Tudja meg, telepítheti-e a Windows 11 rendszert a számítógépére

Tudja meg, telepítheti-e a Windows 11 rendszert
Tudja meg, telepítheti-e a Windows 11 rendszert

Az oktatóanyag tartalma Tudja meg, telepítheti-e a Windows 11 rendszert a számítógépére

Tudja meg, telepítheti-e a Windows 11 rendszert a számítógépére. A Windows 11 speciális telepítési követelményekkel rendelkezik, és nincs értelme letölteni a Windows 11-et, ha nem tudja telepíteni.

Bemutatok egy alkalmazást, amellyel felismerheti, hogy számítógépe kompatibilis-e a Windows 11-tel.

Az alkalmazás neve A számítógép integritásának ellenőrzése és található Windows 11 oldal alul a hivatalos Microsoft webhelyről.

Hardverkövetelmények a Windows 11 telepítéséhez

A Windows 11 telepítéséhez szükséges minimális hardverkövetelmények, amelyeknek egy számítógépnek meg kell felelniük, nem olyan nagyok, ehelyett ez egy "kicsi", amellyel csak az újabb PC-k rendelkeznek: TPM 2.0

Hivatalos oldal Windows 11

Minimális Windows 11 hardverkövetelmények:
Processzor:1 gigahertz (GHz) vagy gyorsabb, 2 vagy több magonként 64 bites kompatibilis processzor vagy chip rendszer (SoC)
RAM:4 gigabájt (GB)
Tárolás:64 GB vagy annál nagyobb tárhely Megjegyzés: További részletekért lásd az alábbi "További információk a Windows 11 naprakészen tartásához szükséges tárhelyről" című részt.
Rendszer firmware:UEFI képesség, biztonságos indítás
TPM:Trusted Platform Module (TPM) 2.0 verzió
Grafikus kártya:Kompatibilis a DirectX 12 vagy újabb verzióval a WDDM 2.0 illesztőprogrammal
Kijelző:Nagyfelbontású kijelző (720p), átlója nagyobb, mint 9 ”, 8 bit színes csatornánként
Internetkapcsolat és Microsoft-fiókok: A Windows 11 Home kiadáshoz internetkapcsolat szükséges, és a Microsoft-fiók Az eszköz Windows 11 Home és S mód közötti váltásához internetkapcsolatra is szükség van. Tudjon meg többet az S módról itt.A Windows 11 összes kiadása esetében internetkapcsolatra van szükség a frissítések végrehajtásához, valamint bizonyos funkciók letöltéséhez és kihasználásához.

Nincs TMP 2.0, nem lehet telepíteni a Windows 11-et!

Bár a hardverigény, azaz a feldolgozási teljesítmény, a RAM, a tárhely stb. Nem túl magas, ez a TPM 2.0 nem teszi lehetővé a régi számítógépek számára az új Windows 10 futtatását.

Egyesek azt mondják, hogy a TMP 2.0 olyan lépés, amely ösztönzi az új számítógépek értékesítését, mások pedig a biztonság növelését. Bármi is legyen az oka, az új Windows 11 pénzbe fog kerülni, ha közvetlenül a számítógépére szeretné telepíteni.

Egyéb oktatóanyagok Windows telepítésével és aktiválásával:

A telepítéshez töltse le az eredeti Windows 10 rendszert
A telepítéshez töltse le az eredeti Windows 10 rendszert
Telepítse a Windows 10
Windows 10 telepítési útmutató
Windows 10 Pro RETAIL 40 Lei
Windows 10 Pro RETAIL 40 Lei
A Windows és az Office telefon aktiválása - mindkettő 99 lejnél
A Windows és az Office telefon aktiválása - mindkettő 99 lejnél

Videó oktatóanyag - Tudja meg, telepítheti-e a Windows 11 rendszert

Kapcsolódó oktatóanyagok


Mintegy Cristian Cismaru

Tetszik minden, ami az informatikával és technológiával kapcsolatos, szeretek megosztani a naponta felhalmozott tapasztalatokat és információkat.
Tanulj úgy, tanulni!

Hozzászólások

 1. Tisztelettel és tisztelettel köszöntöm önöket Cristian úr, 2009 óta követlek és elmondhatom, hogy rengeteget tanultam tőled, amit meg akarok köszönni.
  A kérdésem ez.
  Teljesítem az összes követelményt, van TPM-em, van biztonságos BOOT és UEFI módom, de a processzorom (i7-6700K CPU) legalábbis egyelőre nem tűnik támogatottnak, bár mindenem megvan, amire szükségem van, van valami ötlete, ha ez megtörténik működni fog? nagyon köszönöm!

 2. Catalin - mondta

  Szia Cristi, vagy az egyszerűbb lehetőség annak kiderítésére, hogy van-e TPM 2.0. Windows + R lenne, és írja be a tpm.msc parancsot

 3. Catalin - mondta

  Örömmel, az első fázisban a PC-m sem volt kompatibilis, de a BIOS-ban aktiváltam a TPM-et.
  AMD fTPM konfiguráció / Firmware TPM. Esetleg készítsen oktatóprogramot a jövőben azok számára, akik találkoztak ezzel a problémával.

