott kép teljes mértékben tükrözi a videó forrás pontosságát, így a stúdióban gondolták, filmre készítették és utólag feldolgozták. Tíz helyesen kalibrált TV játszik ugyanazt a referencia képet. A referencia ebben az esetben a REC.709, a HDTV szabvány, amelyben a blurays el van készítve (4.2.0, 8 bites, 23.976 fps). A mérőműszerek (koloriméter) pontossága ebben az esetben sok tényezőtől függ (működési elv, minőség, ár és különösen a profilozás az optikai referencia-műszerek - fotospektrométer, amely párosul a koloriméterrel a kalibrációs folyamat elvégzéséhez) alapján. Ennek a szempontnak a figyelmen kívül hagyása vagy figyelmen kívül hagyása a kalibráló eszközök óriási költségei miatt (ezer dollár) téves benyomást kelt, mint egy olyan optimalizálás, mint egy olyan játék, mint a Spyder (pro, hogy bizalmat adjon a felhasználónak), amit elértek. a végén egyetért a referenciával. A delta hiba ebben az esetben 3 és 6 között változik, és az emberi szem csak a delta alatt észlel hibákat észlel 3,5. A 2.2 tartományt túllépik, és az új anyagokat a BT1886-ban megváltoztatják, a 0 Y-on mért fekete Y-szint függvényében. A kalibrált kép legjobb „bírója” az emberi szem. Sajnos érzékenyebb a fényváltozásokra (tartomány), mint a szín pontosságára (króm). Szinte azonnali alkalmazkodóképessége miatt nem a méréseknél kell alapul venni, hanem csak a szem prizmáján keresztül értékelhető mérések eredményét. A kalibara-folyamat, többek között, optimalizálja az egyéni színtelítettség arányát a három elsődleges és három szekunderben, magában foglalja több vezérlő és beállítás aktiválását és deaktiválását (adott esetben), működésük során teljes mértékben tisztában vannak az okkal. nem kaotikus, egy bizonyos áramlásban. Ugyanakkor az a gond és érdeklődés, amellyel a megjelenített képet egy fejlett módszerrel maximalizálhatják, bár az eljárás szempontjából nagyon nem közvetített, az obskurantizmusból való kilépés kezdetét jelöli, amely általában ellentétes volt a "TV-képbeállítás" -tal.

      • Barátom, egyetértek azzal, amit mondasz: Szerettem volna egy konolta minolta cs 200-at és egy soft calman 5-et és egy tesztgenerátort, mintha egy rossz szamsung tv-t kalibrálnék, ami legfeljebb 200 euró, több ezer eurós profi eszközökkel, de sajnos nem vagyok otthoni felhasználó, aki csak egy kémiai kémprogramot engedélyezte magamnak egy ismert fotófotós oldalról Romániában. Szerettem egy X-Rite i4 DISPLAY PRO-t, de ez majdnem 1 ron
        egyébként elégedett vagyok azzal az eredménnyel, hogy tudom, hogy nem kalózan kalibráltam, pontosan követtem a TomHuffman oktatóját
        http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/852536-basic-guide-color-calibration-using-cms-updated-enhanced.html

  • Szeretnék befejezni, ha lehetséges, hogy az avs fórum néhány csodálatos srác tette néhány ingyenes kalibrációs tesztet, amelyek versenyezhetnek azokkal, akik fizetett tesztekkel készültek, több videó formátumban, avs hd 709.
    http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html
    aki érdekli, letöltheti ezeket az ingyenes teszteket, és beállíthatja a TV-t egy bizonyos szabványnak megfelelően, nem szemmel, mint néhányan, arra kérem Cristint, hogy ne legyen ideges, hogy beavatkoztam, figyeltem az összes üzenetét, és köszönöm neki mindent, amit tesz

  • Addig nem tudna egyetérteni a kijelentéseimmel, amíg objektív álláspontot képvisel a kérdésben. Ön valószínűleg azon kevés rajongó közé tartozik, akik a know-how-ba és a berendezésekbe fektettek be, ebben az esetben a TV-készülék értékének 50% -a, ami dicséretes azokhoz a hétköznapi felhasználókhoz képest, akik még csak nem is tudnak a kép professzionális és helyes módjáról. . A legfontosabb nem a vezérlők neve és az, ami megváltoztatja őket, hanem az egyik közvetlen és közvetett befolyása egymásra, az egyik eredményének megváltozására, míg a másik aktiválódik, és végül az egészre. Itt a "hatotikus" kifejezést használtam, ami valószínűleg zavart. Amikor meghatároztam a „dollárom” felszerelést, nem utaltam a műfajra: a Klein 10-A a Lightspace által kezelt Jeti Specbos 1211-en profilozott, ez a kategória „több tízezer dollár” volt, hanem egy profilarae az i1Pro 2 spektrofotométerrel, mivel személy szerint gyanítom, hogy a kolorimétert vörös színre kapcsolja, ez egy gyakori betegségük (ezek rp + 5 / eltolás és piros szint + 15 / nyereség az Ön által elvégzett 2B vérnyomásértékek alapján) A vörös szintű "Hot2" "teljes spektruma teljes hosszában általában nem igényel ilyen nagy pozitív korrekciót. Ez csak egy kitalálás: elvégezhet egy ochiometrikus ellenőrzést egy szürke színátmenettel, hogy megnézze, nem változik-e a kép piros színben, vagy ha igazán szenvedélyes, profilozás a jövőben http://forum.softpedia.com/topic/987686-calibrare-isf-level-1-si-2-in-romania/ Az ISF tanúsított calibrator és néhány lelkes választ igénylő otthoni kalibrálást. Ugyanakkor több ezer felhasználó, aki elveszíti a napokban próbálja szabályozni a kép kedvére, és több tízezer akik figyelik alapértelmezett torzított képeket Photoshop és összesen mellszobra tudatában annak, drága tévé nem minden paraméterek, amelyek képesek reprodukálni a képre, és soha nem látott mélységet és dimenzionalitása természetessége kalibrált képek.

    • Nem hiszem, hogy nekem problémáim vannak piros, mert van egy samsung tv fehér 32d550 amit Ballance
      depl r 22
      Mo v 25
      Mo rendelkezik 20
      r szinten 30
      v szinten 25
      szintű 40
      ezt az automatikus színteret, amelyet inkább a natív helyett szeretek
      Elfelejtettem megemlíteni, hogy t24d390ew, amit írt fenti eredmény gyártják Romániában és én a firmware frissítést a Samsung 1010.0 helyben
      Kapok a Softpedia árokba fórum, ahol tagja évek óta tudjuk, hogy az ISF tanúsított calibrator Magyarországon nem tudta, hogy ma már Romániában

Kapcsolódó hozzászólás

Ez a weboldal cookie-kat használ.