  • alex n - mondta

   #catalin mi az fTPM BIOS aktiválási útvonala az AMD alaplapon? Milyen típusú alaplapod van?

   • Catalin - mondta

    Szia Alex, jól van egy ASUS ROG STRIX X570-F GAMING. A BIOS elérési útja számomra ezek:
    Speciális / AMD fTPM konfiguráció / TPM eszköz kiválasztása és itt állíthatja be a TPM firmware-t.
    Arról, hogy nem tudom, mit mondjak ... Nincs szükségem rá. De igen, csatlakoztathat egyet az alaplaphoz.

    • alex n - mondta

     köszönöm katalin, velem is így van. Alaposabban kerestem, és rájöttem, hogyan aktiválódik.
     Futtattam az alkalmazást, hogy újra ellenőrizzem a Windows 11 kompatibilitását, és most azt mondja, hogy minden feltétel teljesül.

     • Robert - mondta

      Hol találta a futó alkalmazást, hogy lássa, a számítógép kompatibilis-e a Windows 11-tel? Nincs a Microsoft Windows 11 webhelyén.

 4. alex n - mondta

  Van egy Asus Dark Hero alaplapom AMD X570 chipsettel, ami körülbelül 1 éve jelent meg a piacon és sokba kerül. Sajnos nincs integrált TPM chipsete, van csatlakozója a külön módhoz. Kíváncsi vagyok az alaplapgyártók reakciójára. A TPM modul létezésének ez az állítása meglehetősen korlátozó.

  • alex n - mondta

   Jobban megnéztem az alaplapi BIOS-t, és megtaláltam, hogyan lehet engedélyezni a TPM-et. Az alaplap mind a hardveres, mind a firmware TPM módot támogatja. A hardverem be volt állítva, és külön mód hiányában nem működött. Beléptem a BIOS-ba - Advanced - AMD fTPM konfigurációba - TPM Device Selection - Diszkrét TPM / Firmware TPM-be - és a Firmware TPM-et választottam.
   Futtattam az alkalmazást, hogy újra ellenőrizzem a Windows 11 kompatibilitását, és most azt mondja, hogy minden feltétel teljesül.

 5. Ion Rusu - mondta

  Howdy. Nagyon köszönöm a bemutatót.
  Egy 9 éves PC-n, nevezetesen a HP G62-en ellenőriztem. Azt mondja nekem, hogy a "Secure Boot" kivételével minden rendben van (ez a lehetőség nincs). Mit kell tenni? Van rá lehetőség? Előre is köszönöm.

 6. Kiru - mondta

  Aktiváltam a TPM-et az asus z170 pro gaming alaplapon, és még mindig nem felel meg a feltételeknek. Van egy Intel6400-as generációs 6. A Windows 11 processzor csak a 8. generációtól fogadja a processzorokat.

 7. Adrian Suman - mondta

  Számomra, miután elindítottam a parancsot a RUN - tpm.msc fájlban, számomra a következő jelenik meg: Kompatibilis megbízható platform modul (TPM) nem található ezen a számítógépen. Ellenőrizze, hogy ennek a számítógépnek 1.2-es vagy újabb TPM-e van-e, és hogy be van-e kapcsolva ebben a BIOS-ban. Kerestem a BIOS-ban, de nem találtam semmit. Lehetséges, hogy nem jól keresgéltem, vagy a laptopomon nincs ez a TPM? A laptopom 2014 óta van. Konfigurációként: Intel Core i3 processzor, 8 GB memória, Samsung 256 GB SSD, NVidia GForce 820M videokártya - 2 GB.

  • Catalin - mondta

   Óvatosan görgesse végig a BIOS egyes menüit, ha nem találja a TPM beállítást. Intel processzorral rendelkező számítógépek esetében a TPM PTT (Platform Trust Technology) néven jeleníthető meg a BIOS-ban.

 8. Razvan - mondta

  Azt hiszem, a "fiúk" úgy döntenek, hogy nem kérnek több TPM-et

 9. Boby - mondta

  Már megoldást jelent a TPM kérésének leállítása, és ez valóban azt mutatja, hogy működik. Ha a neten keres, megtalálja, de nem tudom, mennyire megbízható. Vannak alaplapok, amelyek nem rendelkeznek ezzel a TPM-mel, nem jelennek meg a BIOS-ban, nem jelennek meg PTT-k, ahogy egyesek szerint az Intel esetében, és nem jelenik meg az AMD-nél. Ha nincs ez a TPM, akkor mit kell tenni?

 10. emil - mondta

  Települ egy tpm-es rendszerre, majd az ssd-t olyan pc-re helyezte át, amely nem rendelkezik tpm-mel.

Speak Your Mind

*

Ez az oldal Akismet-et használ a levélszemét csökkentése érdekében. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzés adatainak feldolgozása.